IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2014, 13:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Hapisten Korkmuyorum, Dava Adamıyım'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aziz Yıldırım, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında şike süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, yneticiler Tolga Deniz Aytöre ve Mahmut Uslu ile birlikte CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına katıldı.

Aziz Yıldırım'ın konuşmasından önemli satırlar şöyle...

YARGITAY'IN KARARI HAKKINDA

"Yargıtay başsavcılığında bizim dilekçemiz vardı. O inceleniyor. İtiraz dilekçesi. Şu anda kamuoyu gibi biz de bekliyoruz. Ben de bekliyorum çok da önemli değil benim hapiste yatmam. Önemli olan Türkiye'nin durumu. Biz hapisten korkmuyoruz. Biz dava adamıyız. 1 yıl yattım. 2 sene 4 ay gibi bir şey daha yatacağım. Doğal bir süreç. Eğer suçsuz olduğunuzu kabul ediyorsanız insanların vicdanında yeniden yargılanırsınız. Mühim olan benim insanları vicdanında temiz olmam"

"BİLDİKLERİMİ AÇIKLARSAM YER YERİNDEN OYNAR DEMEDİM"

''Bildiklerimi açıklarsam yer yerinde oynar diye bir şey demedim. Ben değişmem 62 yaşındaki bir adamı değiştirebilir misiniz? Ben neysem oyum. Fenerbahçe'yi de konuşacağız, Aziz Yıldırım'ı da konuşacağız. Bu iki konu bir bütün, ayıramayız.''

"ERGERNEKONA BAĞLAMAK İSTEDİLER OLMADI
''Şike davası olmasaydı da hedef olurdum. Şamil Tayyar benim Ergenekon'un kasası olduğumu yazdı ve söyledi. Beni Ergenekon'a bağlamak istiyorlardı ama başaramadılar. Askerle benim bir ilişkim vardı sandılar. Halbuki bizim ortak noktamız Fenerbahçe. İhaleler aldı Aziz Yıldırım, silah sattı dediler. Ben Nato mütehattitiyim. Yol yaptım. Türkiye'nin bir özelliği var her şey sansasyon."

17 ARALIK OPERASYONU
"17 Aralık'ta yapılan bir operasyondur. Ülkenin genel durumu üzerinde kendimizi odaklıyoruz. Bugün Ergenekon,, Balyoz, Oda TV, Cübbeli Ahmet davası... Yani özel mahkemelerde yargılananların hukuksuz yargılandıklarını beyan ediyoruz. 17 Aralık'ta yapılan bu hadiseyi kınıyoruz. Aynuı zamanda Fetullah hocanın da ses kayıtlarının yayınlanmasını da tasvip etmiyoruz. Bu da bir operasyon. Kanuna göre gereken yapılacak."

"BÜTÜN PARTİLER ŞİKAYETÇİ"
"İktidar yanlış yaptı. Adil yargılanmayı yaparken usulüne ve kanuna göre yapılmalı. Benim resimlerimi çektiler hapishanede. Bir algı oluşturuldu. Kanun, hakim, savcı eldeki belgelere göre yargılamalı. Gizlilik kalktıktan sonra herkes öğrenecek. Gizlilik varken internet sayfalarından öğrendik suçlu olduğumuzu. Suç var veya yok o ayrı bir konu. Mahkeme gerekeni yapar. Rejimi sıkıntıya soktuk. Bütün partiler şikayetçi. AKP, CHP, MHP, BDP şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi. Yeniden adil yargılanma yaparak bu insanların suçlu olup olmadığını ortaya koyacaklar. Ben yatmayı göze aldım. Kamuoyu öğrensin. O insanlara yazık. İnsanlar kanserden ölüyor içeride.

"ŞİKE DAVASI OLMASA..."

"Şamil Tayyar beni Ergenekon'un kasası olarak beni tanımladı. Neden? Beni Ergenekon Davası'na sokmak istediler. Yapamadılar. Çünkü bir bağlantımı bulamadılar. Askere yakınlığımı kullanmak istediler ama olmadı. Şike davası olmasaydı başka bir şey deneyeceklerdi."

"BUNLAR CUMHURİYETTE OLMAMALI"

"Başından beri söyledik. 17 Aralık'ta yapılan da bir operasyondur. Bizim görüşümüz bu. Ergenekon Davası, Oda TV, Balyoz, Cübbeli Ahmet Davası, bu özel mahkemelerde yargılananların kanunsuz yargılandığını düşündüğümüz için, biz de gördüğümüz için bu mahkemeleri ve kararlarını tanımıyoruz. Aynı zamanda Fethullah Gülen'in ses kayıtlarının yayınlanması da operasyondur. Bunlar cumhuriyette olmamalıdır."

"Adil yargılanmanın yapılması gerektiğini, ve bu yargılamanın usullere göre yapılması gerektiğini söylüyoruz. Benim resimlerim çıktı. Kanunsuz. Bir algı oluşturuldu. Kanun ne gerektiriyorsa, bu belgelerle falan yargılanmalı. Yargılanma bittikten sonra kamuoyu öğrenir."

"Bizi Özel Yetkili Mahkemede Yargıladılar" Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız


"REJİMLE İLGİLİ KAOSA GİRİLEBİLİR..."

"Ben 10. gün neden dolayı suçlandığımı bilmiyordum. Polise ifade vermeden önce, herkes bana sorulacak soruları biliyordu işte... Türkiye kötü durumda. Herkes şikayetçi. Bütün partiler şikayetçi. AK Parti şikayetçi; MHP şikayetçi; CHP şikayetçi... Türkiye Cumhuriyeti rejimle ilgili büyük bir kaosa girebilir. Bunu da yaşıyoruz şuanda."

"YA HEPİMİZ KURTULURUZ YA DA..."

"Herkesi bir itibarsızlaştırma yaparak içeri alıyorlar. Bütün bu ÖYM'lerde görülen davalardan şüpheliyiz. İnanmıyoruz. Ya hepimiz kurtulup adil yargılanacağız. Varsa bir şey cezalandırılacağız. Yoksa bir şey bütün haklarımızı gire verecekler. Sadece kendimizi savunmuyoruz. Adaletli yargılama herkes için olmalı."

"KAMUOYUNDA KİRLİLİK YARATMAK..."

"Dinlemelerdeki amaç, kamuoyunda kirlilik yaratmak. Mahmut Özgener'i alıyorlar. Ortada 5 tane telefon görüşmesi var. Mahmut Özgener'in bu 5 telefon görüşmesinin dökümünü almadan, şüphe vardır diye benim telefonlarımı dinlemeye alıyorlar. Bu dinlemelerde de hiç bir suç teşkil eden konuşma yok. Emniyet gidiyor ve hakem ayarlama diye soruşturma başlatıyor. Emniyetin gönderdiği belgelerin tamamının altında doldurma tarih yazıyor. 100 tanenin için 10 tane vardır daktiloyla tarih yazılmış olan. Gerisi hep doldurma."

"İBRAHİM AKIN'I TEHDİT EDİYORLAR..."

"Polis diyor ki; Aziz Yıldırım, İbrahim Akın'a 100 bin Lira'yı Mahmut Uslu ve Deniz Aytöre aracılığıyla verdi. İbrahim Akın çağırılıyor, soruluyor. İbrahim Akın diyor ki hayır vermedi. İbrahim Akın'a diyorlar ki 'Evet' dersen seni evine göndereceğim diyorlar. O da avukatına ben top oynamak istiyorum, hapis yatmak istemiyorum diyor. Bunun üstüne 50 bin Dolar aldım diyor. Sonra bir görüyorlar tutuklama kararı. Bunu görünce itiraz ediyorlar. Bu durumu anlatıyorlar."

"BENİ ÖYLE BELGESİZ SUÇLAYAMAZLAR"

"Yargı, savcı, hakim bizi suçluyorsa, elinde belge, delil olmalı. Ben bir hesaptan para veriyorsam bunu tespit edecek. Kime veriyorsam verdiğim anda ya suçüstü yapacak ya da bir belge olacak. Beni öyle suçlayamazlar."

"KENDİMİ KÖPRÜDEN AŞAĞI ATACAĞIM DEDİM"

"İbrahim Akın'a para vermişim. Benim verdiğimi ispat etsinler. Benim adıma kim vermiş? Kim vermiş diyoruz, kimse cevap vermiyor. Veremiyor. Böyle yargı mı olur kardeşim? Böyle ülke mi olur? İbrahim Akın'a para teklif edilmiş. Kim etmiş. Ya bunu söylesinler, ispatlasınlar ben kendimi köprüden aşağı atacağım dedim yine kimse ispat edemediler."

'İspatlansın Kendimi Köprüden Atarım' Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

"AZİZ YILDIRIM'IN TALİMATIYLA DİYORLAR..."

"Nisan ayında oynanan maçta şike yaptığımız söyleniyor. Bu maçta kullanılan para olarak Mayıs ayındaki para gösteriliyor. Maçtan çok sonraki para. Para kime verilmiş? Kim vermiş? Tamer Yelkovan, Aziz Yıldırım'ın talimatıyla verildi diyorlar. Yahu nerede talimat? Nerede belge. Böyle şey mi olur?"

"TRABZONSPOR'UN TAPELERİNİ DE AT ÇÖPE"

"Trabzonspor'un tapelerini de saymıyorum. Hepsini at çöpe. Bu tapeleri boşuna konuşuyoruz. Yalnız bizim davamız için değil, bütün davalar için söylüyoruz; eğer gerçek bir delil yoksa bu tapeler insanları suçlamak için kullanılmamalı."

"EMNİYET MÜDÜR ÇIKIP..."

"Emniyet Müdürü çıkıp dedi ki "19 maçta şike var" dedi. Bu iddianamede 9 maça düşüyor. Mahkemenin sonunda 7 maça düşüyor. Biz polis fezlekeleriyle suçlandığımızda UEFA'da, biz sadece 7 maçın savunması vermedik. Hepsini verdik. Polis fezlekeleri gitti oraya."

"TÜRKİYE'YE GELMEZDİM..."

"Ben 2 buçuk sene yatmaya hazırım. Kimse korkmasın. Yatmayacak olsam gelmezdim Türkiye'ye. Kimse korkmasın"

"SAVCI BİLMİYORDU, BEN SÖYLEDİM"

"Manisa Başkanı'yla ilgili savcı bir para tespiti falan yapmamıştı. Savcı bilmiyordu; ben söyledim. Para verdim dedim. Borç olarak verdim. Söyledim. Haberleri yoktu ki böyle bir şeyden. Arkadaşıma para veremeyecek miyim? Başkanız biz madem arkadaşımız olmasın. Ne yapalım? İnsani arkadaşlıkları buralara katmasınlar."

"PARALEL YAPI ORADA DA..."

"Paralel devlet orda da var. Başbakan'ın söylediği paralel devlet değil. Orada iki grup var. TFF'de iki grup var. Herkes ortada konuşuyor özel olarak bilgi almam gerekmedi. İki grup var ve sonuçlar da ona göre çıktı. Aziz Yıldırım orada temiz çıktı. Fenerbahçeli yöneticiler ceza aldı. Çünkü iki grup vardı orada. Paralel yapıdan kastım o."

"BOCHUM DAVASI NE OLDU?"

"Türkiye'de Fenerbahçe bir güçtür. Fenerbahçe halktır. Halkın bir bölümüdür. Futbolu da bitirdiler. Bizi dünyaya rezil ettiler. Bochum dosyası var mesela. Nerede Bochum dosyası? Ne oldu Bochum dosyası? Hani nerde? Bu davayı ben söyleyeyim size; hiçbir maçta şike yoktur dediler. Futbolcular hata yapmış, adamlar futbolun doğal akışında vardır diyerek temize çıkardılar. Bizim davada kalecinin eline çarpınca hemen şike var dendi."

"CAS DAVASINDA HATA YAPILDI"

"Cas Davası'nda büyük hata yapıldı. Ülke menfaatleri için çekin dediler. Ben hapisteydim. Çekmemekten yanaydım. Başbakan, Şenes Erzik falan hep konuşu. Platini falan.. Sonra ülke menfaatleri için çekin dediler çektik.

"BAŞBAKAN'IN YARDIMLARI OLDU"

"Biz Metris'te hapisteyken o kanuna göre 150-160 seneyle yargılanıyordum. Adam vursanız bile 3-5 sene yatıp çıkıyorsunuz. Ben 160 seneyle yargılanıyordum. O zamanlarda Başbakan'ın bize çok yardımları oldu. Ama biz iki iddianame ile yargılanıyorduk. Bu kanunun değiştirilmesi için arkadaşlarımız çalışma yaptı. Çok ağır olduğuyla ilgili Başbakan'la görüşüldü. Diğer siyasi liderler de destek verdi. Hepsi hak verdi ve bu kanunun çok ağır olduğu konusunda hemfikir olundu. O zamanlarda bize yardımları dokunan herkese çok teşekkür ediyorum."

"İKİ İDDİANAMEYLE YARGILANDIK"

"Biz Silivri'de ilk kez yargılanırken hakim iddianameyi okurken bizim avukatlar dedi ki, 'Bir dakika; hangi davayı okuyorsunuz?' bunun üstüne ara verildi hemen davaya falan ortaya çıktı ki iki iddianame var."

"BİZ ATATÜRKÇÜ'YÜZ..."

"Başbakan'a gidip anlatmışlar tabi. Hepimiz insanız inanırız. Gidip demişler '19 maçta şike var, şöyle var, böyle var' demişler. İnanmıştır. Başbakan'ın bize karşı özel bir durumu olduğunu düşünmüyoruz. Sadece çevresindekilerin söylediklerine inanmıştır. Olağan bir şey. Bizim bir duruşumuz var. Biz Atatürkçüyüz."

"BUNU GLADİO YAPIYOR OZAMAN..."

"Hapishanedeyken ben, bir güruhun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu güruh cemaattir. Bunu herkes biliyor. Bunu ben söyledim çünkü, bu operasyonları yapan insanlar cemaate yakın kişilerdi. Ben de kimseden korkmadan açık açık söyledim. 'Memleket elden gidiyor' dedim. Sonra bana geldiler ve dediler ki 'Yukarı katlarda böyle bir şey yok ama aşağı katlarda ismi kullanarak bunu gerçekleştirmeye çalışanlar var'. Hükumetten de aynı şekilde geldiler. Bu şahıslar kimdir dedim cemaatten midirler dedim. Hayır değiller dediler. Hükumet de diyor ki bunlar da bizden değil. O zaman kim yapıyor? O zaman bunu bir Gladio yapıyor. O zaman iki tarafa da bağlı olmayan bir yapı var. İki tarafta diyorki bunlar bizden değil. Bu operasyonu yapanlar ortada kaldı. Tamamen dışarda kalmış bir Gladio bunlar o zaman."
"
E BİZ NE DİYELİM? BİZDEN DEĞİL DİYORLAR..."

"Ben ne cemaatin operasyonu diyorum ne de hükumetin operasyonu diyorum. Bir hükumet var, AKP hükumeti. Türkiye'yi idare ediyorlar. Muhatap o. Sonra Belli kademelerde bir şeyler konuşulmaya başlandı. O dönemde bize gelip konuşanlar o şahısların ne tarafta olduğunu bize söylediklerinde biz de ona göre konuştuk. Şimdi o taraf diyor ki 'Bunlar bizden değil' öbür taraf diyor ki 'Bunlar bizden değil'. E bende böyle söyledim işte. Biz kim olduğunu biliyoruz. E kimse kabul etmiyor. Ne diyelim. 'Bizden değil' diyorlar. O zaman ortadalar. Ne diyelim?"

"ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ..."

"Benim Fenerbahçe'yi ligden çekebilmek gibi bir yetkim yok. Taraftarımızın bir kısmından böyle bir şey çıktı ortaya. Ancak biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız."

"Başbakan'ın kişileri ve kurumları birbirinden ayrılması gerekiyor açıklaması yanlış. Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım. Biz camia olarak 3 yıldır bu çektiklerimize rağmen dimdik ayaktayız. Kimse dayanamazdı bunlara."

"GEZİ PARKI TEZAHURATI YAPSINLAR NE VAR?"

"Statta küfür edilecekse karşıyım. Hakaret edilecekse karşıyım. Ancak diyelim ki Gezi Parkı'yla ilgili 34. dakikada tezahürat yapıyorlar. E bunlar en doğal hakkı insanların. Bırakın yapsınlar. Vali geliyor amigoları toplayıp konuşuyor. Bu yanlış. Bu kadar karışılması. Hükumet istifa da diyebilir yani ne var? Siz buna polisle müdahale ederseniz bu artar."

"ALİ İSMAİL KORKMAZ TEZAHURATINI KİMSE ENGELLEYEMEZ"

"Ali İsmail Korkmaz tezahüratını kimse engelleyemez. Fenerbahçe taraftarı söyler. Ya bırakın bu işleri. Siz baskı yapmaya kalkarsanız insanlar da isyan ederler. Bunun sonu iyi olmaz. Herkes aklı selim olsun."

"YUNUS YILDIRIM BİZİ ŞAMPİYONLUKTAN ETTİ"

Yunsu Yıldırım yeteneksiz diyebiliyor musunuz? Yunus Yıldırım'ı ben affetmem. Trabzonspor'la oynadığımız maçta hareket halindeki topa vurdular gitti gol oldu. Kurallara aykırı. Sonra 1-1 oldu maç. Sonra biz atamadık şampiyonluk gitti. Bizi şampiyonluktan etti. Diğer hakemler de yaptı hata. Cüneyt Çakır da yaptı mesela ama hatadır dedik. Neden özellikle Yunus Yıldırım'a söylüyoruz? Biz daha gelmesin bizim maça.

"BEN GELMEDEN ÖNCE..."

"Benim gelmeden Türkiye'de amatör sporlara hiç önem verilmiyordu. Benim gelmemle beraber amatör sporlarda bir atılım yapıldı. Atletizm, boks, genç takımlar ve daha bir sürü branşta büyük başarılar elde ediliyor. Fenerbahçe bu ülkede sporun öncülüğünü yapmıştır."

107 YILLIK ÇINARIN BU ŞEKİLDE KARALANMASINA...

"Ben rahatım. Çünkü ben suçsuzum. Benim en çok üzüldüğüm şey benim şahsım adına konuşsalar da ceza verseler de önemli değil. Fenerbahçe'yi karalamayın. 107 yıllık bir çınarı lekelemeyin. Bu operasyonlarla, çalışmalarla bu kulübün bu şekilde lekelenmesini kabullenemiyorum. Bunun bir de benim tarafımdan yapıldığının gösterilmesi beni çok üzüyor."

BAŞBAKAN'IN BU DURUMU ÇÖZMESİNİ...

"Herkes adil yargılanma bekliyor. Başbakan'ın bu konuyu çözüme kavuşturması gerektiğine inanıyorum. Bu durumun çözüme ulaşmasını bekliyoruz."

PAZAR GÜNKÜ YÜRÜYÜŞ

"Pazar günü olacak olan yürüyüşle ben de katılacağım arkadaşlarımla birlikte. Pazar günü saat 2'de Şaşkınbakkal'dan stada kadar yürüyeceğiz hep beraber el ele..."

BABALAR GÜNÜNDE BENİ UNUTMAYIP...

"Bugüne kadar Fenerbahçe'ye verdiğim her şey için, bu zamanım olur, senelerim olur, ailemden çaldığım zamanlarım olur, dostlarımdan çaldığım zaman olsun; iyi ki yapmışım diyorum; iyi ki vermişim diyorum. Fenerbahçe'yle bağım çok başka bu anlatılamaz. Buradan, beni babalar gününde unutmayarak Metris'e gelen Fenerbahçeliler'e de çok teşekkür ediyorum. ÖYM'lerce yargılanıp terörist denen paşalara, komutanlara da selam söylüyorum. Aynı şekilde ÖYM'lerce yargılanmış suçsuz sivil vatandaşlara da buradan selam söylüyorum."


Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adamıyım, dava, hapisten, korkmuyorum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben Aşk Adamıyım - Cahit Sıtkı Tarancı Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 27 Ekim 2011 06:16
Aşk Şahit Hiç Korkmuyorum Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Mart 2010 17:42
^^ Korkmuyorum Seni Sevmekten ^^ Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Mart 2010 07:31