IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By TeKo

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 02:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğal Ortamda Su Kalitesi




Doğal Ortamda Su Kalitesi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüzey sularının (tatlı / deniz / nehir ağzı) ve yeraltı suyunun kalitesini korumak ve eski haline getirmek için öncelikle kalitesi anlamlı bir şekilde değerlendirilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bu, federal ve eyalet hükümeti seviyesinden, gönüllü havza koruma sivil toplum kuruluşlarına (STK'lar) kadar bir endişe kaynağıdır. Bol miktarda yüksek kaliteli su kaynağına erişim, içme suyu temini ve sanitasyonu, balık ve diğer su bazlı gıda kaynakları, su yaşamı ve habitat desteği, temas rekreasyonu gibi çok sayıda doğrudan ve dolaylı kullanım için bir gerekliliktir. yüzme ve kayık ile ekoturizm dahil çeşitli estetik kullanımlar. Ulusal Araştırma Konseyleri (NRC) Su Bilim ve Teknoloji Kurulu (WSTB), doğal ortamdaki su kalitesi ile ilgili konuları incelemiş ve genellikle su kalitesi anlaşmaları ve izleme programları, sulama ve su değerlendirme kategorilerine giren raporlar yayınlamıştır. kalite ve su kirliliğinin azaltılması.

Ulusal İzleme Programlarının Gözden Geçirilmesi

1800'lerin sonundaki kuruluşundan bu yana, ABD Jeoloji Araştırması (USGS), yüzey suları hidrolojisi, su miktarı sorunları ve son zamanlarda yeraltı suyu hidrolojisi dahil olmak üzere ABD suları hakkında araştırmalara ve bilgilere liderlik etmiştir. 1980'lerde, özellikle ABD sularının kalitesini ele almak için bu rolü genişletmeye zorlandılar. Ulusal Su Kalitesi Değerlendirme (NAWQA) programı 1985'teki bir konseptten yirminci yüzyılda nispeten olgun ve test edilmiş bir programa dönüştüğünden, WSTB çeşitli vesilelerle USGS'ye tavsiyelerde bulunmuştur. NAWQA Programı kurulduktan kısa bir süre sonra WSTB, ulusal bir su kalitesi izleme ve değerlendirme programı için gerekli unsurların ne olduğunu özellikle ele almak için bir kolokyum topladı. Takip raporu USGS Ulusal Su Kalitesi Değerlendirme Pilot Programının gözden geçirilmesi, programın tam ölçekli uygulanmasını önerdi. Üçüncü WSTB raporu, Ulusal Su Kalitesi Değerlendirme Programı: Ulusal Sentezin Zorluğu, su kalitesi verilerinin ve bilgilerinin başarılı bir şekilde ulusal sentezi için kritik olan konuları tartışmaktadır. En son WSTB raporu, ABD Jeolojik Araştırmalar Ulusal Su Kalitesi Değerlendirme Programı'nın İyileştirilmesi Fırsatları, NAWQA'nın ülke çapında izlemenin ikinci on yılına girmesiyle önerilerde bulundu.

Su kalitesi yargı yetkisini, politik ve ulusal çizgileri aşan bir konudur. ABD ve Kanada arasında Büyük Göllerdeki su kalitesi ile ilgili çok uluslu anlaşma, Büyük Göller Su Kalitesi Anlaşması: Çalışma Kağıtları ve Tartışma başlıklı bir raporda incelenmiştir. Büyük Göllerde besinlerin zenginleştirilmesi, kontaminasyon, kurumsal düzenlemeler ve su kalitesinin korunmasına ilişkin sürdürülebilir kalkınma konuları gibi daha spesifik konular, Büyük Göller Su Kalitesi Anlaşması: Gelişen Bir Ekosistem Yönetim Aracı raporunda ele alınmıştır.

Sulama ve Su Kalitesi

Sulanan ekili araziler, dünyadaki gıda arzının önemli bir bölümünü sağlar ve ABD tarım uygulamalarında önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, sulamaya bağlı su kontaminasyonu, büyük su kaynaklarının daha fazla (ve pahalı) arıtma olmadan içmek için artık kullanılamayacağı noktaya kadar tuzları, nitratları ve böcek ilaçlarını içerebilir. Sulama drenajı toksik konsantrasyonlarda selenyum, arsenik ve maruz kalan balık ve vahşi yaşamda olumsuz sağlık etkileri ve ölümle sonuçlanabilecek diğer metalleri içerebilir. NRC, sulama kaynaklı su kalitesi sorunlarını gözden geçirmiş ve bu tür sorunların nasıl azaltılacağı ve önleneceği konusunda önerilerde bulunmuştur. NRC ayrıca İçişleri Bakanlığı Ulusal Sulama Suyu Kalitesi Programı Bölümü'nün, sulama kaynaklı su kalitesi sorunları olan dört tesisteki o federal hükümet programının planlama ve iyileştirme faaliyetlerine odaklanan bir gözden geçirmesini gerçekleştirmiştir.

Su Kirliliğinin Azaltılması

Son birkaç on yılda, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki su kalitesi yönetimi, nokta kirliliği kaynaklarının kontrolü ve atık su (deşarj) temelli su kalitesi standartlarının kullanımına odaklanmıştır. ABD sularının kalitesi genel olarak iyileşmiş olsa da, nokta olmayan kirlilik kaynakları o kadar başarılı bir şekilde kontrol edilmemiştir. Bu eşitsizliğin üstesinden gelmeye yardımcı olmak için ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), amacı hem nokta hem de nokta dışı kirlilik kaynaklarını kontrol ederek çevre su kalitesi standartlarına ulaşmak olan Toplam Maksimum Günlük Yük (TMDL) programını uygulamaktadır. ABD Kongresi'nin bir talebine yanıt olarak üretilen Su Kalitesi Yönetimine Toplam Maksimum Günlük Yük Yaklaşımının Değerlendirilmesi, TMDL sürecinde iki önemli programatik değişiklik yapılmasını önermektedir.

Son 20 yılda, bilim adamları, kıyı yöneticileri ve hükümet karar vericileri, kıyı ekosistemlerinin, bazen yukarı havzalardaki aşırı besin maddelerinin getirilmesine atfedilebilecek bir dizi çevresel sorun yaşadığını fark ettiler. Aşırı besin zenginleştirmesi, balık öldürme, kabuklu deniz hayvanı zehirlenmelerinin salgınları, mercan kayalığı imhası ve Meksika Körfezi'nin "ölü bölgesi" gibi çeşitli kıyı sorunlarını birbirine bağlayan ortak ipliktir. Besin kaynakları, tarım arazilerinden akıntı, hayvan besleme operasyonları ve kentsel alanların yanı sıra atık su arıtma tesislerinden deşarj ve fosil yakıtların yakılması sırasında salınan bileşiklerin atmosferik birikimini içerir. Temiz Kıyı Suları: WSTB ve NRC Okyanus Araştırmaları Kurulu tarafından ortaklaşa üretilen Besin Kirliliğinin Etkilerini Anlamak ve Azaltmak, federal hükümetin eyalet ve yerel kurumlarla birlikte azot ve fosfor kirliliği ile mücadele için kapsamlı bir ulusal strateji geliştirmesi gerektiği sonucuna varmaktadır. kıyı sularında. Kıyı nütrisyon problemlerini ele almada başarı, sorunun nedenleri ve olası yönetim alternatiflerinin tamamı hakkında sağlam bir bilimsel kavrayışa bağlıdır. Bu amaçla, raporda besin fazlalığının giderilmesine yardımcı olabilecek bir dizi girişim açıklanmaktadır.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doğal ortamda su kalitesi, doğal su, su kalitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kim takar bu ortamda disketi Feronia Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Mayıs 2010 13:23
Anıtkabir Artık Sanal Ortamda Kralice Kültür ve Sanat 0 30 Haziran 2008 23:27