IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2016, 18:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TMOK'tan şok rapor




TMOK'tan şok rapor!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[/url]

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Rio Olimpiyatları sonrasında hazırlamış olduğu raporda, Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Federasyonların eksikleri ile neden başarısız olunduğunun altı çizildi.

2016 Rio olimpiyatlarının ardından Spor Bakanlığı'na bağlı, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu'nun federasyonlarla ilgili yapmış olduğu değerlendirme çalışmalarının ardından bir rapor hazırlanmıştı. Bu rapor'da alınan kararlarla ilgili kamuoyuna henüz hiçbişey yansımadı ve alınan kararların ise uygulanıp uygulanmadığı henüz bilinmiyor. Tam bu raporun akıbeti tartışılan Türk sporunda, yeni bir rapor daha ortaya çıktı. Türkiye Milli Olimpiyat Merkezi tarafından hazırlandığı belirtilen raporda, Olimpiyatlarda neden başarısız olunduğu açıkça yazılarak belirtildi. Olimpiyatlar öncesi yapılması gerekenler ve yapılmayan işlemler TMOK'un raporunda açıkça belirtilerek, sorumlular adeta hedef gösterildi.

TMOK raporunda diyor ki:

- Rio 2016 Türk kafilesinin performansıyla alakalı olarak Yetkililer, federasyonlarımız, kulüpler, üniversiteler, antrenörler, spora yatırım yapan kamu ve özel kurumlar, spor bilimcileri yeterli bir çalışma yapamadılar.

- Olimpiyatlarda ilk on beş sırada yer alan ülkelerin spor yapılanmaları, kurumsallaşma, yetenek seçimi, yüksek performans planlama ve uygulamaları, olimpik hazırlık merkezleri, orta ve uzun vadeli stratejik planlamaları incelenip ülkemizdeki yapılanma ve uygulamaların seviyesinin yükseltilmesi araştırmaları yapılmalıydı.

- Her bir spor dalında olimpiyat aday kadrolarının performans ve destek kriterlerinin ölçülebilir ve şeffaf bir hale getirilip federasyonların web sitelerinden yayınlanması gerekiyordu.

- 2020 ve 2024 olimpiyat oyunlarına katılması muhtemel aday sporcuların ve takımların federasyonlarımızca hemen belirlenip, 4 ve 8 yıllık planları yapılması gerekiyordu.

- Olimpiyat hedefli sporcuların üst düzey antrenörlerle çalışması gerekiyordu. Olimpik antrenman merkezlerinin kullanılması gerekiyordu. Performans testleri ve değerlendirilmesi gerekiyordu.

- Yurt dışında ve içinde üniversitelerle işbirliği yapılması gerekiyordu. Ülkemizde dünyadaki başarılı olimpiyat merkezleri örneklerinin kurulması gerekiyordu. Sporcularımızın da bu merkezlerde çalışması gerekiyordu.

- Ülkemizde bölgelere göre üniversitelerle işbirliğine gidilerek, dünya çapında spor bilimcileri yetiştirilmesi ve onların kurslara ve stajlara gönderilmesi gerekiyordu.

- Günümüz sporunda, ülkeler dünya sporunu yöneten uluslararası kurum ve kuruluşların yönetimlerinde temsil edilmek ve dolayısıyla söz sahibi olmak suretiyle ulusal sportif çıkarlarını koruma gayreti içindedirler.

ERCAN ATA-ANKARA/DHA

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tmok'tan şok rapor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TMOK 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri heyecanı başlıyor Mehmet Diğer Spor Branşları 0 26 Kasım 2015 23:09
Baransu: Uludere'de MİT'ten rapor üstüne rapor PassioN Haber Arşivi 0 02 Ocak 2012 14:48