IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2013, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bild Gazetesi'nden 'Burak Karan' iddiası




Bild Gazetesi, Sami Khedira, Kevin-Prince Boateng ve Dennis Aogo gibi Alman futbolcularla U-17 milli takımında oynayan Burak Karan'ın (26), selefilere katıldığını ve Suriye'de Esad güçlerinin bombalı saldırısında parçalanarak öldüğünü yazdı.


Alman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bugün manşetine Burak Karan'ı taşıdı. Burak Karan, Leverkusen, Hertha Berlin, Hamburg ve Hannover genç takımlarında oynadıktan sonra Alemannia Aachen'e transfer olmuş ve 1 Temmuz 2008 yılında daha 20 yaşındayken futbolu bırakmıştı.
Haberde, kız kardeşi Zuhal'in anlattıklarına göre, Burak futbolu bıraktıktan sonra sadece cihattan bahseder olmuş. Burak, El Kaide ile ilgisi olduğu şüphesi ile Federal Başsavcılık tarafından takibe alınmış ancak tutuklanmasına gerek görülmemiş.
Haberde ayrıca, "Burak, Suriye'deki militanlara yardım için başta ilaç olmak üzere bağış toplamış ve yollamış. Ancak yardımların yerine ulaştırılamadığını öğrenince 7 ay önce karısını ve iki çocuğunu alarak Türkiye sınırına gidiyor. 11 Ekim'de, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Aziz kasabasına bağlı bir köyde, hükümet güçlerinin hava saldırısında ölmüş" ifadelerine yer verildi.
Bild Gazetesi, Burak'ın kardeşi Mustafa'nın şimdi Burak'ın 23 yaşındaki karısı Gülsüm ile 3 yaşındaki oğlu Abdullah ile 10 aylık Abdurrahman'ı mülteci kamplarında aradığı belirtti.

Burak Karan kimdir?
1987 doğumlu Burak Karan genç yaşında futbolda isim yapmayı başarmıştı. Almanya U-17 milli takımına girmeyi başaran ve bugün Real Madrid forması giyen Sami Khedira ve Schalke 04 forması giyen Kevin-Prince Boateng gibi dünya yıldızlarıyla takım arkadaşı olan Burak, Hannover, Hertha Berlin ve Bayer Leverkusen gibi takımların alt yapılarında forma giymişti. Ancak çok başarılı olması muhtemel bir kariyeri sebebi belli olmayan bir şekilde daha 20 yaşındayken 1 Temmuz 2008 tarihinde noktalamıştı.


İLGİNÇ DETAYLAR!
ALMANYA doğumlu Burak Karan dünya çapında ünlü bir futbolcu olması beklenirken Suriye'de savaşta yaşamını kaybetti. Alman milli takımında birlikte forma giydiği Sami Khedira, Kevin Boateng, Aogo, Ede, Johnson ve Baumjohann Real Madrid, Schalke, Wolfsburg ve Hoffenheim'da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oynarken Burak, Suriye'de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güçlerine karşı savaşmayı tercih etti. Biri üç yaşında diğeri 10 aylık iki çocuk babası Burak, El Kaide saflarında savaştığı sırada hava saldırısında öldü.

GENÇLERİBİRLİĞİ DÖNÜM NOKTASI
Almanya U 17 ve U16 milli takımlarında oynayan, Hertha, Leverkusen, Hamburg ve Hannover gibi Bundesliga takımlarının alt yapısında yıldızı parlayan Burak'ı 2009 yılında Gençlerbirği transfer etmek istedi. Transfer gerçekleşmeyince Burak da futboldan koptu. İsminin gizli tutulmasını isteyen Burak'ın futbolcu arkadaşı Burak'ın futboldan kopuşunu şöyle anlatı: “Burak'ı başka takımlar da almak istiyordu. Çok iyi bir futbolcuydu. Ortasahada makine gibiydi. Hem çok güçlüydü hem de üstün tekniği vardı. Gençlerbiriği onu ısrarla istedi. Antrenmana da çıktı. Ona Hacetepe'de oynamasını söylediler. Gençlerbiriği ile yaptığı görüşmede büyük hayal kırıklığı yaşadı. Ankara'dan dönünce de 'herkes yalan konuşuyor. Sözünde durmuyor. Futbol camiası bana göre değil ben futbolu bırakıyorum. Para ve şöhret her şey değil' dedi. Ve futboldan koptu.”

BOETENG ETKİLENDİ
Alman milli takımının alt yapısında oynayan ve ardından Gana milli takımını tercih eden Kevin Boateng'in çok yakın arkadaşı olan Burak, ünlü futbolcuyla Hertha'da beraber oynadı. Kevin Boateng ve Patrick Ebert ile çok yakın arakaşa olan Burak, Berlin'de tüm zamanını bu iki futbolcuyla geçiriyordu. Öyle ki her iki futbolcu da Burak'dan etkilenip bir dönem İslam'ı kabul etti. Üç futbolcu birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'e (DİTİB) bağlı Schöneberg'deki camiye ibadete de gidiyorlardı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bild, burak, gazetesinden, iddiası, karan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akşam Gazetesi'nden BDP'yi kızdıracak manşet PassioN Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 18:21
MHP Milletvekili'nden Aziz Yıldırım iddiası PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 21:46
Sözcü Gazetesi’nin Karayılan iddiası Feronia Haber Arşivi 0 13 Ekim 2011 13:15