IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2016, 21:50   #1
Çevrimdışı
No1
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsunspor’un yeni stadında Nou Camp örnek alındı




Yeni Samsun stadının acil çıkışlarındaki kaçışların Barcelona’nın stadı Nou Camp’tan esinlenilerek çoğaltıldığı ve 36 bin kişinin stadı 15 dakikada boşaltabileceği belirtildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


UEFA Euro 2020 standartlarına göre yapılan 33 bin 919 kişilik son teknoloji ürünü yeni akıllı Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun yüzde 83'ü tamamlandı. Proje Müdürü Halil Çalışkener, statta açıklamalarda bulunarak son gelinen nokta hakkında bilgiler verdi.
Stattaki çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade eden Samsun 19 Mayıs Stadyumu Proje Müdürü Halil Çalışkener, “Statta cephe kaplama çalışmaları devam ediyor. Saha çimi olarak alttan ısıtma işlemleri bitirildi. 15 gün sonra çim serilmeye hazır hale gelecek. Alttan ısıtma testleri yapılıyor o süreyi bekliyoruz. Localar ve ince işlerin yüzde 95'i bitirildi. Mekanik olarak da aktif cihazlarımızı devreye sokmaya başladık. Zeminin altyapısını hibrit çime göre yaptık. Bunlara göre altyapı, drenaj, havalandırma sistemi ve soğutma sisteminin altyapısını yaptık” dedi.
“Hedefimiz 2. yarının ilk maçını burada oynamak”
Stadın geç kalma nedenlerini de açıklayan Proje Müdürü Halil Çalışkener, “Stadın geç kalma nedenlerinin en başında gelen sıkıntılar, UEFA standartlarının sürekli değişmesi, projenin çok ağır olması. Cephe kabuğunda 4 değişik maddemiz var. Hafif çelik detaylar var. Mimar burada Karadeniz dalgasından esinlenmiş. O dalgayı yakalayabilmek için detaylar üzerinde dikkatle duruyoruz. Proje değişiklikleri oluyor. Malzeme değişiklikleri oluyor. Malzemelerin çoğu da yurt dışından geliyor. Bu yüzden malzemelerin gelişi biraz zaman alıyor. Bu stadın gecikti gibi görünmesinin tek sebebi hava şartlarıdır. Bizimle birlikte inşaatına başlanan statlarla aramızda en fazla 2 aylık bir zaman vardır. O süreyi de telafi edeceğiz. Bizim en büyük hedefimiz, 2. yarının ilk maçını bu statta oynatmaktır. Çünkü gerçekten bu baskıyı üstümüzde çok hissediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah o gün burada hep beraber maçı seyretmek istiyoruz” diye konuştu.
“Stat, 469 kamera ile takip edilecek”
Statta kullanılacak kamera kayıt sistemleri hakkında da bilgiler veren Çalışkaner, “Bu statta her şey UEFA kriterlerine uygun olarak yapılıyor. Uluslararası müsabakaların burada oynatılmaması gibi bir sıkıntı yaşanmaması için. Kamera kayıt sistemi, TFF'nin tribün izleme sistemi, e-bilet sistemi ve diğer kameralar son sistem (İP sistem) dediğimiz son teknoloji ile projelendirildi. Yaklaşık 469 kamerayla her şey kontrol altında tutulacak. Seyirci, güvenlik önlemleri bu kameralarla izlenecek” şeklinde konuştu.
“15 dakikada tüm stat boşaltılabiliyor”
Acil çıkışlar için Barcelona ve yurt dışından bazı statlardan etkilendiklerini vurgulayan Çalışkaner, “Acil çıkışlar için seyirci giriş-çıkışlarımızda bir arttırmaya gittik. Stadın acil kaçış planına göre ve yönetmeliğe göre seyirci kaçış noktalarını 72'ye çıkarttık. Giriş-çıkışlarda stadımız çok rahat bir şekilde dolup boşalabilecek. Diğer statlardaki dolma-boşalma oranları da dikkate alındı. Türkiye şartları da dikkate alındı. 15 dakika içerisinde stat tamamen boşaltılabiliyor” ifadelerini kullandı.
“Yapılan çimin kopma ve çamur olma şansı yok”
Yapılan alt yapı çalışmaları sonrasında çimin tahrip olmayacağını belirten Çalışkaner sözlerini şöyle sonlandırdı:“Buradaki alt yapı, rulo çim ya da tohumlama tarzında hazırlanmadı. Hibrit çime göre ayarlandı. Bu çimde yurt dışından buraya gelecek. Bizim çimin altından vejetasyon tabakası dediğimiz bir tabaka var. Bu tamamen FIFA standartlarında ve yurt dışı statlarındaki kesintileri burada uyguladık. Dolayısıyla bu statta çimin kopma şansı yok. Parçalanma, kopma, çamur olma şansı yok. Drenaj sistemimiz şu anda bile testleri yapıldı çok güzel bir şekilde çalışıyor. Eğer hibrit çim yapılırsa ekildikten 10-15 gün sonra futbol oynatabilecek durumda olacak.”
Stadın özellikleri
Çim alt yapısı bitirilen sahanın hibrit çim çalışmasının Kasım sonunda tamamlanması planlanıyor. Çimler İtalya’dan getirilecek. Sahanın genişliği 110'a 74 metre uzunluğunda, taç çizgileri arkası ise 3 metre olacak. Stadın dış kaplamasında Karadeniz dalgası şeklinde 4 profilli çelik bulunacak. 2 enerji hattı birden bulunan stat, jeneratör desteği ile de çalışabilecek. Zemine yapılan ısıtma sistemi ile çimlere -10 ve +10 derece sıcaklık verilebilecek. Statta ayrıca 72 acil çıkış noktası bulunuyor. Sahanın aydınlatılması için ise 228 aydınlatma lambası kullanılacak.

kaynak:amkspor

__________________
Dayan Rüsva Etme Beni
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
samsun, samsunspor, stadyum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balçova Stadında Fenalaştı System Haber Arşivi 0 24 Aralık 2011 23:05
1 yeni mesaj alındı PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 18 Kasım 2011 12:04