IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Soru - Cevap (https://www.ircforumlari.net/soru-cevap/)
-   -   Güncel yetki aktarma (https://www.ircforumlari.net/soru-cevap/978343-yetki-aktarma.html)

adem33 16 Mayıs 2022 18:26

yetki aktarma
 
merhaba ben sunucu sahibi yetkimi başka bir nicke aktarmak istiyorum nasıl yaparım telnet veya nerden yaplıyorsa diğer yetkimide odalardan nasıl silerim

IoRi YaGaMi 17 Mayıs 2022 18:00

Cevap: yetki aktarma
 
Alıntı:

adem33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042677579)
merhaba ben sunucu sahibi yetkimi başka bir nicke aktarmak istiyorum nasıl yaparım telnet veya nerden yaplıyorsa diğer yetkimide odalardan nasıl silerim

services root ise dedigin services.conf da servicesroot satırının karsısında ki ismi degişebilirsin.

odalardan yetkini silmek için telnete girmene gerek yok sanırım. sisteminizi bilmesem de böyle büyük ihtimal.

The 01 Eylül 2022 02:39

Cevap: yetki aktarma
 
IRCd services olarak yapabilecegin komut en basit şekilde uygulama sırasıyla şu komutlardır .

Kod:

/ns link aktarmakistediginnick
/ns mainnick aktarmakistediginnick
/ns unlink eskinickin

Bölüm help bölümü oldugu için işin Services tarafını bu şekilde halledebilirsin .
Ayrıca

Kod:

/operserv su şifre
Su Pass girerek

Kod:

/operserv admin add nickin
bunuda uygularsan admin liste nickini eklemiş olursun .

Opers.conf içinden ise yani ssh telnetten kendi admin ekledigin oper giriş nick ismini eski nickinle degiştirebilirsin .

Diger sunucu root ayarları için ise çeşitli bölümler var ssh telnet içinde bu gerek modüllerin içinde oluyor gerekse serviceslere root olarak tanıtılacak yerler bunlar her telnette degişkenlik gösterebilir bi modül senin sunucunda vardır veya yoktur bunu shell destegi aldıgın firmaya aktarırsan kurulumu yapan arkadaşlar sana daha iyi destek olur bu konuda veya uygun oldugun bir zamanda team ile baglanıp yardım verebiliriz burdan özel mesaj atarak iletişime geçebilirsin IRC Coder arkadaşlarla .

xwerswoodx 11 Nisan 2023 23:06

Cevap: yetki aktarma
 
Sadece düzeltme yapayım, mainnick bir set parametresidir, /ns set mainnick nick olarak kullanılması gerek, ayrıca eski nicki unlink edebilmesi için o nickte olmaması gerekiyor diye anımsıyorum, önce /nick yeninick yapıp sonrasında unlink yapmalı. Diğer yandan zaten link ile aktardığı için admin listesinden silinmeyecektir, ancak zaten admin listesinde olmayan bir nick supass girip kendisini admin olarak ekleyemez. Sadece oper eklenirken services root olarak tanımlandığı zaman os admin ve raw komutlarını supass girmeden kullanabilirsin, ^ idi flag yanlış anımsamıyorsam * da olabilir yanılıyor olabilirim, uzundur uğraşmadım böyle şeylerle.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk