PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mikrobiyoloji


Sayfa : [1] 2

  1. Kazadan Sonra Enjekte Edilen Nanoparçacıklar Felci Engelleyebilir mi?
  2. Seröz otitis media(som) , kronik efüzyonlu otitis media(kr.eom)
  3. Besiyeri Çeşitleri
  4. E. COLİ BAKTERİSİ NEDİR VE EVİNİZDEN NASIL UZAK TUTULUR?
  5. HASTANEDE SORUN OLAN MİKROORGANİZMALAR: GRAM POZİTİF KOKLAR
  6. Zoonoz Parazitler
  7. 1. MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARINDA GENEL ÇALIŞMA KURALLARI
  8. Staphylococcus
  9. MRSA Olgusu ve Tedavi Seçenekleri
  10. VRE (Vancomisine dirençli Enterokok)
  11. Zamanında yapılan aşı kanserden de koruyor
  12. Hastalıklardan Korunma ve Kontrol
  13. Türkiye 'de Mikrobiyolojinin Kurulması
  14. Mikrobiyoloji Alanında Nobel Ödülü Kazanan Bilim Adamları
  15. Mikolojinin Tarihçesi
  16. İmmunolojinin Tarihçesi
  17. Virolojinin Tarihçesi
  18. Hastalıklarda Jerm Teorisi
  19. Spontan Generasyon Teorisi (Abiyogenezis)
  20. Mikroskobun Geliştirilmesi
  21. Rönesans Döneminde Mikrobiyoloji
  22. Orta Çağda mikrobiyoloji
  23. Mikrobiyolojinin Tarihçesi (ilk çağlarda)
  24. MİKROBİYOLOJİYE GİRİŞ
  25. PROTOZOONLARIN FİZYOLOJİ
  26. Kübik simetrili Zarflı RNA virusları
  27. Bakterilerin Mikroskobik Morfolojileri
  28. Bakteriyel Konjugasyon
  29. HASTALIK YAPAN BAKTERİLER
  30. Alfaproteobakteriler
  31. Betaproteobakteriler
  32. Gammaproteobakteriler
  33. Deltaproteobakteriler
  34. Pseudomonadales
  35. Gen Düzenleyen Protein
  36. Arkelerin Biyolojik Ekonomik önemi
  37. Aminoglikozidler
  38. Mikroorganizmaların bulaşma yolları
  39. SUYUN DEZENFEKSİYONU
  40. Mikroskobik canlıların özellikleri ve hayatımızdaki rolleri
  41. ANTİBİYOTİKLER, AŞILAR VE MİKROORGANİZMALAR
  42. Mikroorganizmaların İncelenmesi Deneyi
  43. Çeşitli Toprak Parametrelerinin Mikroorganizmalarla İlişkisi
  44. Bakterilerin Üremelerine Etkili Faktörler
  45. Laktik Asit Bakterilerinin tiplendirmesinde kullanılan fenotipik yöntemler
  46. Laktik Asit Bakterilerinin tiplendirmesinde kullanılan Moleküler (Genotipik) Yöntemler
  47. Ribotiplendirme (Ribotyping)
  48. Antimikrobiklere karşı direnç
  49. Gıdalarla bulaşan hastalıklar
  50. HÜCRELERİN ÇÖZÜLMESİ
  51. Bakterilerin Genel Özellikleri
  52. BAKTERİ ŞEKİLLERİ ve BOYANMALARI
  53. BAKTERİLERİN BESLENMELERİ
  54. BAKTERİLERDE SOLUNUM
  55. BAKTERİLERİN ÜREME, ÇOĞALMA ŞEKİLLERİ
  56. YARARLI VE ZARARLI BAKTERİLER
  57. Mikroorganizmalarin Kapsül, Kirpik ve Spor boyama yöntemleri
  58. Gardnerella Vaginalis Nedir?
  59. Bakteri nedir?
  60. Hücrelerin saflaştırılması (izolasyonu)
  61. Arkea
  62. Likenler
  63. Koliform Nedir?
  64. Escherichia coli (E.coli) Nedir?
  65. ANTIBIYOTIKLERIN BAKTERISIDAL ETKILERININ BELIRLENMESI
  66. Bakterilerin Yapısı ve Sınıflandırılması
  67. Bakteriler Nasıl Ürerler?
  68. Bakterilerde Eşeysiz Üreme
  69. Bakteri Nasıl Çoğalır
  70. Patojenik Mantarların Immunolojisi
  71. ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ NEDİR
  72. Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve İsimlendirilmesi
  73. Gıda biyoteknolojisi
  74. MİKROORGANİZMA KÜLTÜR KOLEKSİYONLARI
  75. FERMENTASYON VE FERMENTÖRLER
  76. Salmonella spp. Aranması
  77. Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımı
  78. Mezofilik Aerobik Bakteri Sayımı
  79. Bacillus cereus Aranması ve Sayılması
  80. Clostridium perfringens Aranması
  81. Küf ve Maya Aranması
  82. L.monocytogenes Aranması
  83. Fekal Streptococcus & Enterococcus Aranması
  84. Sünme(Rope Sporu)Faktörü Aranması
  85. Bakteriler Nasıl Direnç Kazanır
  86. BAKTERİLERİN SINIFLANDIRILMASI
  87. Bakterilerin Faydaları Varmıdır
  88. IMViC TESTİ
  89. Enterobacteriaceae
  90. Salmonella enterica
  91. Yersinia pestis
  92. Proteobakteriler
  93. Gram-negatif
  94. Gram-pozitif
  95. Peptidoglikan Nedir
  96. Endotoksin Nedir
  97. Neisseria meningitidis
  98. Neisseria gonorrhoeae
  99. Sefalosporin Nedir
  100. Staphylococcus aureus
  101. Pseudomonas
  102. Pseudomonas aeruginosa
  103. Bakteriyolojinin tarihçesi
  104. Glikoz Fermantasyonu , Mayalanma
  105. Alkol fermantasyonu
  106. Streptococcus pyogenes
  107. Streptococcus pneumoniae - Pnömokok
  108. Mycobacterium tuberculosis
  109. Helicobacter pylori
  110. Mikrobiyoloji , tarihçe ve alt dalları
  111. HÜCRE PASAJLAMASI
  112. HÜCRELERİN DONDURULMASI
  113. HÜCRE KÜLTÜRÜ BESİYERİ VE SOLUSYONLAR
  114. Kuduz
  115. Hepatit B Sarilik
  116. Tirnak Mantar Enfeksiyonlari
  117. Mantar Enfeksiyonlari
  118. Impetigo Hastaligi
  119. Bulasici Hastaliklardan Korunma
  120. Besiyerlerinin Özellikleri
  121. Mikrobiyolojisi Mikroorganizma Arama (Var/ yok Testleri)
  122. Mikrobiyolojisi Temel Laboratuvar Bilgileri
  123. Pankreas kanseri tedavisinde dev adım
  124. Mikrobiyoloji İndex
  125. Mikrobiyoloji Nedir?
  126. Mikrobiyolojiye Giriş!
  127. Mikroorganizmaların Beslenmesi ve Üremesi
  128. Mikrobiyoloji makaleleri
  129. Mikrobiyal Liçing
  130. interferon hakkında bilgi
  131. Granül besiyeri nedir?
  132. Gram Boyama
  133. Antibiyogram hakkında bilgi
  134. Operon hipotezi nedir?
  135. ARB Yöntemi ile bakteri boyama
  136. mikrobiyolojide kullanılan boyalar boyama metotları
  137. Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında Sterilizasyon Teknikleri
  138. Antimikrobik Maddeler
  139. Mikroorganizmaların beslenme ve üremeleri için gerekli maddeler
  140. Mikroorganizmaların üremelerine etki eden çevre faktörleri
  141. Mikroorganizmaların Kimyasal Yapısı
  142. Mikroorganizmaların enzimleri ve metabolizmaları
  143. Mikrobiyolojide Temel Yöntemler
  144. Transdüksiyon
  145. Bazı besiyerlerinin tanıtılması,besiyerlerinin hazırlanması ve saklanması
  146. Çeşitli örneklerin ekileceği başlıca besiyerleri ve ekim teknikleri
  147. Tat ve Kokuya sebep Olan mikroorganizmalar
  148. Membran Filtre Nedir?
  149. Ames Testi
  150. Plazmidler
  151. CAMP testi
  152. Abiyogenez ve Abiyogenez Fikrinin Yıkılması
  153. Sularda Bulunan ve Hastalık Yapıcı Mikroorganizmalar
  154. Mikroorganizmların Hareketlerinin İncelenmesi
  155. Mikrobiyolojide Kullanılan Diğer Boyama Yöntemleri
  156. Mikrobiyal Floralar
  157. Sterilizasyon Ve Dezenfeksiyon Nedir?
  158. Antibiyotik duyarlılık deneyleri
  159. Mononukleoz Enfeksiyonu - Öpücük Hastalığı
  160. Gıda Mikrobiyolojisinin ABC'si
  161. Yararlı Mikroorganizmalar
  162. İndikatör Mikroorganizmalar
  163. Kutan Mikozeslerin Epidemiyolojisi
  164. Mikroorganizmaların Giriş Yolları ve Miktarı
  165. Klinik Mikrobiyoloji
  166. Temel Mikrobiyoloji / Genel Bilgiler
  167. Klinik Mikrobiyolojide Önemli Bakteriler
  168. Tipik Laboratuvar Hataları
  169. Koloni Sayımı
  170. Mikroskobik Sayımlar
  171. Biyolojik Stabilite Testi
  172. Besiyerleri
  173. Temel Laboratuvar Bilgileri
  174. Çiple Uzaktan Tedavi
  175. Evrenin "İlk Sebep"i ve "Tabiat-üstü" Meselesi
  176. Bilincin Standardı Olarak Metafiziken-verili Olan
  177. Kimlik Kanunu ve İnsan
  178. Kimlik Kanunu
  179. Mevcudiyetin Önceliği ve Bilincin Önceliği Zıtlığı
  180. Mevcudiyet (realite) ve bilinç
  181. I.s. Ne zaman hata yapar :
  182. Antibiyotikler nasil çalişir:
  183. Aşi nasil çalişir:
  184. Lökositler:
  185. Beyaz kan hücreleri:
  186. Antikorlar:
  187. Lenf sistemi:
  188. Veteriner Mikrobiyoloji
  189. Klinik Mikrobiyolojinin ABC'si
  190. Gazi Üniversitesi Mikrobiyoloji Ders Notları
  191. Spesifik bağişiklik
  192. Immun sistemin bileşenleri
  193. Immun sistemin temelleri
  194. Immun sistem nasil çalişir
  195. METABOLİZMANIN REGULASYONU (Düzenlenmesi)
  196. Divisio: Mycota
  197. ProteinveAminoAsitMetabolizması
  198. Lipit Metabolizması
  199. Karbonhidratlarin sentezi
  200. Bu reaksiyonlar ATP oluşturan çok önemli biyokimyasal olaylardır.
  201. Organik maddelerin oksidasyonu:
  202. Metabolizma
  203. Mikroorganizmaların Çoğalması
  204. Sıcaklığa Göre Mikroorganizma Sınıfları:
  205. Mikroorganizmalarin gelişme şartlari
  206. Viruslar
  207. Sitoplazmik Granüller
  208. Membran taşıma (transport) proteinleri:
  209. Arkeobakteri membranı
  210. Membranı dayanıklı hale getiren yapılar: Steroller ve haponoidler
  211. Sitoplasmik membranın görevi
  212. Stoplasmik membran yapısı:
  213. PİLİ (Kirpik)
  214. KAPSÜL ve SLİME (Glikokaliks, Mukoz, Sıvaşıcı tabaka)
  215. Porinler ve Periplasm:
  216. Hücre Duvarı
  217. Prokaryotik hücre ile ökaryotik hücre arasindaki farklar
  218. Bakterilerin Şekil ve Dizilişleri
  219. Prokaryotik mikroorganizmalar
  220. Mikroorganizma gruplari
  221. Bakteriler
  222. Mikrobiyolojinin tarihçesi
  223. Mikroorganizmalarin siniflandirilmasi ve isimlendirilmesi
  224. Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri
  225. human chromosomes (çeviri)
  226. Elektrik Üreten Bakteriler
  227. Plastİk Bakterİlerİ
  228. Sağlık Bilgi Testi
  229. Genetik Güvenlik
  230. Alzheımer
  231. Gen nakliyle ‘süper zeka’
  232. DNA nedir...
  233. Genetik ve Kanser
  234. Gen Nakli (gen terapisi)
  235. Gen Nakli (gen terapisi)
  236. HIV e dirençli gen nakli (aids tarihe karışabilir.)
  237. Genom Projesi (gen haritası)
  238. tularemi - trakya dikkat !
  239. Cesaret Geni
  240. Genetİk Yapisi DeĞİŞtİrİlmİŞ Organİzmalar
  241. Transgenik Ürünler Kader mi?
  242. Az bilinen,sık görülen bir hastalık ITP!
  243. kellik tarihe karışabilir
  244. Biyokimya
  245. Kromozomlar
  246. Akraba Evliliği - Buyurun Tartışın
  247. Diş Nasıl Çürür...
  248. Endokrinoloji
  249. Koagülasyon
  250. Hematoloji