IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AyNiL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2021, 15:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlarla Kediler Arasındaki Ortak Noktalar :)))




Kediler, hayvanlar âleminde en fazla farklı hareket ve mimiklere sahip hayvanlardan biridir. Korku, neşe, öfke, hüzün, kıskançlık gibi duyguları yüzlerine oldukça başarılı bir şekilde yansıtabilirler. Kadınlar da yapıları gereği erkeklerden çok daha farklı ve karmaşıktır. Bu yönüyle kadınlarla kediler arasında bariz ortak noktalar bulunmaktadır. Bu ortak noktaları tespitim dahilince sizlere tavzih etmek istiyorum.


Her ikisi de keskin pençelere sahiptir

Kediler savunma mekanizması olarak pençelerini kullanırlar. Kadınlar her ne kadar fiziksel temastan kaçınsalar da başvurdukları duygusal şiddet kedilerdeki tırmalamaya benzer. Ancak en büyük ortak noktası bu pençeleri gizli tutmasıdır. Hiç olmadık bir zamanda kuyruğuna basmanız durumunda o pençeleri size geçirebilirler.

Her ikisinin de anlaşılması zordur

Çoğu erkek yapı gereği aynıdır. Cem Yılmaz'ın da dediği gibi; erkekler analog, kadınlar dijitaldir. Bence haksız da sayılmaz. Erkekler için birkaç mekanizma yeterli. Çevirme kolu var, çevirirsin öylece çalışır. Dayanıklıdır, kolay kolay bozulmaz ama zahmetlidir, insanı yorar. Kadınsa dijital dünya kadar karmaşık. Sürekli güncelleme alır, gelen her bir güncelleme bir problemi giderdiği gibi muhakkak bir sorunu da beraberinde getirir. E kediler de bundan farklı mı? Öküze bakalım. Tek işi tarlayı sürmek garibim. Köpek desen karakterinden çıkmaz. Ama kedi çok başkadır. Ruh hâline göre nasıl reaksiyon vereceği hiç belli olmaz, tıpkı kadınlar gibi.

Her ikisi de feraset sahibidir; sezgisel hisleri kuvvetlidir

Kadınların sezgisel hisleri oldukça güçlüdür. Yaşanması muhtemel bir olumsuzluğu önceden hissedebiliyorlar. Mesela bir erkeğin, bir kadınla yaklaşması sonucu eşinin o sıra onu araması ve nerede olduğunu söylemesi tesadüfi değildir. Kadınlar başlarına gelecek felaketleri önceden hissedebilirler ve bu tarz örnekler oldukça yaygındır. Kediler de karşılaşacakları kötülükleri sezebilir. Bundan dolayı her insana yaklaşmaya imtina ederler. Ancak bu sezgiler kıymetlidir. Hem ne demiş Sherlock Holmes; ''Bir kadının sezgileri bazen en mantıklı çıkarımlardan bile daha değerli olabilir.''

Her ikisi de oldukça meraklıdır

Merak insanlar kadar hayvanlara da özgü bir içgüdüdür. Herhangi bir kediyi ''pisi pisi'' şeklinde çağırdığınızda muhakkak elinizde nelerin olup olmadığına bakar. Ayılar kadar meraklı olmasalar da kedilerin de karıştırmayı çok seven hayvanlar olduğu âşikârdır. Peki kadındaki merak duygusu? Ben bugüne kadar meraklı olmayan bir kadına hiç denk gelmedim.

Her ikisi de naif ve zarafet sahibidir

Her ne kadar pençeleri sivri ve keskin olsa da her ikisi de zarar görmemeleri durumunda naif, ince ruhlu ve zarafet sahibi canlılardır. Bir köpeğin sıradan çıkardığı ses kaba ve salyalı olabilir ama kedinin miyavlaması çoğu hayvanın ses tonundan daha ince ve yumuşaktır. Okşadığınızda karınlarından çıkardıkları guruldama sesinin sevilen kadının şımarık gülümsemelerinden hiçbir farkı yoktur. Yeterince ilgi göstermeniz durumunda size güvenir ve sığınırlar.

__________________
« KîmLer Bîrakîpta Benî Terketmedî Kî Sende Bîr Kenara At Gîtsîn Benî »
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abc, asq, kedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demokritos'ta Atom Teorisi ile Modern Arasındaki Ortak Nokta Nedir? Kalemzede Felsefe 0 27 Eylül 2020 03:12
Ortak Noktalar Amelia İslamiyet 0 20 Şubat 2014 18:57
Erkekler ve Kediler Arasındaki Benzerlikler Violent Ah Erkekler 0 07 Nisan 2012 23:36
Dinler Arası Ortak Noktalar Lady İslamiyet 0 13 Aralık 2010 09:43