IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2014, 21:13   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sony Xperia Z4'te neler olmalı?




Sony'nin bir sonraki amiral gemisi Xperia Z4 nasıl olmalı; bizlere neler sunmalı?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Xperia Z3
henüz satışa sunuldu, ancak Sony artık yılda iki amiral gemisi üretiyor. Xperia Z4'le tanışmamıza ise sayılı aylar kaldığından şüphe yok. Bu yüzden ondan beklentilerimizi sıralamaya başlasak, sanırız erken davranmış olmayız.

Xperia Z4 hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi yok ancak Xperia Z3X adında bir telefonun QHD ekran, 4GB RAM ve Snapdragon 810 işlemciyle geleceği söyleniyor. Bu özellikler gerçek olursa (ve tabi Z3X ile Z4 aynı telefonsa), yeni telefon Z3'ün üzerine çok şey koyacak demektir.

Çıkış tarihi

Xperia Z2, 24 Şubat'ta MWC 2014'te tanıtılmıştı. Bu yüzden Xperia Z4'ün önümüzdeki sene 2-5 Mart ayında gerçekleşecek MWC 2015'te tanıtılmasını bekleyebiliriz.

4K artık çalışsın


Sony, Xperia Z2'den bu yana telefonlarının 4K video özelliklerini öne çıkarıyor. Ancak Xperia Z3 bile yaklaşık 5 dakikadan uzun 4K video kaydetmeyi başaramıyor. Bu sorunun Sony Xperia Z4 ile çözülmesini umuyoruz.

QHD ekran


Xperia Z, Z1 ve Z2'nin 1080p ekranla gelmesinden memnunduk. Xperia Z3'ün aynı ekran boyutu ve yine 1080p çözünürlükle gelmesi bizi biraz üzdü. Xperia Z4'ün dördüncü kez 1080p'lik bir ekran yerine QHD ekrana yer vererek bizi şaşırtmasını umuyoruz.


Daha ince çerçeve

Xperia Z3'ün harika bir tasarıma sahip olduğunu kabul ediyoruz, ancak ekranın üst ve alt tarafındaki boşluklar pek de küçük değil. Bu alanda telefonun önemli bileşenlerinin saklandığını tahmin edebiliyoruz, ancak ümidimiz, yeni modelde çerçevenin daha küçük olması.

Daha yüksek performans


2.5GHz'lik dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 3GB RAM'li Xperia Z3'ün teknik özellikler konusunda sıkıntısı yok gibi görünebilir, ancak bu her zaman performansa yansımayabiliyor. Özellikle de uygulamalar arasındaki geçişlerde gecikmeler yaşayabiliyorsunuz.
Performansın daha iyi olması için daha iyi bir işlemciye ihtiyaç varsa, bunu Sony'den istemekteyiz.

Daha az sorun


Xperia Z3'ün şaşırtan yanlarından bir tanesi, klavyenin zaman zaman zıplaması veya geç tepki vermesi, uyarı çubuğunun yarıda takılıp kalması gibi hatalara rastlamanız. Sony'nin bu hataları Xperia Z3'ten kaldırmasını, aynı zamanda Z4'ün hatalarını onu piyasaya sürmeden önce temizlemesini umuyoruz.

Daha hızlı kamera


Milisaniyeler bazen fark oluşturabiliyor. Xperia Z4'ün kamerasının daha hızlı açılmasını ve otomatik odağın biraz daha hızlı çalışmasını umuyoruz.

Yeni bir tasarım


Sony'nin OmniBalance tasarımını çok iyi kullandığından şüphe yok, ancak her yeni telefonda aynı tasarımı görmek sıkıcı olabiliyor. Sony'nin Xperia Z4'te yeni, heyecan verici bir tasarımla karşımıza çıkmasını ummamızda sanırız bir sakınca yok.

Yenilikçi özellikler


Akıllı telefonlar teknik özellikler anlamında giderek eşitleniyorlar. Bu yüzden onları farklı kılacak en önemli şey, yenilik. Sony Xperia Z4'ün bir veya birden çok yenilikçi işlevle gelmesi çok iyi olurdu. Tabi ki pratikte işe yaramayan, gösteriş amaçlı işlevler istemiyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
neler, olmalı, sony, xperia, z4te


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sony Xperia E1 (İnceleme) Deep Cep Telefonlar 0 10 Eylül 2014 19:51
Sony Xperia Z3'ün Tüm Özellikleri AftieL Cep Telefonlar 0 06 Eylül 2014 01:31
Sony XPERIA U Kızın1i Cep Telefonlar 0 08 Eylül 2012 14:16
Sony Xperia S Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 21:46
Sony Xperia NXT serisinin yeni üyesi Xperia U! Bulut Cep Telefonlar 0 09 Haziran 2012 18:07