IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Soslar (https://www.ircforumlari.net/soslar/)
-   -   Hazırlıklar başlasın: Kışlık acı sos nasıl yapılır? (https://www.ircforumlari.net/soslar/802546-hazirliklar-baslasin-kislik-aci-sos-nasil-yapilir.html)

Sanem 17 Eylül 2018 23:16

Hazırlıklar başlasın: Kışlık acı sos nasıl yapılır?
 
Sonbaharı güzel bir şekilde karşıladık, şimdi de sıra kış hazırlıklarında. Kış ayını daha dirençli, daha ağzımızın tadıyla geçirmek için hazırlıklara başlamak istiyoruz. İşte kahvaltının vazgeçilmezi acı sos tarifi!





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]






Kış aylarında dirençli olamk için sağlığımı adına doğru şeyleri yememiz gerekiyor. Bunun için de yaz sebzelerinden faydalanmak en doğrusu olsa gerek. Örneğin domates; A ve C vitaminii folik asit açısından son derece yararlı olan besini kışın sağlıklı bir şekilde tüketmenin yolu hazırladığımız kışlıklardan geçiyor.





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sadece vitamin ve folikadit yönünden değil, içeriği gerçekten oldukça dolu domatesin: Alfa lipoik asit, likopen, kolin, beta-karoten ve lutein de dahil olmak üzere birçok besin taşır. Antioksidanlarla dolu domatesten acı sos tarifi hazırlayarak kışa daha sağlıklı bir giriş yapacağız...




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler:

3 kilo domates
1 kilo kapya biber
15-20 diş sarımsak
100 gr acı biber
1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı zeytinyağı
1yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz



Yapılışı:



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Domatesleri ve ayıklanmış kırmızı biberleri tuz ekleyerek robotta çekin.
Geniş bir tencere içerisinde ocağa alın. Kapağı açık bir şekilde fazla suyunu çekene kadar kaynatın.
Doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın.

Son olarak ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
Sıcakken kavanozlara boşaltıp yeni kapak ile kapatın ve ters çevirin.
7-8 saat bekledikten sonra düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz.
Hazırladığınız sosun bozulmaması için rutubetten uzak, kuru bir yerde saklamalısınız.
Açtıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edin.
Sosları sıcakken kavanozlara doldurun ve hemen ters çevirin.




alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net