IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sosyal Ağlardan Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/sosyal-aglardan-son-haberler/)
-   -   Yerli WhatsApp geliyor! Bakan Uraloğlu açıkladı (https://www.ircforumlari.net/sosyal-aglardan-son-haberler/1042068-yerli-whatsapp-geliyor-bakan-uraloglu-acikladi.html)

KoJiRo 17 Ağustos 2024 11:37

Yerli WhatsApp geliyor! Bakan Uraloğlu açıkladı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de yerli mesajlaşma uygulamaları konusunda önemli bir adım atıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dijital bağımsızlığına katkı sağlamak ve veri güvenliğini artırmak amacıyla yerli bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Peki yeni uygulama neler sunacak? Neden böyle bir karar alındı Detaylar haberimizde…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli mesajlaşma uygulamaları üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bahsettiği proje, Türkiye’nin teknoloji alanında attığı adımlardan biri olarak hayatımızda önemli bir yer edinebilir. Özellikle, WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamalarının yurt dışı merkezli olması ve bu uygulamalarda yaşanan veri güvenliği endişeleri, yerli bir alternatif geliştirilmesini önemli kılıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yerli mesajlaşma uygulamaları girişimine Çin’den örnek verebiliriz. Çin’de yerli uygulamalarının başarısı, Türkiye’nin bu alandaki girişimlerine ilham kaynağı olabilir. Çin’in en popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformu olan WeChat, bu konuda öne çıkan bir örnek. WeChat, bugün sadece Çin’de değil, dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca sadece mesajlaşma değil, ödeme sistemleri, sosyal medya, oyunlar ve daha pek çok hizmeti tek bir çatı altında topluyor.

Çin hükümeti, WeChat gibi yerli uygulamaları destekleyerek, veri güvenliği ve dijital egemenlik konularında önemli adımlar attı. Ayrıca, kullanıcıların kişisel verilerini yabancı sunucular yerine yerel sunucularda saklıyorlar. Türkiye’nin geliştireceği yerli mesajlaşma uygulaması da benzer bir misyon üstlenebilir.

Türkiye’nin de kendi WeChat’ini geliştirmesi, veri güvenliği konusunda önemli bir katkı sağlayabilir. Edinilen bilgilere göre, yerli mesajlaşma uygulamaları, Türk mühendisler tarafından geliştirilecek ve kullanıcıların güvenlik endişelerini en aza indirecek.

Uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağına dair net bir tarih verilmezken, çalışmaların hızla devam ettiği belirtiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

IRCMasteR 17 Ağustos 2024 12:15

Cevap: Yerli WhatsApp geliyor! Bakan Uraloğlu açıkladı
 
Bir ara Bip uygulaması kamuda belli bir kesim için zorunlu olacak dendi, mecburen bir süre kullanıldı ama asla whats app ın yerini tutmadı çünkü kullanışlı değildi ve sık sık gereksiz reklamlara maruz kaldık sonunda bip kullanmayı gruptaki herkes bıraktı eskiye geri döndü zorlamayla olmaz bu işler whats app tan daha ileri seviyede olmalı ve kullanıcıyı cezbetmeli.

SNOOPY 17 Ağustos 2024 15:50

Cevap: Yerli WhatsApp geliyor! Bakan Uraloğlu açıkladı
 
Google sitesinin yerli versiyonlarının başlayıp bitmesi gibi olacaktır. (Ki bu sitelerden birisi Kurtlar Vadisi IRAK'ta ana sponsor olacak kadar sermaye yatırmaya istekliydi.) Bip gibi bu da kaybolur gider.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk