IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2012, 00:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ZZ stratejileri




Düşmanınız Zerg + Zerg eşleşmesi gördüğü zaman çoğunlukla çifte 6 Pool taarruzu yapılacağını düşünür ve kendisini ona göre hazırlamaya başlar. Bu başlangıçtaki "Zerg korkusu" avantajını iyi kullanarak biriniz 10 Pool, diğeriniz ise 14 Extractor 14 Pool gibi bir açılış yaparsanız teknolojik ve ekonomik bir avantaj sağlayabilirsiniz. 10 Pool yapan kişi gözlem için Zergling'lerini erkenden çıkarmış olacak ve erken bir saldırıya karşı hazırlıklı olabileceksiniz. Düşmanlarınızın girişlerini gözlemek çifte 4 Gate veya çifte Reaper tarzı taarruzlara karşı erken haber alıp zamanında önlem alabilmeniz anlamına gelir. Önlem önceden alındığı sürece 14 Pool açılışı yapan kişi bu tür taarruzlar uzadıkça ekonomik avantajını arttıracaktır.

Yeni mineral madenlerine genişlemek Zerg için olmazsa olmazlardandır. Yine de bunu güvenli bir şekilde yapmak gerekir. Eğer karşınızda 2+ Gate Protoss veya 2 Barracks + 2 Reactor Terran gibi bir düşman ile karşılaşmışsanız önce Roach çıkarmak daha güvenli olacaktır. Bunun tersi olarak eğer ilk olarak Forge üretmiş bir Protoss veya Hızla Factory üretmiş bir Terran varsa bunun tek bir anlamı vardır. Üssü genişletmek!

Oyun sonunda yenmenin sırrı ünite çeşitliliğinden geçer. Oyunun ortalarına doğru Roach + Hydralisk pek çok Protoss ve Terran oyuncusunun ordusuna karşı daha güçlüdür fakat bu deli gibi sadece Roach ve Hydralisk'e abanın demek değildir. Böyle yaparsanız Colossus veya Siege Tank'lar icabınıza bakar. Eğer oyunculardan biri taciz amacıyla bir miktar Mutalisk ile Infestor'u (Bazı oyunculara göre Infestor oyundaki en güçlü ünitedir) karıştırırsa, bu düşmanınızın bazı ünitelere doğru kaymasını sağlayacaktır. Örneğin:

Eğer arkadaşınız küçük bir grup Mutalisk ile düşman Probe'larını taciz ederse, düşman Stalker sayısını arttırmak zorunda kalacaktır. Bu daha az Colossus ve Zealot demektir ve Hydralisk'leriniz ile düşman üssüne daha rahat girebilmeniz anlamına gelir. Benzer şekilde Terrana bu taktik uygulanırsa düşman daha çok Marine üretecektir ve bu Roach'larınızı pişirmek için daha az Marauder üretecek demektir.

Çoğu oyuncu birlikte saldırmayı sever. Özellikle de karşılarında Protoss + Terran olduğunda ama Zerg'lerin aynı anda birden fazla yerde ve birden fazla kanattan saldırma imkanı vardır. Örneğin siz Mutalisk üretimine gittiniz diyelim, Zergling'leriniz düşman girişine saldırırken Mutaliskleriniz ile üs içlerine girip taciz yaparken diğer arkadaşınız Roach + Hydralisk'leriyle kendi üssünüzde savunmada olabilir veya diğer düşmana veya aynı düşmanın genişlemelerine saldırıp düşmanı paniğe düşürebilirsiniz.

Bazı öneriler

Spine Crawler: Üslerinizi savunurken Spine Crawler konusunda cimri olmayınız. Tüm harita Creep kaplı olsa bile siz yetişene kadar oluşabilecek hasarın sigortası onlardır.

Spawn Larva: Kendi Queen'iniz ile arkadaşınızın Harchery'sine Spawn Larva basabilirseniz. arkadaşınız bir taciz sonrasında Queen'ini kaybetmişse ve sizin Queen'inizin enerjisi 100 ise cimrilik yapmayınız.

Creep: Arkadaşınızın çoğalmaya hazır bir Creep Tumor'ü varsa onu çoğaltınız. Arkadaşınıza onu çoğaltmasını söylemek daha uzun sürer. Üsleriniz arasında Creep'ten bir otoban yapınız. Düşman saldırılarına karşı üslerinizi korumanın en iyi yolu budur.

Gözlem: Her iyi Zerg oyuncusu bunu bilir ama yine de söylemeden geçmeyelim. Düşmanınızın ne yapacağını o yapmadan önce bilmek çok önemlidir. Void Ray veya Banshee tacizlerine karşı asla şaşırmamanız gerekir. Gözlemci Drone'larınızın mümkün olduğunca uzun süre canlı kalmasını sağlayınız. Eğer gerekiyorsa overlordlarınızdan birini düşman üssüne sokarak feda ediniz. Eğer düşmanınız üssünü genişletmişse ve siz bunu bilmiyorsanız birşeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Overlord'larınızı bu iş için kullanınız. Arkadaşınız ile aranızdaki tüm genişleme yerlerini, dar yolları, rampaları ve özel üniteler tarafından aşılabilecek yükseklikleri Overlord'lar veya Creep Tumor'ler ile gözleyiniz. Her zaman bir grup yedek Zergling saklayınız ve düşmanınızın genişlemesine o kaçmadan önce mani olunuz.

Cheese: Cheese yapmaktan korkmayınız. Eğer düşmanınız Cheese yapmışsa veya aptalca bir açılış yapmışsa (aşırı agresif 6 Pool veya oldukça geç olan 15 ünite gibi) gelişim yapınızı değiştirip çifte Speedling ile düşmanı ezmekten çekinmeyiniz. Bu aslında cheese değildir. Düşmanın hatalarını görüp onu pişman etmektir. İlk olarak Forge basıp hızlı genişleme yapmış Protoss'lar ve girişini kapatmayı unutmuş hızlı Factory'ye giden Terran'lar Speedling'lenmelidir!

Sürekli taciz: Küçük bir taciz için uzun bir yol katetmek gerekir. Sürekli tacizde bulunun. Düşmanınızın para kaybetmesini sağlayın.Protoss'lara fazladan Photon Cannon yaptırın. Terran'lara fazladan Bunker ve Missle Turret yaptırın. Zerg'lere fazladan Spine Crawler ve Spore Crawler yaptırın. Sabit savunma üniteleri size zarar veremez. (ve bana güvenin, uzun süren oyunlarda Protoss ve Terran orduları KORKUNÇ oluyor!)

Arka kapıyı kullanın: Kabuğuna çekilmiş (Turtling yapan) Terran ve Protoss üslerine önden girmek İMKANSIZDIR! Eğer haritada Destructible Rocks varsa kullanın. Yoksa Brood Lord teknolojisine ulaşana kadar Nydus Worm kullanarak veya hava çıkartması yaparak mineral madenlerine ve diğer binalara taciz yapın.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
stratejileri, zz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:16
PP stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:15
PT stratejileri KarakıZ Online Oyunlar 0 02 Şubat 2012 00:11