IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2016, 16:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş Hayatında Kadın




Değişen toplum düzeni ve beraberinde getirdiği şartlar kadını iş hayatında yer almaya teşvik ediyor.Zorluyor yada mecbur bırakıyor demiyorum;teşvik ediyor,kamçılıyor.Hayatın gerçekleri,yaşamın zorluğu,sorumluluklar,eşler tarafından terkedilip yalnız kalma ihtimali,maddi imkansızlıklar,kendini ve sevdiklerini garantiye alma içgüdüsü,daha ferah bir hayat düzeyi yakalama isteği,,kendi başına kendi ayakları üzerinde durma arzusu,kadını iş yaşami için harekete geçiriyor,yüreklendiriyor.

İş hayatıyla birlikte kendine daha çok güvenen,hak ettiği saygı ve değeri görmeye başlayan,daha fazla sorumluluk yüklenebilme gücünü kendinde bulan,kendini daha rahat ifade edebilen,hakkını daha güçlü savunabilen bir kadın figürü çıkıyor karşımıza.
Kadının yerinin çocuk,mutfak ve ibadet mahalli olduğunu düşünenler,kadınlardan yönetici olmaz onlar duygusaldır idari işlerde başarılı olamazlar,doğru kararları veremezler diyenler,akıllı ve istekli bayanların hayatlarının her noktasına nasıl da hükmedip herşeyi belli bir düzen ve sistemde götürdüklerini görüp şaşırıyorlardır belki de ve hatta şaşırmalıdırlar bence de.Çünkü;hem sabahtan akşama kadar işte çalışan,hem evinin her haliyle uğraşan,hem de eşi ve çocuğuyla ilgilenen kadın şaşırtıcıdır ve taktirliktir de böylece.Bu kadar kapasiteyi,bu denli zeka,enerji ve fedakarlığı ve böyle çok yönlü olabilmeyi becermek;sadece cocuk büyütmesi ve ev temizlemesi öngörülen kadına biçilen rölün ne kadar eksik ve yetersiz olduğunu kanıtlar niteliktedir.
Çalışan annelerin çocuğuna yetemediği düşüncesi,aslında cocuğuna yetebilmek için çalişması olgusuyla çelişmektedir.Belki bazı araştırmalar çalışan annelerin,çocukların bakımı üzerinde yetersiz olduğu sonucuna varmakta fakat;anne daha verici olabilmek,maddi anlamda çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlayabilmek,okuyup çalışıp kendini geliştirerek evladına daha iyi bir rol model olabilmek için iş yaşamını sürdürmeyi daha akıllıca buluyor.
Çalışma hayatının zorluğu,mesai saatlerinin uzun olması,kadının daha düzenli ve sistemli olmasını gerektiriyor.Hayatını planlı şekilde yaşayarak düzene sokan kadın,belki biraz daha fazla yıpranıyor ama çocuk da yapıyor kariyer de. Böylece yaşamını çok daha anlamlı ve kapsamlı hale getirmeyi başarıyor.
Çalışan kadının çocuklarıyla ilgilenecek vakit bulamadığını düşünenler;ev işleriyle hemhal olup,sürekli misafir ağırlayan,pasta börek yemek yapan,sürekli temizlikle vakit geçirmek zorunda kalan ev hanımlarının çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenebildiklerini mi düşünüyorlar acaba?
Hafta içi komşu oturmalari,günler,sohbet muhabbetler derken,annenin evladının her sorunuyla ilgilendiği,çocuğu çok iyi tanıyıp anlayabildiği mi zannediliyor peki?
Keramet ev hanımı olmaksa tüm çocuklu bayanları işten çıkaralım oturtalım bakalım çocuklarının başına.Bu şekilde güzel nesiller yetiştirebilir miyiz acaba?yoksa,annelere çocuklarıyla nasıl verimli vakit geçirebilecekleri,evlatlarının sevgi dilinin ne olduğu,anneden beklentileri,nerede nasıl davranmaları gerektiğinin bilincini vererek mi evlatlarımızın geleceğini kurtarabiliriz?
İyi bir evlat yetiştirebilmek için ev hanımı ya da çalışan olmanız çok fazla birşey değiştirmez.Önemli olan çocuğuyla nasıl iletişim kuracağını bilen,onu anlamaya ve tanımaya çalışan bilinçli ve özverili bir ebeveyn olabilmek için uğraşmak,bunun için emek vermektir.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iş hayatında kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeğin hayatında üç önemli kadın! Amelia Ah Erkekler 0 25 Şubat 2014 16:15
IF Gece hayatında! Thief Komedi ve Mizah 1 19 Mayıs 2009 16:51
Ata'nın hayatında 19'un sırrı! Collettivo Atatürk Köşesi 0 23 Temmuz 2008 19:30