IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yeSa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 02:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Su Bilimi ve Araştırma




Su Bilimi ve Araştırma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu kategoriye giren çalışmalar teknik veya disiplin odağına sahiptir, araştırma ihtiyaçları ve öncelikleri üzerine yoğunlaşır veya yeni yöntemler, modeller veya uygulamalar da dahil olmak üzere su ile ilgili teknolojilerin uygulamalarını tartışır. Bu çalışmalar, yer, endüstri veya politika yönelimli WSTB çalışmasından çok, bilimin durumunu yansıtır ve su bilimi veya teknolojisi alanında ilerlemek için genel bir amacı vardır.

Bilimin Durumu ve Geleceği

Hidrolojik ve su ile ilgili bilimler için bilimin durumu nedir? Neler başarıldı? Keskin kenar nedir? Bilim buradan nereye gitmeli? Bunlar, WSTB en son bilim raporlarında ele alınan sorulardır.

Su kaynakları: Bu raporlar Yirmi Birinci Yüzyıl için ihtiyaçların özetlerini, finansman ve koordinasyon konusunda özel dikkat gerektiren alanlar ve gelişmekte olan ülkeler için araştırma önceliklerini içermektedir.

Hidrolojik bilim: Hidrolojik bilimlerdeki fırsatlar hakkındaki 1991 raporu, su ekosistemleri, hidrolojik ölçümler ve gözlemler, yeraltı sularının tarihlenmesi ve akış tahmini gibi alanlarda güncellenmiştir. ABD Küresel Değişim Araştırma Programı'nın hidrolojik bilim ve küresel su döngüsü ile ilgili öncelikleri de dikkate alınmıştır. Başka bir rapor, hidrolojideki öngörücü yeteneklerimizdeki doğal sınırları analiz ediyor.

Yeraltı suyu: Şarj ve deşarj dağılımı, yeraltı suyu ve iklim etkileşimleri ve şarj ve deşarjın mekansal ve zamansal ölçekleme davranışı daha fazla araştırma gerektiren üç alandır. Toprak ve su ıslahındaki gelişmeler bir dizi NRC raporunda kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.

Limnoloji: Limnolojinin bilimi ve geleceği, su yönetimindeki rolü ve alandaki eğitim programlarının iyileştirilmesi ihtiyacı, tatlı su ekosistemleri hakkındaki bir raporda kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.

Modeller, Yöntemler ve Uygulamalar

Hidrolojik bilim, teknik modelleri ve yöntemleri için heyecan verici bir dizi uygulama ile uygulamalı bir bilimdir. Bu uygulamalar küresel su çevrimi, yüzey su akışı ölçme ve yeraltı suyu işleri için kullanılır. Yeraltı suyu modelleri, yeraltı suyu kırılganlığı ve yeraltı suyu üzerindeki madencilik etkileri ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere düzenleyici ve bilimsel uygulamalara sahiptir. ABD Jeolojik Araştırması, ülkedeki yeraltı suyu sistemlerini modelleyen, haritalayan ve değerlendiren Yeraltı Suyu Kaynakları Programını yürütmektedir. 2000 yılında, NRC program tarafından yürütülen bölgesel yeraltı suyu çalışmalarını değerlendirmiştir. Teknik uygulamalar aynı zamanda yeraltı sularının invazif olmayan yollarla ilerlemesine izin verir.

__________________
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR,
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Nisan 2020, 03:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Su Bilimi ve Araştırma




Güzel Paylaşım

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
su araştırması, su bilimi, su bilimi ve araştırma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuyruk Bilimi Sır Kitap Tanıtımları 0 16 Mart 2018 01:06
Farmakognozi Bilimi Afrodit Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 23 Eylül 2013 20:03
Matematik Bilimi KarakıZ Ödev ve Tezler 7 16 Aralık 2011 11:00
Atatürk araştırma merkezi, saidi nursi araştırma merkezi mi oluyor? BanderaS Haber Arşivi 1 17 Temmuz 2010 19:17