IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sunuculardan Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/sunuculardan-son-haberler/)
-   -   SohbetNet "YouTube Projem" hk. (https://www.ircforumlari.net/sunuculardan-son-haberler/790677-sohbetnet-quotyoutube-projemquot-hk.html)

neXus 26 Mart 2018 12:51

SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Merhabalar;
Son yıllarda sosyal medyaların yükselmesi ile eski popülerliği kalmayan IRC için yeni bir heyecan yeni bir haraket getirme amacı ile düşünüp geliştirdiğim projeyi paylaşmak istedim sizlerle.

YouTube üstünde IRC Sunucuları adına kanal açılması hakkında projemi paylaşıyor olacağım bu yazıda.
Youtuber'lık denilen yeni bir meslek türedi dünya genelinde, youtube üzerinden milyonlara çok kolayca ulaşabilen bu kişiler, maddi anlamdada büyük paralar kazanıyorlar.
Bu bağlamda ;
Daha fazla kitleye ulaşmak ve maddi anlamda IRC Sunucularına katkı sağlamak amacı ile Youtube Kanal projesini detaylandırdım.

Sıfırdan YouTube kanalı açıp abone sayısını çoğaltmak & yüksek hayran kitlesine sahip olmak & videolarınızı izletebilmek son zamanlarda herkesin bu işi yapmayı istemesi ile aşırı derece zorlaştı.
Global IRC Sunucuları kendi potansiyelini kullanarak hem kullanıcılarına bir yenilik katabilir, hemde mevcut kullanıcı sayısını çoğaltabilir.

Mevcut kullanıcısını nasıl çoğaltabilir ?

Youtube sistemine göre çok fazla izlenilen ve yüksek like alan videolar, IRC Sunucunuz ile hiç alakası olmayan youtube da dolanan diğer insanların karşısına "önerilen videolar" olarak gösterilmektedir. Yani kısaca sizden hiç haberi olmayan insanlarında bu sayede "aa burada böyle bi sohbet sitesi varmış" diyerek aranıza katılma ihtimalleride var.
IRC'nin bitiyor dendiği şu günlerde kimsenin yapmadığı bu projeyi ben şahsım adına düşünüp geliştirip başlatmış bulunmaktayım. Bu hem IRC e yeni bi soluk getirmiş olacak, hemde IRC Sunucular içinde tatlı bi rekabet başlatmış olacak. ( En azından düşüncem o yönde )

Projemi Sohbet.Net üstünde başlatmış bulunmaktayım.
İlk video yu 18 mart pazar günü akşam 22:00 sularında yayına soktum, ve projenin detayını anlatmaya çalıştım.

İlk video tabiki Hoşgeldin videosu oldu, ( video çekim ekipman , video düzenleme & render işlemi tamamen şahsıma aittir ).

Düşündüğüm Video konuları ;
Keyifli & Eğlenceli Sohbetler ; Bu kimi zaman bir konuyu tartışma olur kimi zaman birşeyi inceleme.
IRC de bilinmeyenler ; IRC'de userlerin bilmedikleri ne varsa bi inceleyip konu yapacağız.
Haftalık SohbetNet Değerlendirmesi ; Eklenen operler, silinen operler, kiralanan kanallar yada yeni kanal founderleri, silinen kanal founderlerini yayında duyurmak hafta içinde yaşanan mevzuları videoda anlatmak vs.
Röpörtaj Yayınları ; Dileyenle yanyana gelip dileyenlede skype üstünden görüntülü konuşarak çekeceğim video da olabilir, yada kendini göstermek istemeyenleri telefon ile arayıp, örneğin , bugün X i arıyoruz diyip hoparlöre verip röpörtajı yapmak vs.
Userlerden Yönetime Gelen Sorular ; userlardan gelen soruları okuyup cevaplayacağım videolar
Userlerdan Gelen Görüntüler ; userların çektikleri 10 ar veya 20şer saniyelik videoları toplayıp tek video haline getirip araya yorumumuzu ekleyerek yayınlamak, userlerden gelen canlı canlı sorular olabilir yönetime gönderdikleri selam olabilir, bi bayramda veya özel günlerde örneğin ; "ben x herkese iyi bayramlar" şeklinde çektiği videoyu gönderenleri toplayıp birleştirip sohbetnet kullanıcılarının bayram mesajları vs gibi. bi nebze scrop a benzer bişey olabilir.
Sohbetnet Buluşmaları ; Userlerle veya Yönetim bireyleri ile buluştuğumuzdaki görüntüler, örneğin bugün deli ile malthus ile buluşacağız, sorularınızı ikisine birden soracağım şimdi evden çıkıyorum vs gibisinden videoya girip user'lara ulaştırmak
Canlı Yayınlar ; Belli bir izleyici kitlesine sahip olduktan sonra, anlık canlı yayın yaparak sunucudaki soruları anlık olarak cevaplayacak bir düzen kurulacak.

Bununla ilgili yanıma gelecek 1 - 2 yönetici arkadaş ile user buluşmaları gerçekleştirip görüştüğümüz arkadaşlarla çekimler yapıp, sohbetnet de olmasını istediğiniz ve/veya yalnış gördüğünüz konular adı altında videolar çekmek, şuanki düşüncelerim içerisinde.

Forumda link paylaşımı yasakmış bu sebeptenn ötürü adresi paylaşamadım, dileyen sohbet.net üstünden #youtube kanalına giriş yaparak adresi görebilir.

Kanalda bugün itibari ile 3 video mevcut, eğer detaylar ilginizi çekti ise, videoları izleyebilrisiniz, projeyi daha yakın ve detaylı konuşup anlatmış bulunmaktayım.

YouTube kanal projem özünde bu şekildedir.
Detaylandırması/Geliştirilmesi proje sahibi olarak sadece bana ait olacak olup fikir alışverişlerine ve önerilere açığımdır.
Proje SohbetNet için tarafımca start almış olup, faaliyete geçmiştir ve yönetilmesi sadece bana aittir.
Projeyi kullanmak isteyen sunuculara yardımcı olabilirim, çalınması kopyalanması muhtemel bir projedir, gizli saklı tutma düşüncesinde değilim ancak haber verip kopyalarsalar daha hoş olur.
Konuyla ilgili sorusu olan, destek isteyen olursa bana sohbet.net üstünden #youtube kanalından ulaşabilirler.
Zaman Ayırıp Okuduğunuz İçin Teşekkürler, Sevgi ve saygılar bizden olsun,

Dipnot : proje eğer daha önce başka birisi tarafından düşünülüp paylaşıldı ise lütfen bildirin, daha önce görmedim ve sadece kendim düşünüp geliştirdiğim faaliyete soktuğum bir projedir.

Mara 26 Mart 2018 13:02

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Gündeme uygun ve güzel bir proje gibi duruyor, umarım nitelik olarak güçlü bir proje olur ve çift taraflı kazanç sağlanabilir. Tebrik ederim.

vioLeta 26 Mart 2018 13:31

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Güzel proje senin için başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :) en güzel şeyler senin olsun.

Sohbet net içinde olumlu bir proje olmuş , umarım %100 başarı elde edilir.

h2o 26 Mart 2018 14:05

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Hayırlı olsun başarılar guzel insan güzel proje :)

pixel 26 Mart 2018 14:12

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Daha önce TRSohbet tarafından denenmişti sonradan askıya aldılar sanırım. Gerekli ilgiyi görmedi veya beklenen trafiği alamadı diye düşünüyorum. Sizin videolarıda izlediğimde aynı konsepti gördüm sunucu ile iligili olaylar akışlar vs geçiyor. Sunucuda olan olaylara sunucu kullanıcıları hakim oluyor zaten doğum günü kutlamaları oper çekilişleri vs bence başarıya götürmez.

Benim önerim sunucu ile alakasız tamamen youtube kullanıcılarına içerik üretip arada reklamı araya sıkıştırmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Başarılar.

beston 26 Mart 2018 16:01

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Çok meşakkatli bi iş üzerine baya bi durman gerekecek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] umarım başarılı olursun..

Yenilik şart kim yenilik yaparsa ilerde mutlaka meyvesini alır sadece sabredip zamana yaysanız kafi..

Bende şöyle bişey eklemek isterim belki seninde aklına gelmiştir youtube kanalına özel bi bot yapabilirsiniz sizler yokken çektiğiniz videoları kanal genelinde ki userler ile paylaşabilir ..

Bunu sadece youtube bazı değilde genel olarak sunucuya yaysanız güzel olur. sosyal medya olayını küçümseyen arkadaşlar var ama farkında değiller ilerde herkes sosyal ağların isimlerini sohbet sunucusu yada sohbet kanalı olaral tercih edecek..

Tekrardan hayırlı olsun başarılar dilerim..

SeytaninOrkestrasi 26 Mart 2018 17:38

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Tebrikler sonunda farklı şeylerle gelen oldu. :)

Discorium 26 Mart 2018 18:01

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
tebrikler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.

SLyther 26 Mart 2018 19:24

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Hayırlı olsun başarılar güzel insanlar güzel proje

BuYuCu 28 Mart 2018 03:29

Cevap: SohbetNet "YouTube Projem" hk.
 
Basarılar Arkadaslar. Hep İlerıde olmanız Dileklerımle


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net