🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Wofla Muharebesi, 28 Ağustos 1542 tarihinde, bugün Etiyopya sınırları içerisinde, Ashenge Gölü yakınlarında Wofla(veya Ofla) denilen yerde Cristóvão da Gama komutasındaki Portekiz kuvvetleri ile Osmanlı askerleri tarafından desteklenen, Adal Sultanı Ahmad Gran komutasındaki müslüman birlikleri arasında meydana gelen çatışma.
İyi teçhizatla donatılmış en az 600 piyade ve süvari kuvvetinden oluşan Adal birliklerinin Portekiz kampına saldırısı ile başlayan muharebe, Adal hükümdarı Ahmet Gran'ın üstünlüğü ile sona erdi. Savaşı kaybeden Portekizliler, Etiyopya kraliçesi Sabla Wengel ve beraberindekiler güvenli bölgelere doğru kaçtılar. Ancak Portekizli kumandan Gama 14 askeri ile birlikte kaçarken, İmam Ahmet Gran'ın taraftarları tarafından yakalandı.Ahmet Gran bizzat kendi kılıçıyla Gama'nın başını keserek onu öldürdü.