IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Melodram

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2018, 12:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
VAR Olmasaydı Süper Ligde Puan Durumu Nasıl Olurdu?




Süper Ligde ilk devreye, VAR sistemi damga vurdu. Eski hakem Deniz Çoban, Video Yardımcı Hakem sistemini inceleyerek, bir çalışma gerçekleştirdi.

Süper Lig'de ilk yarı sona erdi ve 17 haftaya ilk kez uygulanmaya başlanan Video Hakem Sistemi damga vurdu. Hemen her hafta büyük tartışmaların yaşandığı Video Hakem Sistemi'nden takımların nasıl etkilendikleri de büyük bir merak konusu. Eski hakem Deniz Çoban, Video Hakem Sistemi'ni inceleyerek, "VAR olmasaydı, Süper Lig'de puan durumu nasıl olurdu?" şeklinde bir çalışma gerçekleştirdi.

Futbolda hataları en aza indirgemek için getirilen VAR uygulaması, 17 haftalık periyotta yer yer tartışmalara yol açsa da bütün takımların lehine birçok hatalı kararın verilmesine de engel oldu. Ligin ilk yarısında bu sistemin başına en fazla geçen isim ise Barış Şimşek. Şimşek, 26 VAR, 4 de AVAR olmak üzere toplam 30 defa Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yer alan VAR merkezine girdi. 42 yaşındaki hakemi, 25 kez Video Yardımcı Hakem Asistanı olarak görev alan Ali Şansalan takip etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EN FAZLA GOL İPTALİ YAPILDI

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında VAR sayesinde en çok gol iptali gerçekleştirildi. Hakemler, topun ağlara gittiği 24 pozisyonun öncesinde golü atan takım aleyhine; ofsayt, faul veya elle oynama gibi bir ihlal tespit etti. Gol iptali kararlarından da en fazla Bursaspor etkilendi. Yeşil-beyazlıların rakip filelere gönderdiği 5 top gol değeri kazanmadı. Bursaspor'u üçer golü iptal edilen Beşiktaş ve Kasımpaşa izledi. Galatasaray, Başakşehir, Sivasspor'un 2'şer golü VAR uygulamasına başvurularak sayılmazken, Alanyaspor, Antalyaspor, Erzurumspor, Göztepe, Atiker Konyaspor, Ankaragücü ve Trabzonspor'un 1'er golü iptal edildi.

7 GOL VAR İLE GELDİ

Hakemlerin Video Yardımcı Hakem'e gitmeden önce iptal edilen 7 gol kararında değişiklik yapıldı. Galatasaray'dan Onyekuru, Kasımpaşa'dan Diagne, Kayserispor'dan Deniz Türüç, Konyaspor'dan Yatabare, Sivasspor'dan Robinho, Trabzonspor'dan Burak Yılmaz ve Yeni Malatyaspor'dan Arturo Mina ile bulduğu 1'er gol, farklı ihlaller gerekçesiyle iptal edildi. VAR'a başvurunun ardından hakemler karar değişikliğine gitti ve gole hükmetti.

27 PENALTIYA VAR MÜDAHALESİ

Süper Lig'in ilk yarısında 27 penaltı pozisyonunda VAR uygulamasına giden hakemler karar değiştirdi. İlk 17 haftada 20 penaltı VAR'a giden hakemlerin karar değiştirmesiyle verildi. Hakemlerin penaltıya hükmettiği 7 pozisyonda ise karar geri alındı. Hakemlerin devam kararı verdiği ancak sonradan penaltıya dönen kararlardan 3 kez ile en fazla Beşiktaş yararlandı.

Akhisarspor, Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ve MKE Ankaragücü'ne VAR sayesinde 2'şer kez penaltı verildi. Fenerbahçe, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Demir Grup Sivasspor lehine ise 1'er kez VAR uygulaması sonrasında penaltıya hükmedildi. VAR sistemiyle Yeni Malatyaspor ve Göztepe aleyhine 3'er, Galatasaray, Alanyaspor ve Rizespor aleyhine 2'şer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Erzurumspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Kayserispor ve Sivasspor aleyhine 1'er kez penaltı karar çıktı.



(Sporx)

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Aralık 2018, 13:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VAR Olmasaydı Süper Ligde Puan Durumu Nasıl Olurdu?




Fenerliler: İyi ki VAR var!
Ya 17 değil de 18. olsalardı?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Her karar gibi VAR kararları da şaibeli, bu ülke futbolundan bir şey beklemiyoruz ama alışkanlıklardan ve sevdalardan vazgeçilmiyor. Ocak'tan sonra yine çekişmeli bir lig bizi bekliyor, şampiyonluk yarışında en az 5 takım var, küme yarışı yine kıyasıya. Bizim için sakatlıklar ve cezalar ve forvetsizlik şanssızlık olsa da 2. yarı da yine şampiyonluğun en büyük adayıyız. Başakşehir Belediyesi'nin oy sonucuna göre...

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
puan durumu, var, var sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ay olmasaydı ne olurdu? MasteR06 Merak Ettikleriniz 0 05 Mart 2014 18:46
Atatürk olmasaydı, ne olurdu? PopSy Atatürk Köşesi 0 23 Temmuz 2008 04:17
siteme Türkiye Ligi puan durumu ve tablosunu nasıl getiririm? AdriAno PHP 2 05 Eylül 2006 17:06