IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 22:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'na iptal davası




Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan ve kulüp üyesi Timur Özcanoğlu, 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının iptali için dava açtı.


Özcan ve Özcanoğlu, avukat Ertuğrul Yönet aracılığıyla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, seçimli genel kurulun iptalini ve genel kurulda alınan kararların yok sayılmasını talep etti. Davacılar, olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için Türk Medeni Kanunu'nun 75. maddesine göre kongreyi tek gündemli hazırlamak üzere dernek üyelerinden üç kişinin görevlendirilmesi ve görevli sulh hukuk mahkemesine başvuru için taraflarına tedbiren yetki verilmesi talebinde de bulundu.


Dava dilekçesinde, kulüpten ihraç edilmek üzere hakkında soruşturma başlatılan ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kulübü Disiplin Kurulu tarafından tedbiren üyelik hakları kısıtlanan Timur Özcanoğlu'nun, tedbiren tüm üyelik haklarını kullanabilmesi için tedbir kararı verilmesi de istendi.


İptal nedenlerinde, kulübün aldığı genel kurul kararının, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 18.07.2013 tarih, 2013/69 sayılı dosyasından verilmiş olan karara göre tek gündemli yapılması gerekirken, Türk Medeni Kanunu'nun 75. ve 80. maddelerine, Fenerbahçe [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kulübü Derneği Tüzüğü'nün 6, 16, 20, 21 ve 22. maddelerine aykırı olduğu savunuldu. Ayrıca, genel kurulu yönetmek üzere kongre divan başkanlığına seçilen Vefa Küçük'ün, divan başkanı olmasının yasa ve tüzüğün 18/b maddesine aykırı olduğu iddia edildi.



A.A

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
davası, fenerbahce, genel, iptal, kulübü, kuruluna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TBMM Genel Kurulu Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 20:50