Avcı sosu MALZEME ; 1 LİTRE 125 gram Margarin 200 gram Mantar dilimlenmiş 50 gram Arpacık soğan ince kıyılmış 250 gram Domates 200 ml Sek beyaz şarap 1 litre Demi glace sos 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritin.Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin.Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin.Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin.Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektiriniz.Demi glace sosu ilave ediniz ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alınız.Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun. NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE ET KÜMES HAYVANLARININ YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net