IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 00:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genel 2v2 stratejileri




2v2 işbirliği gerektirir. Etkin iletişim (eğer mümkünse sesli) gözlem bilgilerinin paylaşımı, savaş taktikleri geliştirme ve strateji planlama için önemlidir.

StarCraft Brood War'da 2v2 oyunlarda en çok tercih edilen takım arkadaşı Zerg'dür. Eğer 2 Zerg eşleşmişse oyun dengesiz demektir. Zerg'ün Mutalisk ve Speedling ünitelerinin istenilen bölgeye hızla gidebilmeleri sayesinde kalabalık bir grup halinde dolaşan 2 Zerg, oyunu en geç 10 dakika içinde sonlandırmaktadır. StarCraft 2'de iç içe üs tasarımlı haritalar, Protoss'ların Warpgate ve Terranların Medivac'ları sayesinde oyuna denge getirilmiştir. Eşleşmelerdeki dengesizlik büyük ölçüde giderilmiştir.

Takım stratejileri

Eş ırklı takımlar:
PP stratejileri
TT stratejileri
ZZ stratejileri

Karma takımlar:
PT stratejileri
PZ stratejileri
TZ stratejileri

2 rakip demek, izlenmesi gereken 2 katı fazla bilgi olması demektir. Rakibinizin genişleme zamanlarını, teknoloji binalarını, üretim binalarını, ordularındaki birimleri gözlemek ve zamanında önlem almak çok önemlidir. 2v2 oyunlar 1v1'e göre daha karmaşıktır. Bu tür oyunlar genellikle beklenmedik stratejilere daha açıktır ve eğer yeterince keşif yapılamamışsa kolaylıkla ters köşeye yatırabilir. Bu nedenle Xel'Naga Watch Tower'ları her zaman elinizde bulundurun ve rastgele kalabalık ordu çıkarıp savaşmak yerine topladığınız bilgileri değerlendirin.

Bazı genel stratejiler
Dual Cheese (Ayrık üslü haritalar için uygundur)
Dual Rush (Ayrık ama yakın üslü haritalar için uygundur)
Dual Tech (Ayrık ama yakın üslü haritalar için uygundur)
1 Defense 1 Tech (İç içe üslü haritalar için uygundur)
1 Agro 1 Tech (Ayrık ama yakın üslü haritalar için uygundur)

Bu stratejileri kabaca anlatacak olursak 1v1 oyunlarda yapılan Cheese, Rush ve Tech'in 2v2'ye geçirilmesi demektir. Dual'in anlamı 2 oyuncunun da aynı stratejiye yönelmesi demektir. Defense ve Agro 1v1'de bulunmaz.

Cheese: 1v1 oyunlarda başar ya da öl olarak bilinen bu taktik 2v2 de dual yapıldığı taktirde başarısız olsa bile ölüm ile sonlanmayabilir. Amaç oyun başında hızla düşmanı yeneceğinizi düşündüğünüz miktarda ünite çıkarıp iki oyuncunun da aynı düşman üssüne saldırmasıdır. Ayrık üslü haritalarda düşman 2v1 yakalanacağından hazırlıklı olsa dahi başa çıkmakta zorlanacak ve ağır ekonomik zarara uğrayacaktır. Sonrasında takımınızın ekonomisi düşük kalmasına rağmen bir üssü büyük ihtimalle yok etmiş olacağınızdan düşman 2v1 kalacaktır ve çoğunlukla bu tür durumlarda yenilmeye mahkumdur.

Rush: Taarruz da denen kısa zamanda çoğunlukla tek çeşit ünite üretip saldırmaya denir. Başarısız olunacağı anlaşıldığında geri dönüş sağlanabilir. Cheese'de bu mümkün değildir.

Tech: Teknolojiye ağırlık verilen strateji türüdür. Oyun başlangıcında savunmacı bir taktik izlenerek rakibin ünitelerine karşı güçlü 2. ve 3. seviye ünitelerin üretilmesi taktiğidir.

Defense: Savunma taktiğidir. İç içe üslü haritalarda siz hem takım arkadaşınızın hem de kendinizin üssünü korurken arkadaşınız hızla teknolojiye yönelir.

Agro: Madencilik taktiğidir. Siz hızla sağa sola exp atıp mineral ve gaz toplayıp kullanmadığınız fazlalıkları arkadaşınıza devredersiniz. O da 2. ve 3. seviye teknoloji ünitelerine çok daha hızlı kavuşur.

Kontrollerinizin paylaşımı çok önemlidir. Bazı insanlar kontrollerini paylaşmayı istemezler. Herşeyi kendilerinin yapabileceğini düşünürler. Savaşlarda daha iyi micro yapabilmek, rampa kapatabilmek ve diğer arkadaşınızın gözden kaçırdığı şeyleri yapabilmek için kontrollerinizi paylaşmalısınız. Eğer takım arkadaşınıza yönelik onun durdurmakta zorlandığı taciz ateşi gibi saldırılar varsa ona yardım etmek zorundasınız. Creep genişletme konusunda da arkadaşınıza yardımcı olmalısınız. Bu tür küçük ayrıntılar oyunu kazanmanıza yardımcı olur.

Eş ırklı takımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu aynı teknolojiyi kullanmamaktır. İki tarafın da aynı üniteyi çıkarıp aynı Upgrade'leri yapması sadece kaynak kaybına neden olur. Örneğin bir oyuncu 2. seviye yer ünitelerine yoğunlaşmışsa diğer oyuncunun hava ünitelerine yoğunlaşması daha uygun olur.

2v2 oyunlarda stratejiler haritadan haritaya ciddi farklılıklar göstermektedir.
İç içe üsleri olan Twilight Fortress tarzı haritalarda binalarınız iç içe geçmiş durumdadır ve tek bir ordu olarak savaşmanıza izin verir.
Ayrık ama yakın üsleri olan Scorched Haven gibi haritalarda ordunuza hızlı üniteler katarak düşman ordularını bölmek önemlidir.
Ayrık üsleri olan Arid Wastes tarzı haritalarda hızlı ünitelere ağırlık vermeniz gerekmektedir. Yavaş ordular ile takım arkadaşınıza yardım etmeniz çok zordur. Yüksek ölçüde dikkat, casusluk ve hızlı ünite gerektirir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2v2, genel, stratejileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:11
Sınav Öncesi Stratejileri (Sunu-Slayt) Pentagram Ödev ve Tezler 0 18 Şubat 2010 15:14