IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tarih (https://www.ircforumlari.net/tarih/)
-   -   Avrupa, Osmanlı'yı nasıl adlandırırdı ? (https://www.ircforumlari.net/tarih/408645-avrupa-osmanliyi-nasil-adlandirirdi.html)

Kalemzede 04 Eylül 2011 22:45

Avrupa, Osmanlı'yı nasıl adlandırırdı ?
 
11. Yüzyıl'dan itibaren kullanılan 'Türkiye' sözcüğü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Osmanlı döneminde daha da yaygınlaştı. Osmanlı topraklarına giren seyyahlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eserlerinde bu bahsi anlatırken [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Türkiye'ye girdik'' demekteydiler.Avrupa'da yazılan kitaplarda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapılan haritalarda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Osmanlı İmparatorluğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Türk İmparatorluğu' diye zikredilir.Osmanlı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Türk' diye adlandırılırken [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] padişaha ''Türkler'in Sultanı'' denilirdi.Özellikle 16. Yüzyıl'da 'Türk korkusu' nedeniyle Avrupa'da binlerce kitap kaleme alındı.Bu kitapların hepsinde Osmanlı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Türk' olarak zikredilirdi.Bunların en önemlilerinden birisi olan Richard Knolles'in 1603 yılında yayımlanan eseri 'The General History of the Turks' (Türklerin Genel Tarihi) adını taşıyordu.Bu kitabın ilk cümlesi ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Türklerin Muhteşem İmparatorluğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çağımızın dehşeti...'' şeklindeydi.

Osmanlı'nın Türk kimliği Avrupa'ya o kadar tesir etmişti ki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İmparatorluk'tan giden her şey 'Türk' adını alıyordu.Yemen kahvesinin Türk kahvesi olarak adlandırılması gibi.Hatta Avrupalılar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Müslümanlığı kabul edenleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Türk oldu'' şeklinde anmaktaydılar.Uzun süre Osmanlı ülkesinde kalan ve onun kültüründen etkilenen bazı seyyahlar ülkelerine döndüklerinde Türkleştikleri suçlamasıyla hapse atıldılar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net