IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2013, 11:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koşmaya hazır mısın İstanbul




İlk kez İstanbul Maratonu adıyla düzenlenecek organizasyon saat 09.00’da başlayacak.Üç kategoride mücadele edecek sporcular için toplamda 1 milyon dolar ödül verilecek. Maratonun bu yılki onur konuğu ise kariyerinde ilk kez bir maratonda yer alacak olan Elvan Abeylegesse olacak.


TÜRKİYE’de düzenlenen en önemli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] organizasyonlarından biri olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu bugün koşulacak. Bu yıl 35. kez gerçekleştirilecek ve adı Kıtalararası Avrasya Maratonu’ndan Vodafone İstanbul Maratonu’na çevrilen organizasyon kapsamındaki maraton, 15 ve 10 kilometre koşularına yerli ve yabancı yaklaşık 20 bin atletin, halk yürüyüşüne de yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Halk yürüyüşüne katılacak vatandaşlar, yılda bir kez de olsa Boğaziçi Köprüsü’nü yürüyerek geçmenin keyfini yaşayacak.


PARKURLAR DEĞİŞTİ
35. Vodafone İstanbul Maratonu’nda, halk yürüyüşünün yanı sıra 3 ayrı yarışta atletler madalya için ter dökecek. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) geçen yıl olduğu gibi bu sene de “Altın” kategorisine aldığı organizasyonda toplam 1 milyon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ödül dağıtılacak. Organizasyonda 8 kilometrelik koşu, bu yıl 10 kilometreye çıkarıldı. Ayrıca 10 ve 15 kilometre koşularının parkuru değişti.
Daha önce Sultanahmet Meydanı’ndan tamamlanan bu koşular, bu yıl Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek. Dereceye giren atletlere kupaları yarış sonrasında, varış noktasında düzenlenecek törenle verilecek. Yaş gruplarında dereceye girenler ise kupalarını akşam düzenlenecek ödül töreninde alacak.

TÜRKLERE 2 KATI ÖDÜL
ORGANİZASYONUN bu yılki onur konuğu milli atlet Elvan Abeylegesse olacak. Daha önce maratona onur konuğu olarak Etiyopyalı Haile Gebrselassie, Rumen Gabriela Szabo ve ABD’li Carl Lewis gibi atletler katılmıştı.
Bu yıl onur konuğu olan Elvan, ilk defa maraton koşarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] madalya mücadelesi verecek.
Maraton koşusunda birinci olan atletlere 50 bin dolar (Türk sporcu kazanırsa 100 bin dolar) verilecek. İkinciler 25 bin, üçüncüler de 15 bin dolar ödül alacak.
Yarışta Türk sporcular arasında yapılacak tasnif sonucu birinci olan atletlere 20 bin dolar ödül verilecek. 15 Kilometre Koşusu’nun birincileri ise 4 bin dolar ödülün sahibi olacak.



PARKURLAR
MARATON
- 42 bin 195 m. maraton, Boğaziçi Köprüsü’nün 300 metre gerisinden, başlayacak. Atletler, Beşiktaş’tan sahil yolunu izleyerek Bakırköy’e, ordan da geri dönerek Sultanahmet’teki At Meydanı’na gelecek..



15 KİLOMETRE
- 15 km. parkuru da maratonla aynı yerden başlayacak. Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak katılımcılar İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde yarışı bitirecek.


10 KİLOMETRE
- 10 km. koşu, maraton çıkışının 250 m. gerisinden başlayacak. Atletler, Beşiktaş sonrası Tophane, Galata Köprüsü üzerinden İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu tamamlayacak.


HALK YÜRÜYÜŞÜ
- Organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek Halk Yürüyüşü, Altunizade Köprüsü altında, saat 09.30’da başlayacak. Köpriyi geçecek katılımcılar, Dolmabahçe’de yürüyüşlerini tamamlayacak.


EN ÇOK KAZANAN ÜLKELER
ERKEKLER
1. Türkiye 11 kez
1. Kenya 11 kez
3. Etiyopya 7 kez
4. Britanya 2 kez
5. Danimarka 1 kez
5. Zimbabve 1 kez
5. Litvanya 1 kez





KADINLAR
1. Rusya 6 kez
2. Etiyopya 5 kez
3. Romanya 4 kez
3. Ukrayna 4 kez
5. Belarus 1 kez
5. Türkiye 1 kez
5. Britanya 1 kez

- Koşucular için 3 kilometreden sonra her kilometrede bir işaret olacak.
- Her 5 kilometrede bir elektronik kronometre konulacak.
- Android ve İOS işletim sistemli telefonlar için Vodafone İstanbul Maratonu aplikasyonu yapıldı.



EN iYi DERECE KIPLAGAT’IN
Kenyalı atlet Vincent Kiplagat’ın 2010 yılında elde ettiği 2.10.42’lik derecesi parkurun rekoru olmaya devam ediyor...
ESKİ adıyla Kıtalararası Avrasya Maratonu, bu yılki ismiyle Vodafone İstanbul Maratonu’nda şimdiye kadar erkeklerde en iyi dereceyi, Kenyalı Vincent Kiplagat elde etti. Kiplagat, 2010’da 2.10.42’lik derecesiyle, vatandaşı David Cheruiyot’un 2.10.56’lık derecesini geride bırakarak, parkur rekorunu eline geçirdi. Kadınlarda ise en iyi dereceyi 1992’de Romen Buia Aurica, 2.26.29 ile yaptı. Bu arada, erkeklerde ilk sırayı alanlar arasında en kötü zamanı 1982’de 2.41.13 ile İsmail Karagöz, kadınlarda ise 1991’de 2.49.24 ile bitiren İngiliz Jacki Davis yaptı.


PRÜYE GRUPLU GÜVENLİK
Bugün Boğaziçi Köprüsü’nde ortaya çıkacak rezonans riskine karşı Halk Yürüyüşü’ne katılanlar köprüye gruplar halinde alınacak ve köprü yürünerek geçilecek. Güvenlik olarak katılımcıların köprü üzerinde beklenmesi önlenecek.


prü 12.00’de açılacak
İstanbul Maratonu’nda atletlerin geçeceği yollar 07.00-14.30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak. Kademeli olarak trafiğin açılacağı günde ilk olarak saat 11.00’te Boğaziçi Köprüsü ardından da diğer gaçiş noktalarında araç geçişine izin verilecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, koşmaya, mısın, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüme Hazır mısın? Liaaa İslamiyet 0 30 Mart 2012 16:18
Aşık Olmaya Hazır mısın?.. Kacak Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 17 Ocak 2012 01:25
Aşk'a Hazır'mısın ? Deitra Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Aralık 2011 15:09
Aşık Olmaya Hazır mısın ? Düş Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Mart 2011 03:28
Aşka Hazır mısın? Candy IF Ekstra 0 18 Aralık 2010 16:43