![]() |
Hindi Eti İçin Terbiye Sosu Hindi Eti İçin Terbiye Sosu MALZEMESİ 2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 adet sarmısak (dövülmüş) Yarım yemek kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon TARİF Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır. Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır. Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır. İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz. Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir. Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk