IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 01:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hidrolojik Tehlikeler




Hidrolojik Tehlikeler




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyada, sel, kuraklık ve ilgili fenomenler dahil olmak üzere hidrolojik tehlikelerden kaynaklanan can ve mal kaybı önemli ve artmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, federal afet bildirimlerinin dörtte üçünden fazlası suyla ilgili olaylardan kaynaklanmaktadır ve dünyanın birçok yerinde (ör. Bangladeş) sel ve kuraklıklar (ör. Etiyopya ve Afrika'nın başka yerlerinde) toplumun yaşayabilirliğini tehdit etmiştir. Ulusal Araştırma Konseyi (NRC) Su Bilimi ve Teknolojisi Kurulu, hidrolojik tehlikeler bilimi ve uygulamaları ile ilgili konuları incelemiş ve genellikle hidrolojik ve ilgili analizler, tehlike azaltmaya yapısal yaklaşımlar ve taşkın yatağı yönetimi kategorilerine giren birçok rapor yayınlamıştır.

Hidrolojik ve İlgili Analizler

Hidrolojik tehlikelerle ilgili birçok kararın temeli, deşarj olasılığı ilişkileri, yağış-akış ilişkileri ve jeomorfik süreçler gibi temel hidrolojik bilimin yönlerini anlamaktır. Paleoflood verilerinin yararlılığı ve iklim değişikliği etkileri sorunu, ABD Ordusu Mühendisler Birliği'nin çeşitli yapısal ve yapısal olmayan sel riskini azaltma alternatifleri düşündüğü Amerikan Nehri (California) havzası bağlamında araştırılmaktadır. Corp'un ilgi ve tarihi önemlidir ve bu nedenle kurum sel riskini azaltma çabalarında lider olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'nde, hidrolojik bilgi toplamaktan ve analiz etmekten sorumlu ana kurum, hidrolojik tehlikelerle ilgili önemli bir araştırma programı olan ABD Jeoloji Araştırmasıdır. Akut ve dramatik etkileri nedeniyle taşkınların azaltılmasına çok dikkat edilmesine rağmen, yıllar ve geniş bölgeleri uzatabilen ve belediyeler ve tarım alanları üzerinde önemli etkileri olan kuraklık meselesi de aynı derecede önemlidir. Taşkınlar, kuraklıklar ve diğer aşırı hidrolojik olaylar, ülkenin yağış tahminleri, kar erimesi tahminleri ve akarsu deşarjları üzerindeki etkileri gibi hidrolojik bilim ve modellemenin birçok yönünü içeren doğru ve zamanında hidrolojik tahmin hizmetlerine duyulan ihtiyacın altını çizmektedir.

Tehlikeyi Azaltmada Yapısal Yaklaşımlar

ABD'de yapısal önlemlerle sel kayıplarını azaltma girişimi uzun süredir devam etmektedir. Barajlar taşkın deşarjlarını ve nehir evrelerini azaltmak için tasarlanırken, leveler taşkınlardan taşma borularına akan nehir deşarjlarını içerecek şekilde tasarlanmıştır. Esas olarak çıkış yapılarının kapasitesini aşan büyük taşkınların olasılığı nedeniyle, barajların güvenliği konusunda endişe vardır. Taşkın riskinin azaltılmasındaki zorluğun öğretici bir örneği, iklim değişikliğinin hidrolojik geçmişi etkilediği ve yapısal ve yapısal olmayan taşkın riskinin azaltılmasının bir kombinasyonunun dikkate alındığı Kaliforniya'daki American River vakasıdır.

Ağustos 2005'te Katrina Kasırgası, New Orleans bölgesinde su baskınlarına neden oldu ve bu da ABD'deki yüzlerce can kaybına ve felakete yol açan maddi hasara yol açarak ABD tarihinin en büyük doğal afetleri arasında yer aldı. Ekim 2005'te ABD Ordusu Mühendisler Birliği, kasırga koruma sisteminin performansını değerlendirmek için çeşitli bilimsel ve mühendislik çalışmaları yürütmek üzere Kurumlar Arası Performans Değerlendirme Görev Gücü'nü (IPET) kurdu. Sivil İşler Ordusu Sekreter Yardımcısı'nın talebi üzerine Ulusal Akademiler IPET'in çalışmalarını gözden geçirmek için bir komite kurdu. Bu komite ilk raporunu yayınladı ve 2006 yılında iki rapor daha yayınlaması planlanıyor.

Taşkın yatağının Yönetimi

1970'lerden bu yana yaygın destek kazanan sel riskini azaltmaya yönelik tarihsel yapısal yaklaşıma bir alternatif, taşkın yatağının yönetimidir. Konsept, arazi kullanım kontrollerini vurgular ve taşkın yollarından kaçınır. Bu, elbette, mükemmel hidrolojik bilim ve Aşırı Sel ve Olasılık Risk Yönetimi ve Amerikan Nehir Havzası Olasılıklarının Tahmininde sel frekansı ilişkilerinin anlaşılmasını gerektirir. çünkü leve'ler dikkate alınmalıdır.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
analizler, hidrolojik tehlikeler, yapısal yaklaşımlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hidrolojik İnceleme PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 11:04
Hidrolojik Döngü PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 11:02
Evliliği Bekleyen Tehlikeler Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 3 12 Nisan 2008 00:37