IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 00:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PP stratejileri




Protoss + Protoss vs Terran + Random

Hızlı bir açılış ile 2 Protoss oyuncusu da 4 Warp Gate baskını yapmalıdır. Bu stratejinin amacı ezici bir yakın saldırı ile düşmana taarruz etmektir. Şaşırtıcı derecede iyi bir açılıştır ve ilk saldırı sonrasında kolaylıkla üssünüzü yeni mineral madenlerine doğru genişletebilirsiniz. Ordunun çoğu Charge Upgrade'i yapılmış Zealot ile destek için bir miktar Stalker ve Guardian Shield yapmak için 1-2 Sentry'den oluşur. Saldırı iki oyuncunun da bol miktarda Zealot'a ve yeterli sayıda Stalker ve Sentry'e sahip olmasıyla başlar.

İki taraf da Pylon 9 ile başlamalıdır. Sonrasında Gateway 12-13, Assimilator 15-16. Cybernetics Core ve Gateway şeklinde devam eder. Stil erken Zergling veya Marine+Zealot taarruzuna göre değiştirilebilir. Bu açılış taktiği ikili Protoss takımının en güçlü silahlarından biridir. Dikkate alınması gereken ana etmen iki Protoss'un farklı teknoloji ağaçlarında kendini geliştirmesidir. Oyunculardan biri Colossus'a gidiyorsa diğerinin Robotics Bay veya Colossus üretmemesi gerekir. Bunun yerine ağır hava ünitelerine veya High Templar'a gitmesi daha doğru olur. Oyunculardan yer üniteleri için Upgrade'i daha yüksek olanın Colossus'a, diğer oyuncunun da hava üniteleri çıkarıp hava Upgrade'i basması daha doğrudur. İki tarafın da aynı teknoloji binaları üretip aynı teknoloji Upgrade'lerini yapmaları sadece kaynak kaybı olur.

Warp Gate Upgrade'i tamalandıktan ve yeterli ordu üretildikten sonra, WarpGate'leri bekletip ana ordu ile ilerleyerek 2 oyuncunun da hemen Proxy Pylon üretip orada ünite Warp ederek 2-3 dalga boyunca saldırılmalıdır. Oyunculardan biri oyunun başında sadece Charge Upgrade'i yapılmış Zealot üretip gaz biriktirirken, diğer oyuncu hiç Twilight Council üretmeyip Upgrade'siz Zealot ve yeteri kadar Stalker ve 1-2 Sentry üretmesi yeterlidir. Taarruz sırasında gaz biriktirmiş olan oyuncu Robotics Facility üretip Observer ile savaşa destek verirken diğer oyuncu yavaş yavaş Dark Templar üretimine geçerek hem genişleme yapılmış mineral madenlerini korur hem de ana orduya karıştırarak düşmanı taciz eder. Uzun süreli oyunlarda Observer üretmiş olan oyuncunun Colossus'a ve diğer oyuncunun da ağır hava ünitelerine gitmesi daha kolay ve ekonomiktir. İlk saldırı sırasında hemen Proxy Pylon üretmek yardımcı birliklerin hızla savaşa katılması için önemlidir.

Taktiğin bir başka uygulanış şekli ise taarruz etmeyip 2 tarafın da Chargelot üretmesi ve Xel'Naga Watch Tower'ları ele geçirip onları kontrol ettiği sürece herhangi bir saldırıya karşı düşmana tuzak kurarak çember içine alıp düşmanın bilgi sağlamasını engellemek ve ordusunu zayıflatmaktır. Karşı ordular zayıflatılıp hareket avantajı elinize geçtiğinde takımdan birisi yüksek verimli mineral toplayarak bu üssün korunması için ek ünite üretebilir. Bu oyun tarzında iyi bir makro ve hava çıkartması saldırılarına karşı Observer, Phoenix veya Hallucination gibi ünitelerle destek gereklidir.

Pek çok oyuncu Protoss + Protoss ikilisini hafife alır. Kalabalık yakın döğüşçü ordusunun harita üzerindeki hakimiyeti yüksektir. Etkili bir mikro ile düşman kolaylıkla etkisiz hale getirilebilir. Düşman eğer diğer mineral madenlerine genişleme yapmışsa şanslısınız demektir. Düşmanı kolaylıkla yok edebilirsiniz.

2. seviye ünitelere hızla geçmiş bir ikili ile işiniz zor olabilir fakat sayıları az olduğundan çoğunlukla hızla etraflarını sarıp onları imha edebilirsiniz. Bu tür durumlarda düşman üs girişlerinin geniş olması sizin için avantajdır. Girişi dar olan üslerde Hyralisk + Marauder gibi 2. seviye üniteler sizi zorlayabilir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pp, stratejileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel 2v2 stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:14
PT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:11