IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2019, 09:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Yerli Sosyal Platformu: Yazbee




Instagram ve Twitter'ı Harmanlayan Yerli Sosyal Medya Platformu: Yazbee.

Milyonlarca hatta milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya alanında yatırım yapmak isteyen yerli mühendisler ve yazılımcılar tarafından geliştirilen yazbee platformu açıldıktan sonra iki ay içerisinde 200 bin kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Platformun hedefi sene sonuna kadar bir milyon kullanıcıya ulaşmak.
Günümüzün sosyal medya devri olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bu alanda atılım yapmak isteyen bazı Türk girişimciler ve mühendisler de yerli bir sosyal medya platformu geliştirdi: yazzbee. Twitter ve Instagram’ın özelliklerini birleştiren platform iki ayda da 200 bin kullanıcıya ulaşmayı başardı.

İçerisinde spordan borsaya kadar 24 farklı konu başlığının bulunduğu platformun hedefi bu senenin sonuna kadar 1 milyon, 2020 sonuna kadar ise 20 milyon kullanıcı sayısına ulaşmak. Ayrıca şirket, 2022 yılından sonra da platformu halka açmayı amaçlıyor.

Türkiye ilk 10’da

Platformun kurucusu olan Arif Ünver, AA’ya verdiği röportajda ülkemizde 50 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu, popüler sosyal medya platformlarının hepsinde kullanıcı sayısı ve aktifliği bakımından ilk 10’da olduğunu ifade etti.

Sosyal medya platformlarında birçok soruna sebep olan bot hesaplar konusuna da değinen Ünver, “Bot hesaplar bilgi kirliliği yaratmak ve yalan bir haberin yayılması için de kullanılıyor. Bunlar çok hassas konular. Bu yüzden her hafta bot hesap temizliği yapıyoruz.” dedi.

5 milyon dolar harcandı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ünver, platformda 100’ün üzerinde mühendis, istatistikçi ve tasarımcının çalıştığını aktarırken sunucu altyapısının ve verilerin Türkiye’de depolandığını da belirtti. Ünver ayrıca platformun yayılım politikasında Balkanlar, Kafkaslar, Türk Cumhuriyetleri, İran, Rusya ve Orta Doğu’nun yer aldığını, bu bölgelerde 283 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu ifade etti.

Bu platform için 5 milyon dolar harcama yaptıklarını ifade eden Arif Ünver, sitenin şu an bir milyondan fazla kullanıcıya hizmet verebileceğini vurguladı ve şöyle konuştu:

“Şu anda 2019 sonuna kadar olan hedefimiz 1 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısına çok rahat hizmet verebilecek kapasitedeyiz. Bu şu demek değil, burada 20 milyon kişi hesap açıp kullanamaz mı? Kullanabilir. 20 milyon kullanıcınız varsa bunların hepsi eş anlı kullanmıyor. Önemli olan burada eş anlı kullanıcıya verebileceğiniz hizmetin kapasitesi. Türkiye'deki aktif olarak sosyal medya kullanımına hizmet verecek kapasitede bir altyapımız var. İhtiyaca binaen saatler içerisinde katlanabilecek modüler bir altyapıya sahibiz.”

Yenilikler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Instagram ve Twitter’ın harmanlanmasıyla ortaya çıkan yazbee’de paylaşımı yoruma kapatma, kategori takip etme ve beğenmeme butonu gibi yenilikler bulunuyor. Ünver, bu konuyla ilgili olarak ise şunları dile getiriyor:

“24 tane konu başlığı belirledik. İnsanlar illa kişi takip etmek zorunda değil. Kimisi spora kimisi teknolojiye kimisi kültüre kimisi siyasete, herkesin ilgi alanı farklı... Kimisi de eş zamanlı olarak 3-4 konu başlığına ilgi duyabilir. Konu başlıklarını kişi muamelesi görerek 'takip et' butonuna basar ve o kategoride paylaşılan her şeyi görebilir. Aynı zamanda spora ilişkin bir paylaşım yaparken içeriği yazdıktan sonra spor kategorisini seçerse o paylaşımı sadece kendi takipçileri değil, kategoriyi takip edenler de görebiliyor. Bu çok ciddi bir inovasyon, en önemli ayrıcalığımız.”

Twitter’dan beğenmeme ve yoruma kapalı paylaşımla ayrıştıklarını belirten Ünver, “Twitter'da bu yok. İnsanlar paylaşımlarını yoruma kapalı olarak yapabilsin, seslerini duyursunlar. Böyle bir özgürlük koyduk. Ayrıca 'beğenmeme' butonumuz var. Burada da toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak beğenenlerin kim olduğunu gösterirken, beğenmeyenlerin kim olduğunu göstermiyoruz. Hem yeni nesil hem de özgürlükçü bir sosyal medya platformuyuz” dedi.

Yazbee’nin güvenilirliğiyle ön plana çıkmasını istediğini söyleyen Ünver, “Geleneksel sosyal medyada oluşmuş bot hesaplara ve balon hareketlere müsamaha göstermeyeceğiz. Geleneksel sosyal medyada ciddi bir deformasyon ve dejenere ortam var. Buradan sıyrılıp itibarımız, sterilizasyon ve etik ilke gibi özelliklerle öne çıkma niyetindeyiz. Çocuğunuz Yazbee'yi açtığı zaman gönlünüz rahat bir şekilde 'Yazbee'ye mi bakıyor, bir şey olmaz' diyebileceksiniz. Yani etik ilke çok önemli. Reyting olsun, rant sağlayalım diye toplumun genel sınırlarını zorlayan her tür hesap ve paylaşıma titizlikle müdahale etmeye çalışıyoruz. 100 milyon kullanıcımız olacağına 10 milyon nitelikli kullanıcımız olsun. Sosyal medyada eğlence ve mizah da olacak ama eğitici de olsun. Yani insanlar eğlenirken bir şeyler de öğrensin. Sanal alemin en gerçekçi platformu olmak istiyoruz. Yazbee adı geçince, 'Burada paylaşıldıysa doğrudur.' denmeli. İşin nicelik değil nitelik tarafındayız.” ifadelerini kullandı.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu BLueMooN tarafından (11 Eylül 2019 Saat 11:17 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Eylül 2019, 11:04   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni Yerli Sosyal Platformu: Yazbee




Bakalım bakalım neymiş yazbi

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Eylül 2019, 11:06   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni Yerli Sosyal Platformu: Yazbee




Ihh..
İnstagramı yedirmeyiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Eylül 2019, 11:08   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni Yerli Sosyal Platformu: Yazbee




5 milyon dolar harcanmissa, sunucular da ulkemizde ise sirf katkim olsun diye uye olurumda belki bi fabrika kursaymis daha cok ekonomiye katki saglardi

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sosyal medya, yazbee, yeni, yerli sosyal ağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google yeni bir sosyal medya platformu kuruyor ZaLim İnternet Dünyasından Haberler 0 15 Temmuz 2019 20:00
Yenisite.net - sosyal imleme platformu Skyder Toplist - Hitlist 0 12 Ağustos 2016 16:24
Yerli Sosyal Ağ Hobi bekirc Sosyal Ağlardan Son Haberler 1 11 Aralık 2015 14:53
Yerli sosyal medya yönetim platformu A6 Social, marka ve ajanslarla büyümek istiyor Burce Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 10 Aralık 2015 20:03