IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By TeKo
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By TeKo

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 02:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nehir Havzası Sistemleri




Nehir Havzası Sistemleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD nehir kaynaklarının yönetimi, uzun zamandır ulusal düzeyde önem ve önem taşıyan bir konu olmuştur. Ekonomik faaliyetleri ve büyümeyi desteklemek için ABD nehir sistemlerinin kullanılması ile bir dereceye kadar ekolojik koruma sağlanması arasındaki uygun dengeye ilişkin tartışmalar en az yüz yıl öncesine dayanmaktadır. Bu sorunlar zaman içinde giderek artan bir ABD nüfusu, ekonomik değerleri ve sosyal tercihleri ​​değiştiren ve önemli geleneksel kullanımların ülke nehirlerine olan taleplerini artırdı. Talepler, öncelikler ve çevre koşullarındaki değişikliklerin tümü, bilim insanlarına, mühendislere, ekonomistlere ve ülkenin nehir sistemlerini yönetmekle görevli diğer profesyonellere ciddi zorluklar getirmektedir. Ulusal Araştırma Konseyi Su Bilim ve Teknoloji Kurulu, nehir ve havza yönetimi ile ilgili bilimsel, teknik ve politika rehberliği sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Nehir Havzası ve Havza Yönetimi

ABD nehirlerini tüm havzaları boyunca tek, mekansal olarak entegre sistemler olarak yönetme kavramı, zamanla karmaşık şekillerde değişen bir fikirdir. Örneğin ABD Ordusu Mühendisler Birliği, Missouri Nehri üzerindeki nehir yönetim sorumluluklarıyla görevlendirilmiştir. Altı büyük Mühendis Kolordu barajı Missouri'yi geçiyor ve Kolordu bu barajları sistem düzeyinde bir perspektifle işletiyor. Üst Mississippi Nehri üzerinde, Kolordu, Üst Mississippi Nehri-Illinois Suyolu navigasyon sistemi üzerinde çeşitli kilit ve barajların genişletilmesi umuduyla ilgili bir fizibilite çalışması yürütmektedir. WSTB, NRC'nin Okyanus Araştırmaları Kurulu ile işbirliği içinde, nehir havzaları ve kıyı sistemleri planlamasında yer alan kilit konular hakkında da yorum yapmıştır. WSTB ayrıca New York City için içilebilir su temini için havza yönetimi konusunda tavsiyelerde bulunmuştur. Havza yönetiminin bilimsel temelleri de zaman içinde gelişti ve değişti ve WSTB, ABD Jeolojik Araştırma'nda havza araştırması ve bilim temelli havza yönetimi hakkında raporlar yayınladı.

Politika Yapımı İçin Bilimsel Bilgiler

Bilimsel verilerin ve bulguların nehir yönetimi kararlarına entegre edilmesi, bilimsel ve kamu politikası zorluklarını temsil etmektedir. ABD'nin batısında Colorado Nehri üzerindeki Glen Canyon Barajı'nda ABD İçişleri Bakanlığı, bilimsel bulguları baraj operasyonları kararlarıyla bütünleştirmekle görevli bir bilim ve uyarlanabilir yönetim merkezi işletiyor. Washington Eyaleti, Columbia Nehri suyuna su çekme uygulamaları hakkında karar verirken, Columbia Nehri somonu ve iç akışlar arasındaki ilişkiler hakkında geniş bir bilgi birikimini göz önünde bulundurmalıdır. Ontario-St.Lawrence Gölü'ndeki su seviyesini ve akış düzenlemelerini denetleyen bir Kanada-ABD kuruluşu olan Uluslararası Ortak Komisyon, modası geçmiş su seviyesinin yerini alacak su düzenlemeleri planlarını formüle etmek, değerlendirmek ve temel oluşturmak için 5 yıllık bir çalışmaya sponsor oldu. planları (Plan 1958DD). Çalışma, risk altındaki türlerden ticari seyrüsefer, sulak alanlardan hidroelektrik ve belediye kullanımına kadar kritik hususları kapsamaktadır. Kanada Kraliyet Cemiyeti ile birlikte çalışan NRC bu çalışmanın bir alt grubunu gözden geçirmiştir. Missouri Nehri ekosistem biliminin büyük bir bölümü, rezervuar tahliye programları hazırlarken Mühendisler Birliği ve diğer kurumlar tarafından dikkate alınmalıdır. Kolordu Üst Mississippi Nehri'nde benzer zorluklarla karşı karşıya [raporları inceleyin: İç Navigasyon Sistemi Planlaması: Üst Mississippi Nehri - Illinois Su Yolu, ABD Ordusu Mühendisler Birliği'nin İncelenmesi Üst Mississippi Nehri-Illinois Su Yolu Yeniden Yapılandırılmış Fizibilite Çalışması için Yeniden Yapılandırılmış Taslak Fizibilite Çalışması : Ara Rapor ve ABD Ordusu Mühendisler Birliğinin Yeniden Yapılandırılması Üst Mississippi Nehri-Illinois Su Yolu Fizibilite Çalışması: İkinci Rapor], burada Kolordu Üst Mississippi Nehri ekolojisi ile ilgili bilimsel bilgileri bir ekosistem restorasyon programına entegre ediyor.

Uyarlamalı Yönetim

Adaptive yönetim prensiplerinin nehir sistemleri boyunca birçok su kaynakları projesinde kullanılması düşünülmektedir. Colorado Nehri üzerindeki Glen Canyon Barajı'nda ABD İçişleri Bakanlığı bu paradigmayı son on yıldır kullanmaktadır. ABD Kongresi, Florida Everglades ekosistemi restorasyon programlarında uyarlanabilir yönetim kullanımını zorunlu kıldı. ABD Ordusu Mühendisler Birliği de bu konsepti Missouri Nehri barajı ve rezervuar sistemi operasyonlarında ve Üst Mississippi Nehri fizibilite çalışmasında kullanmaya başlıyor. Mühendisler Birliği, ekosistem restorasyonu, taşkın hasarının azaltılması ve navigasyon faaliyetleri boyunca uyarlanabilir yönetim ilkelerinin daha geniş bir şekilde uygulanmasını düşünmektedir.

Adaptive yönetimi, yaklaşık 250 balık türü için yaşam alanını sürdüren aynı akarsuların ve nehirlerin de 20 milyon insan için su kaynağı sağladığı Teksas gibi, suların rekabet eden kullanımlarının olduğu durumlarda değerli olabilir. Nebraska, Colorado ve Wyoming'deki Platte Nehri'nde, dört nesli tükenmekte olan tür için kritik yaşam alanı (en az sumru, boru cılıbımı, boğmaca vinç ve soluk mersin balığı) nehir yönetim kararlarından etkilenecektir. Kuzeybatı ABD'nin Columbia Nehri, somon, hidroelektrik ve sulu tarımın sıklıkla rekabet eden ihtiyaçlarını dengelemeyi başarmalıdır. Missouri Nehri ekosistemi, doğal olmayan balık türleri, seyrüsefer iyileştirmesi, barajlar, arazi kullanımındaki değişiklikler ve nüfus artışından muzdaripti ve iyileşmesi için yaratıcı yönetim stratejileri gerektirecek. Nehirleri, gölleri ve haliçleri ya da nehir kıyısı alanlarını çevreleyen toprakların birçok önemli işlevi vardır ve koruma ve dikkatli bir yönetim gerektirir.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Nisan 2020, 03:47   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nehir Havzası Sistemleri




Bilgili bir paylaşım

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Nisan 2020, 04:13   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nehir Havzası Sistemleri




qüzeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bilgili bir paylaşım

TEŞEKKÜR EDERİM
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
havza, nehir havzası sistemleri, river basin systems


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tutma Havzası PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 19:34
Su Tutma Havzası PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 14:05
Su Toplama Havzası PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 14:04
Irmak Havzası PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 15:13
Sarı Nehir - Sarı Nehir Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 26 Haziran 2012 15:13