IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2015, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sony Xperia Z5 ve Z5 Compact hakkında her şey




Rakiplerinin amiral gemilerini bir bir tanıtmasının ardından Sony de sonunda Xperia ailesinin yeni üyelerini tanıttı. Xperia Z5 Premium ile şaşırtmayı başaran Sony, ne yazık ki bazı konularda bir kez daha gelenekleri bozmuyor ve Xperia Z5 ile Xperia Z5 Compact tıpkı hayal edebileceğiniz gibi geliyor.

Yeni Xperia’ları beklerken pek çok Sony kullanıcısının aklında önemli bir soru vardı: Sony tasarımı değiştirecek mi? Bu soruya her ne kadar “Evet” demek istesek de ne yazık ki Sony Xperia ailesinin aynı tasarım çizgisini çok ufak bir iki detay dışında korumaya devam ediyor. Renkleri bir kenara bırakırsak tasarımdaki en büyük değişiklik parmak izi sensörlü açma kapama tuşu olmuş. Bu yenilik kullanım açısından oldukça rahat gibi görünse de bir o kadar da sıkıntılı olabilir. Cihaz bir önceki model olan Xperia Z3+’ta olduğu gibi Full HD çözünürlüklü 5,2 inç boyutundaki ekranla geliyor. Piksel yoğunluğu ise 428 ppi.

Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda Xperia Z5 64 bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemciyle geliyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunan cihazın hafızası 200 GB’a kadar artırılabiliyor. Android 5.1.1 işletim sistemiyle gelen cihazda 2.900 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Sony şarj süresi konusunda ise her zamanki gibi oldukça iddialı. İki güne varan pil ömrü sunduğu belirtilen Sony Xperia Z5, Hızlı şarj özelliği de sunmayı ihmal etmiyor ve yaklaşık 45 dakikada tüm gün yetecek kadar şarj olabiliyor.

Sony Xperia Z5’in iddialı olduğu bir başka alan ise kamera yetenekleri. Yeni nesil Sony Exmor RS mobil sensörün yer aldığı arka kamera 23 megapiksel çözünürlük sunuyor. En hızlı ve hassas otofokusa (Hybrid Autofocus) sahip olduğu söylenen cihaz 0,03 saniyede odaklama yapabiliyor. 5 kata kadar yakınlaştırma yapabilen arka kamerada 8 kata kadar dijital zoom yeteneği de mevcut. ISO hassasiyeti fotoğraf çekimlerinde 12.800’e kadar çıkarken video çekimlerinde ise 3200’e kadar yükseltilebiliyor. Hareketli video çekimlerinde SteadyShot sayesinde daha net çekimler yapabilen cihazla 4K videolar kaydedilebiliyor. Sony Xperia Z5’in ön kamerası ise kullanıcılara 5 megapiksel çözünürlük sunuyor ve Full HD video çekimler yapabiliyor. Tabii Xperia ailesinden de alıştığımız gibi Sony Xperia Z5 IP65 ve IP68 sertifikalarıyla su ve toz geçirmez. Xperia Z5’in beyaz, siyah, altın ve yeşil olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

Sony Xperia Z5 Compact ise Xperia Z5’ten çok da farklı değil. 4,6 inç HD ekranla gelen cihaz, Xperia Z5’in aksine 2 GB RAM ile çalışıyor. 2.700 mAh kapasiteli pili de Xperia Z5’te olduğu gibi iki gün boyunca kullanılabiliyor. Xperia Z5 Compact beyaz ve siyahın yanı sıra sarı ve mercan renk seçenekleriyle Xperia Z5’ten ayrılıyor. Ekim ayında satışa sunulacak olan cihazların fiyatları ise henüz belli değil.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
compact, hakkında, sony, ve, xperia, z5, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sony Xperia Z3 Hakkında Her Şey Burce Cep Telefonlar 0 15 Aralık 2015 19:01
Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact'a karşı! Swat Cep Telefonlar 0 11 Mart 2015 01:50
Sony Xperia Z3 Compact Swat Cep Telefonlar 0 25 Kasım 2014 01:10
Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact Nano SIM Kullanacak! Cry Cep Telefonlar 0 30 Eylül 2014 22:19
Xperia Z1 Compact Türkiye’de! SucLu Cep Telefonlar 0 18 Mart 2014 16:14