IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 00:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TT stratejileri




Terran + Terran eşleşmelerinde iyi bir ordu yapmak zordur. Düşmanın hangi üniteleri ürettiğini görüp onlara karşı güçlü ünitelere gitmek gerekir. Bu eşleşmenin iyi yönleri haritayı tarayarak 2 katı gözlem elde edebilmek ve 2 katı ünite ile hava çıkartması (Drop) yapabilmektir. Kısaca 3 maddede sıralayacak olursak:

1) Tarama (Scan)
2) Karşı güç (Counter)
3) Taciz (Harass)

TT eşleşmesindeki temel taktikler 1v1 terran taktiklerinin aynısıdır. Özel bir strateji pek mümkün değildir.

Çifte başar ya da öl taktiği (Dual Cheese):
1) Proxy Barracks: Her oyuncu kendi Proxy Barracks'ını üretir ve isteğe bağlı olarak Reactor takıp sürekli Marine basarak düşman base'lerinden birine saldırır. Bu taktikte girişini kapatmamış veya daha az kapatmış olan düşmana saldırmak gerekir.
2) Reaper taarruzu(Reaper Rush): Her terran oyuncusu farklı bir düşman seçerek 1v1 Terran Reaper taarruzu taktiği uygulanır.

Unutmayın! Cheese taktikleri dönüşü zor ve çoğunlukla başar ya da öl taktiği olarak geçer. Yine de 2v2'de bu durum düşmanı ekonomik olarak ne kadar yıprattığınıza bağlı olarak değişir. Eğer iki takım da ağır hasar almışsa geri dönmek çok da zor değildir. Çünkü çoğunlukla kendilerini korumaya yönelecek ve karşı saldırı yapmayacaklardır. Düşman bu saldırınızı püskürtse bile üs girişlerinizi kapatıp Siege Tank ve Missile Turret'e yönelerek oyunu orta seviyeye taşıyabilirsiniz. Eğer ağır bir yenilgi almanıza rağmen düşman üslerinden birini yok etmeyi başarmışsanız, ekonomik durumunuz çok kötü olsa bile durum 2v1 olacağından kazanma şansınız hala vardır. Yine de çoğu oyuncular kendisine fazla güvenir ve kazanana kadar cheese yapmaya devam ederler. 2v1'de yapabileceğiniz en iyi taktik kabuğunuza çekilip (Turtling) iyi gözlem yaparak karşı güç üretmektir.

Başar ya da öl yerine adam gibi bir taktik yapmak için aşağıdaki 2 taktiği uygulayabilirsiniz.

1) Terranlardan biri MMM, diğeri ise Mech ordusu çıkarır. (Oyun genelde orta zamanlarda biter)
Nedeni: MMM hava çıkartması, taciz, sınır koruma, üs savunma yapabilen yarı hareketli (semi mobile) bir ordu oluştururken Mech ise sağlam üs koruması, harita kontrolü, Macro ve teknoloji açısından iyidir.
İyi yanları: Kolay saldırılabilir, çok iyi taciz yapılabilir, harita kontrolü elinizdedir, düşmanınızın etrafını sarabilirsiniz.
Kötü yanları: Karşı üniteler üretilmişse savunması sordur, ordular çoğunlukla ayrıktır, oyun çoğunlukla tacize dayalıdır.

2) Terranlardan biri Barracks + Factory, diğeri ise Starport ordusu çıkarır. (Oyun genelde geç biter)
Nedeni: Rax + Fact ordusunun içeriğine bağlı olarak düşman ordusuna karşı güçlü üretilirse oldukça saldırgan veya savunmacı olabilir. Diğer oyuncu ise kolaylıkla taciz, üs savunması yapabilir, hava kontrolünü elinde tutabilir.
İyi yanları: Çeşitliliğe oldukça açıktır. Rx+Fct ordusu çıkaranın hayal gücüne bağlıdır. Diğer oyuncu ise o ordunun açıklarını kolaylıkla kapatabilir.
Kötü yanları: Çeşitliliğe açık olması düşmanınızı çok iyi gözlemeyi gerektirir. R+F ordusu'nun esnek olması ve etkin bir biçimde karşı güç oluşturması, aynı zamanda da diğer oyuncunun ürettiği ünitelerden farklı işlerde iyi olması gerekir. Örneğin diğer oyuncu Banshee üretmişse R+T oyuncusunun havaya saldırabilen üniteler üretmesi, Viking üretmişse yere daha güclü saldiran üniteler üretmesi gerekir.

Zerg ağırlıklı bir ordu ile çarpışacaksanız ünite sayınız önemlidir. Bu nedenle fazladan birer Barracks, Factory ve Starport üretilmesi mantıklı olabilir.
Terran ağırlıklı bir ordu ile çarpışacaksanız ünitelerinizin teknolojisinin düşmanınızınkinden yüksek olması gerekir. Upgrade'lere yönelmek gerekir.
Protoss ağırlıklı bir ordu ile çarpışacaksanır ünitelerinizin kaliteli olması gerekir. Düşman ünitelerine karşı güçlü olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
stratejileri, tt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PP stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:15
Genel 2v2 stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:14
PT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:11