Domates Salçası Domates Salçası Tarifi İçin Malzemeler 20 kg domates Domates Salçası Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp temizledikten sonra yemeklik kabuklarıyla beraber doğranır. Turşuluk bidona doldurulur. Gündüz kapağı yarı açık bırakılır. Gece kapağı kapatılır. (içine birşey girmesin diye) 1. günün sonunda karıştırılır. Sabahı hortumu içene bırakıp alta biriken berrak su çekilir. 2. gün aynı işlem yapılır ve süzgeçten geçirilir. Tepsilere bırakıp güneşte bekletilir. Kıvamını alınca yeteri kadar tuz bir fincan sıvı yağ döküp kapalı bir kapta buzdolabında bekletilir. Not: Salçaya tuzu fazla katarsanız bozulmasın diye yemek yaparken az tuz kullanın yoksa yemeğiniz tuzlu olur. yapanlara kolay gelsin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net