![]() |
Beşamel Sos
Yapılışı: 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kararmamasına dikkat edin. İçine 3 çorba kaşığı un ekleyin ve orta ateşte açık sarı rengini koruyarak karıştırn. 600 ml soğuk sütün tamamını ilave edin. Sürekli olarak karıştırın. Bu önemli; aksi taktirde topaklar meydana gelecektir. Sosu yaklaşık 10 dakika karıştırın ve hafif şekilde kaynatın. Son olarak tuz ile tatlandırın. Peynirli : 1 yumurta sarısını ve 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu çırpın ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ile 1 tatlı kaşığı tereyağını, hazırladığınız beşamel sosa karıştırın. Makarna ile birlikte tavsiye edilir. Turplu : 100 ml et suyunu beşamel sos ile karıştırın. İçine 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş turp, biraz sirke, tuz ve şeker ilave edin. Etin yanında tavsiye edilir. Kaparili : 2-3 tatlı kaşığı doğranmış kapariyi sosla karıştırın. İçine 1-2 tatlı kaşığı kapari suyu ilave edin. Haşlanmış et ve yumurtayla beraber tavsiye edilir. Hardallı : Sosu 2-3 tatlı kaşığı az acılı hardalla tatlandırın. Fırında pişmiş patatesle beraber tavsiye edilir. Portakallı : 1 portakalın suyunu ve bir miktar rendelenmiş portakal kabuğunu sosa ekleyin. Kızarmış tavukla beraber tavsiye edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk