28 Ekim 2019, 20:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kırmızı Meyve Sosu Kırmızı Meyve Sosu Tarifi İçin Malzemeler 350 gr kırmızı meyve (buzluktan kullandım ben, kırmızı ve siyah frenk üzümleri, frambuaz da aynı şekilde kullanılabilir) 65 gr toz şeker (3 tepeleme yemek kaşığı) 30 gr nişasta (2 tepeleme tatlı kaşığı) 150 ml su (1, 5 çay bardağı) Sonrasında tekrar; 70 ml su (çay bardağının 3de 2si kadar) Kırmızı Meyve Sosu Tarifi Yapılışı Buzluktan çıkardığım meyveleri bir tencereye aldım. Orta ateşte suyunu salmasını ve buzunun çözülmesini bekledim. Şekeri de ekledim ve karıştırdım. Diğer yandan su ile nişastayı karıştırdım. Meyveler suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca nişastalı suyu ekledim. Karıştırarak tekrar 2-3 dakika koyu kıvama gelene kadar kaynattım. Tencereyi ocaktan aldım. 10-15 dakika kenarda ılımasını bekledim. Son olarak kalan suyu ekledim, kısa karıştırdım. El mikseriyle meyveleri ezdim. Meyvelerin çekirdeklerini istemeyen şimdi elekten geçirebilir.Ben öyle yaptım. Buzdolabında saklayabilirsiniz. İstediğiniz tatlıya kullanabilirsiniz, bir süre durduktan sonra, puding gibi koyu kıvam alıyor, ama kullanmadan tekrar iyice karıştırıp akışkan kıvama getirebilirsiniz.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
kırmızı meyve sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Hastaları Buraya! Yalnızca Kırmızı Ruj Takıntısı Olanların Anlayabileceği 19 Şey | EyLuL | Ah Kadınlar | 1 | 13 Ekim 2016 19:12 |
Kırmızı Meyve ve Sebzelerin Faydaları | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 22 Ekim 2014 01:51 |
Kırmızı Meyve Reçeli | Elysian | Reçel Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2014 14:20 |
Sevimli Kırmızı Pandalar.. (Kırmızı Panda Resimleri.) | Sevda | Hayvanlar Alemi | 0 | 17 Ağustos 2012 02:19 |