IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2011, 02:29   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ericsson Türkiye, liderliğini korumayı planlıyor!




Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, bu yıl sonu itibariyle telekom ve operatörlerin ihtiyacı olan bilişim hizmetleri pazarında lider konumda olduklarını belirterek, ''2012'de de bu konumumuzu korumayı planlıyoruz'' dedi.
Tohumcu, yaptığı açıklamada, bu yılın kendileri açısından çok iyi geçtiğini ifade ederek, operatörlerin hepsinin altyapı yatırımlarına devam ettiğini, Ericsson'un Türkiye'deki bu altyapı yatırımlarında tedarikçi konumunda bulunduğunu söyledi.

Mobil geniş bantın, Türk insanı tarafından kabullenilmesi beklenenin de ötesinde bir hızla geliştiği için mobil operatörlerin kapsamaya yaptığı yatırımın arttığını dile getiren Tohumcu, ''Bundan da bu ekosistem içerisindeki biz ve bizim gibi firmalar tabii ki faydalanıyor'' dedi.

Türkiye pazarında şu an Ericsson'un yeri ve ulaşmayı arzuladığı hedefler hakkında da görüşlerini paylaşan Tohumcu, ''2011 sonu itibariyle, telekom ve operatörlerin ihtiyacı olan bilişim hizmetleri pazarında lider konumundayız. 2012'de de bu konumumuzu korumayı planlıyoruz'' diye konuştu.

-''Yönetilebilir servislerden pay almak istiyoruz''-

Ericsson'un gelecek yıl için üç alana odaklandığını kaydeden Tohumcu, bunlardan bir tanesinin mobil ve sabit bantın yaygınlaştırılması ile ilgili yapmaya devam edecekleri projeler olduğunu söyledi.

İkinci alan olarak operatörlerin, kendilerini birbirlerinden farklılaştıracak alanları müşteriye yönelik daha farklı tarifeler, daha farklı kampanyalar ile süslemeye çalıştıklarını dile getiren Tohumcu, ''Bu durum, faturalandırma sistemleri, müşteri ilişkileri yönetim sistemleri gibi bizim iş ve operasyon destek sistemleri dediğimiz sistemlerin üzerinde çok ciddi bir yük oluşturuyor. Burada da sistem integrasyon tarzı projelerle operatörlerle birlikte çalışıyoruz'' dedi.

Firma olarak 2012'de ''yönetilebilir servisler'' adı verilen üçüncü bir alana daha odaklanacaklarını anlatan Tohumcu, bu konuda operatörlerin müşteriye daha çok yöneldiğini ifade etti.

Operatörlerin müşteriye yöneldikçe asıl katma değerin müşteriye yakın katmanlarda oluştuğunu fark ettiklerini belirten Tohumcu, ''Böyle yaparlarken de belki kendileri için çok katma değerli olmayan, belli operasyonları bizim gibi servisleri kuvvetli firmalara belli servis koşullarını sağlamak kaydıyla 'Bunu alın, siz bizim adımıza yapın' diyerek devrediyorlar. 2012 yılında bu tip bir pazarın da çok hızlı büyüyeceğini öngörüyorum. Biz de yapılanmamızı bu pazardan pay almak üzere planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

-''En yetkin elemanları ekibimize katmaya çalışıyoruz''
Ericsson Türkiye'de gelecek yıl istihdam konularında yaşanabilecek gelişmeler hakkında da bilgi veren Tohumcu, firmanın istihdam oranlarının 2012 ve 2013'te artacağını düşündüğünü söyledi.

Sektörde genel olarak donanımdan yazılıma, son birkaç senedir de yazılımdan servise doğru bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Tohumcu, Bu durumun gelişmekte olan pazarlarda, belli bir olgunluğa gelindiğinde ortaya çıkan bir görüntü olduğunu dile getirdi.

Batı Avrupa'da, ABD'de birkaç sene önce yaşanan bu değişimi Türkiye'nin bu dönemde yaşadığını anlatan Tohumcu, ''Servis, direkt olarak insanla alakalı bir iş. Servis ve hizmet sektöründe var olmak istiyorsanız yetkin elemanlarınızın olması gerekiyor. Bu dönüşüm içerisinde biz, hizmet sektöründeki yerimizi sağlamlaştırmak için piyasadaki en yetkin elemanları ekibimize katmaya çalışıyoruz'' dedi.

2010 sonunda Ericsson Türkiye'deki çalışan sayısının 600-700 civarında olduğunu kaydeden Tohumcu, bu yıl itibariyle 1000 kişiyi aştıklarını, gelecek yıl da bu durumun aynı şekilde devam edeceğini bildirdi.

-''Sosyal medya tipi uygulamalar çok büyüyecek''-
Türkiye'nin yeni teknolojiler konusundaki tüketici potansiyeline de değinen Tohumcu, Türkiye'de nüfusun genç ve yeni uygulamalara çok meraklı olduğunu söyledi.

Nüfusun önemli bir kısmının kendilerine sunulan yeni uygulamalarla çok yakından ilgilendiğini ve mutlaka bu uygulamaları denemek istediğini anlatan Tohumcu, bu durumun teknolojiyi direkt olarak halka sunan şirketler için çok ciddi bir avantaj olduğunu belirtti.

Şu anda çok popüler olan ve hemen hemen herkesin kullandığı birçok uygulamanın daha da yaygınlaşacağı tahmininde bulunan Tohumcu, ''Sosyal medya tipi uygulamaların çok büyüyeceğini düşünüyoruz. Bir taraftan uygulamaların artması, bir taraftan Türkiye'nin geniş ve meraklı nüfusu, bir yandan geniş bant teknolojilerinin ulaşılabilirliği artırması... Bu üçü bir araya geldiği zaman çok büyük bir sinerji yaratıyor'' dedi.

Tohumcu, ARGE çalışmalarına ilişkin olarak Ericsson'un faturalandırma, haberleşme, mesajlaşma gibi platformların geliştirmeleri üzerine çalıştığını söyledi.

Ericsson'un son kullanıcı uygulamaları alanında çok aktif olmadığını dile getiren Tohumcu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Aslında en gelişmekte olan alanlardan bir tanesi o. Bu alanda da Türkiye'de aslında çok fazla oyuncu var. Kullandığımız akıllı telefonların hemen hemen hepsinde kullanıldığı işletim sisteminden bağımsız olarak çok farklı uygulamalar var ve bu uygulamalar aslında kullanımı ve son kullanıcı alışkanlıklarını tetikleyen konumdalar. Bizim yaptığımız ARGE çalışmaları daha çok platform ve bu uygulamaları destekleyen konumdalar. Bana sorarsanız Türkiye'deki küçük ARGE şirketleri, yeni teknoloji şirketleri için bizim kurduğumuz platformların üzerine monte edip çalıştırabileceğiniz uygulamaların geliştirilmesinde çok ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.''

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ericsson, korumayı, liderliğini, planlıyor, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Notch Minecraft Liderliğini Bırakıyor! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 02 Aralık 2011 19:12
Korumayı otomatik açtırma Emrax mIRC Scripting Sorunları 4 16 Aralık 2010 00:27
'ABD İran'a hava saldırısı planlıyor' PuSAt Haber Arşivi 0 09 Nisan 2006 09:51
Belirttiğim Kanalda Korumayı Uygulamasın Requiem mIRC Scripting Sorunları 2 29 Haziran 2005 13:12