IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 22:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mahkemeden F.Bahçe kararı: Ceza yok




Şike Davası sürecinde gözler Yargıtay'ın vereceği karara çevrilmişken mahkemeden önemli bir karar geldi. Kadıköy Sulh Ceza Mahkemesi, şike ve teşvik suçunun kulüp lehine işlenmesinden dolayı verilen 100 bin TL'lik cezayı delil yetersizliğinden iptal etti. Bu gelişmeyi spor hukukcusu avukat Emin Özkurt, hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.


6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre şike ve teşvik primi suçundan doğan faydadan dolayı kulüpler de sorumlu tutuluyor ve en az 100 bin TL para cezası öngörüyor. Bu kapsamda Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından sarı lacivertli kulübe 100 bin TL idari para cezası verildi.

Bu cezaya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kulübü avukatı Özge Tokarlı, suçun henüz kesinlik kazanmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Durumu değerlendiren Kadıköy Sulh Ceza Mahkemesi ise, dosya ve evrakları inceledi, yeterli delil bulunamamasından dolayı para cezasının iptaline karar verdi.


İşte bu cezanın iptali kararını hurriyet.com.tr olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hukukcusu ve Şike Davası sürecini yakından takip eden avukat Emin Özkurt'a sorduk.


Özkurt, kararın hukuki bakımdan isabetli olduğunu belirtiyor şunları söylüyor; "Kadıköy Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen bu karar hukuki bakımdan isabetli bir karardır. 3 Temmuz süreci diye adlandırılan mesele 2 Temmuz 2012 tarihindeki 23. duruşmada karara bağlanmıştır. 93 sanıktan 48'i çeşitli cezalar alırken 45'i beraat etmiştir. Şu an halen, bu dosyanın Yargıtay'daki temyiz aşaması devam etmektedir.


Öte yandan, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11. maddesinde "şike suçunun Suçun spor kulüplerinin veya sair bir tüzel kişinin yararına işlenmesi halinde, ayrıca bunlara, şike veya teşvik primi miktarı kadar idari para cezası verilir" denilmektedir.


Anlaşıldığı kadarıyla, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 16. Ağır Ceza Mahkemesinin Fenerbahçe yöneticileri ile ilgili verdiği ceza kararını takiben ilgili Cumhuriyet savcısı harekete geçmiş ve Kulübe 100.000 TL tutarında bir idari para cezası vermiştir."


"YARGITAY AŞAMASI DAHA KESİNLEŞMEDİ"
Avukat Emin Özkurt bu noktada Yargıtay'daki temyiz aşamasına da dikkat çekiyor. "Ne var ki, halen daha Yargıtay'daki temyiz aşaması devam eden bir dosyada, Yargıtay aşamasının kesinleşmesini beklemeden bu şekilde bir ceza uygulamasına gidilmesi yerinde değildir. Fenerbahçe Kulübünün bu para cezası kararının iptaline yönelik başvurusunun haklı görülmesi nedeni de budur. Netice itibarıyla, Kadıköy Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen bu karar yerinde bir karardır."


"YARGITAY KARARI SONRASINDA TEKRAR CEZA UYGULANABİLİR"
Cezanın kaldırılması haberi medyaya düştükten sonra konu hakkında çok sayıda yorumda yapıldı. Bu yorumlardan bazılarında Yargıtay kararı sonrasında da cezanın tekrar işleme konulmayacağı iddia edilmişti. Avukat Özkurt'a göre ise Yargıtay kararı sonrasında Fenerbahçe'ye tekrar ceza verilebilir. "Kadıköy Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın gerekçelerini görmek lazım ise de, Yargıtay aşaması tamamlandıktan sonra İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararlar onaylanırsa o takdirde Cumhuriyet savcılığının tekrar harekete geçip, bu sefer kesinleşmiş ve tamamlanmış bir yargı kararına dayanarak ilgili Kulübe veya kulüplere tekrar idari para cezası uygulaması söz konusu olabilir diye düşünmekteyim."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ceza, fbahce, kararı, mahkemeden, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mahkemeden Haberal Kararı ...! LeyLa Haber Arşivi 0 28 Haziran 2011 10:38