IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2019, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekonomistlerden işsizlik rakamlarına ilk yorum: Bu bir patlama




Ekonomistlerden işsizlik rakamlarına ilk yorum: Bu bir patlama


TÜİK’in verilerine göre işsizlik oranı 14,7'ye yükselirken son 10 yılın zirvesi görülmüş oldu. Ekonomist Mustafa Sönmez ‘Bu bir patlama Tarım Dışı İşsizlik 2009 krizini yakaladı’dedi


Ocak ayı işsizlik rakamları TÜİK tarafından açıklanırken Türkiye’nin en önemli ekonomistleri son 10 yılın zirvesine çıkan işsizlik verilerini twitter üzerinden değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre İşsizlik son 10 yılın zirvesine çıktı. işsizlik ocak ayında 4 milyon 668 bin kişi olarak geçen senenin aralık ayına göre 400 bin kişi arttı. Artan işsiz sayısıyla birlikte ocak ayı işsizlik oranı 14,7'ye yükselirken genç issizlik oranı ise 6,8 puanlık artış ile yüzde 26,7 oldu.

İşsizlik oranlarındaki rekor sayılabilecek bu büyük artış sonrası ekonomistler twitter üzerinden özellikle genç işsiz rakamlarına dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

İŞSİZLİK RAKAMLARIYLA İLGİLİ KİM NE SÖYLEDİ?
Ekonomist Özgür Demirtaş "Gençler arası işsizlik 26.7% ile feci bir yere geldi. Bunları anlatmaya çalıştık. Çok üzücü. Özellikle gençler arası işsizlik rakamlarına eğilmeliyiz" dedi.

Ekonomist Emre Aklın “Hem işsizl rakamları hem de ekonominin iş yaratma gücü oldukça olumsuz seyrediyor. Açıklanan rakamların özeti bu” diye yazdı


Ekonomist Mustafa Sönmez ise “İşsizlik yüzde 14.7’ye çıktı. İşsiz sayısı bir ayda 400 bin arttı. Bu bir patlama Tarım Dışı işsizlik 2009 krizini yakaladı” çıkarımında bulundu

Bir diğer ekonomist Prof. Dr. Burak Arzova ise “Maalesef işsizlik oranı %14.7 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Genç nüfustaki işsizlik ise % 26,7” dedi.


Ekonomist M. Murat Kubilay ise TÜİK işsizl verileriyle ilgili "Ekonomide dengelenme süreci başladı denilen OCAK 2019'da işsizlik patlamaya devam etti. İşsizlik oranı %14.7. Yalnızca 1 yıl önce Ocak 2018'de bu oran %10.8 idi. Sürekli dile getirilen 2001 krizinde bu oranın %11'e çıktığını hatırlatalım" diye yazdı


Son olarak ekonomist Rıdvan Baştürk ise yine twitter üzerinden açıklanan işsizl verileriyle ilgili “ Türkiye’de işsizlik oranı %14.7 (Ocak) ile 2008 küresel krizden sonraki en yüksek seviyeye ulaştı… Çözülmesi gereken çok mesele varken hala Maltepe’deki oyların derdindeyiz…. Çok yazık… yorumunu yaptı.


milli gazete

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ekonomı, işsizlik, tüik verileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rus ekonomistlerden "iç piyasaya yönelin" tavsiyesi Desmont Haber Arşivi 0 20 Aralık 2014 16:44
Çin'de işsizlik gizleniyor mu? Zen Haber Arşivi 0 10 Aralık 2012 13:51
Işsizlik +18 Slipknot Komik Loglar 5 14 Aralık 2010 14:50