IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2013, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kan davalı aileler futbolda buluştu




Sason ilçesinde aralarında kan davalı ailelerden gençlerin de yer aldığı 11 takım arasında futbol turnuvası düzenlendi.


Yücebağ Beldesi Belediye Başkanlığınca organize edilen halı saha [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]turnuvasında 20 yıl önce 6 kişinin ölümü 20 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan ve geçen ay verilen barış yemeğiyle aralarındaki kan davası sona eren Çetinkaya, Bil, Çeken ve İçyer ailelerinden gençlerin de yer aldığı takımlar kıyasıya mücadele etti. Yıllarca aralarındaki husumet nedeniyle sıkıntılı günler geçiren dört ailenin gençlerinin kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından oluşturdukları futbol takımıyla spordaki mücadelesi takdir topladı. Kan davalı ailelerin oluşturduğu Barış ve Tepe mahallesi takımlarının karşılaşmasını çok sayıda vatandaş izledi.

Şampiyona "koç" hediye edildi
Turnuvanın final maçında Yücebağspor ile Koçkayaspor takımları karşılaştı. Maçı, Yücebağspor'u 5-4 yenen Koçkayaspor kazandı. Aynı kan davasında babasını kaybeden Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, şampiyon takıma üzerinde "Dostluk ve barış kazansın" yazılı koç hediye etti. Kendisi de kan davası mağduru olan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan davasının yol açtığı sıkıntıları bir nebze de olsa unutturmak için böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi. Yaklaşık 20 yıl birbirinden uzak kalmış gençlerin tekrar bir araya gelmesini sağlamak amacıyla halı saha turnuvası organize ettiklerini kaydeden Çetinkaya, şöyle dedi:


"Yücebağ beldesinde 20 yıldır akrabalar arasında yaşanan kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından yıllarca birbirinden uzak kalan gençlerin tekrar bir araya gelmesi ve o barış dolu eski günleri yaşayabilmeleri için turnuva yapmaya karar verdik. Turnuva büyük ilgi gördü. Turnuvamıza 11 köy katıldı, bunlar arasında husumetli olanlar da vardı. Artık bu beldenin barış ve dostlukla anılmasını istiyoruz." Turnuvayı izleyen Kaymakam Cihat Arık kazanan takıma kupasını vererek, futbolcuları kutladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aileler, buluştu, davalı, futbolda, kan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mükemmeliyetçi Aileler Mükemmel Aileler Değildir Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 16 Şubat 2012 23:18
Aileler Dikkat JB Haber Arşivi 1 21 Aralık 2010 01:04