IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sunucu Güvenliği (https://www.ircforumlari.net/sunucu-guvenligi/)
-   -   Wordpress Güvenlik Sorunu (https://www.ircforumlari.net/sunucu-guvenligi/429341-wordpress-guvenlik-sorunu.html)

Hayat 24 Kasım 2011 18:18

Wordpress Güvenlik Sorunu
 
Merhaba Worpress tabanlı web siteme kısa bir süre önce saldırılar olmaya başladı. İlk zamanlar çok az seviyede olan saldırılar gittikçe artış gösteriyor. Sitedeki içeriklere saldıran botlar konulara spam içerikli yorum bırakıyor ve aynı zamanda çok ciddi ölçüde sitenin trafiğini kullanıyor. Yorumlar sorun değil onay vermeden siliyorum ama trafik sorunuyla başedemez oldum. Tespitlerime göre saldırıların ip adresi birden fazla ülkeye ait çıkıyor. Yani saldırının tek bir kaynağı olduğunu öğrenebilsem ona göre engel olacağım ama yorum yapan botların ip adreslerine baktığımda, Kanada, Amerika, Rusya gibi farklı farklı adresler alıyorum. .htaccess ile bir çok ülke ip adreslerini blokladım saldırılar yarıya düştü ama yine kesin bir çözüm olmadı. Sadece TR iplerine açıp diğer ip adreslerine kapayınca da google ve diğer arama motorları siteye giremiyor. Zaten bu da kesin bir çözüm değil. Wordpress kullanan tanıdıklarıma sordum daha önce hiç bu kadar yoğun saldırı almadıklarını söylediler. Acaba bu sorun benim hostingimden mi kaynaklanıyor ? Daha önce bu sorunu yaşayan oldumu, çözümü varmı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

TUNAHAN 24 Kasım 2011 19:31

Cevap: Wordpress Güvenlik Sorunu
 
Wordpress Spam'lara karsi Api Key Anahtarini almani öneririm sahsen ben.

Olmadi captcha trader servisini devreye koymani öneririm arkadasim...

System 24 Kasım 2011 19:42

Cevap: Wordpress Güvenlik Sorunu
 
TUNAHAN`nın dediği gibi Akismet eklentisini aktif ettiğin an tamamen bitecektir bu durum.Tabii ki bir kaç yolu daha var ama en kesin çözümü Akismeti aktif etmen olacaktır.

Hayat 24 Kasım 2011 19:43

Cevap: Wordpress Güvenlik Sorunu
 
Spamlar sorun değil, farklı farklı sayfalara sürekli ping gönderiyorlar sanırım. Trafik yetiştiremez oldum siteye. Günlük ortalama 1.2 - 1.5 Gb trafik harcıyorlar.

Ocean 24 Kasım 2011 23:58

Cevap: Wordpress Güvenlik Sorunu
 
kullanmış olduğum bir Firewall eklentisini tavsiye edebilirim, %100 önlem olmasada en aza indirgemede oldukça başarılı bir yazılım.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

kullanımı bildiğin eklenti gibi, plugins dosyasına atıp aktifleştiriyorsun, aktifleştirmenin yanında "settings" kısmından ayarlarını yapabilirsin, gerçi ayar yapmana da pek gerek yok default düzeni oldukça iyi.

Hayat 26 Kasım 2011 20:17

Cevap: Wordpress Güvenlik Sorunu
 
Teşekkürler son cevabı farketmemiştim. Fakat ben bu sorunu %80'e kadar çözdüm. Hemde çok kolay bir teknik. Web dünyasında ilk kez böyle karşılıksız bir hizmet sunulması da beni mutlu etti.

claudflare.com spam, ddos vd.. bir çok saldırıya karşı koruma sağlıyor. Dilerim bu tarz sorunları olan kişiler için faydalı olur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net