![]() |
Fatih Sultan Mehmet'in Sevdiği Yemek Fatih Sultan Mehmet Tavuk ve Balık Severdi Araştırmalara göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fatih Sultan Mehmet deniz ürünlerini ve tavuk yemeklerini severdi; pişirilen yemeklerde en çok yumurta kullanılıyordu. "Örneğin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tavuk kızartmasında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] özel lapa ve peynirli pidede en çok harcanan yumurtaydı. Fatih'in padişah sofrasında yenen etler koyun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tavuk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] paça ve işkembeydi. Sarayda en çok yenen sebzeler pırasa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lahana ve ıspanaktı." Sultanın yemeğini önce çaşnigirbaşı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani çeşni tadıcı tadar sonra padişah yerdi. 1473 yılının şaban ayına ait Fatih Sultan Mehmed sarayının bir mutfak defteri vardır. Bu defter[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstanbul fatihinin neler yediğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarayında en çok pişen yemeklerin neler olduğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mutfak masrafının ne kadar olduğunu göstermektedir. Bazı yiyecekleri o günkü adları çok ilginçtir. Örneğin balığa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mâhî; kaza[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerdendiraz (uzun boyunlu); tavuğa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mâkiyan deniliyordu. Soğanın adı piyaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lahananın adı kelem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cevizin adı kirdigân[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karpuzun adı kürbeze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiberin adı fülfüldü. Bu mevsim ve bu ayda sarayda hemen her gün pişen yemek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saray halkının yediği lahana çorbasıydı. Fatih Sultan Mehmed de kendisi her gün balık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istiridye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karides ve ıstakoz yemişti. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk