IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Mayıs 2014, 22:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşkta Hep Giden Mi Suçlu ?




Tek suçlu giden midir sizce? Hep suçlananlar gidenlerdir. Oysa insan sevdiğini bırakıp gidebilir mi hiç. ‘’Ardına bakmadan gitti’’ derler, bu kadar kolay mı verilmiştir bu karar.. Hiç bir zaman bir anlık değildir ayrılık kararları aksine uzun zaman gerekir. Karşı taraf bilmese de yada bilmek istemese de çoktan verilmiştir bu karar. Çoğu zaman açıkça belli edilse de anlamamıştır.

İlişkiyi bitiren giden değildir aslında. Giden çok düşünmüş, çok çaba harcamıştır. Ama ilişki zaten çoktan bitmiştir. Giden sadece son sözü söyler ve bu yüzden hep suçlanır. Beklide bu suçlama son sözün ardından söylenenleri duymadan gittiği içindir. Beklide karşı tarafın gururuna yedirememesindendir.

Gidenler hep acımazlıkla suçlanırlar. Onlara göre tek seferde bitirilmiştir, gidenlerin canı hiç acımaz. Gidenin göz yaşları hiç akmaz. Giden hiç uykusuz kalmaz. Gidenin rüyaları bölünmez gecenin bir vakti hıçkırıklarla. Gözleri her yerde onu aramaz, duyduğu her sesi, gördüğü her yüzü ona benzetmez. İsyan etmez hayata. Onsuz yaşamama isteği hiç yoktur zaten. Onlara göre böyledir giden…
Gidenler bir de sevmemekle suçlanırlar. Onlar hiç sevmemiştir. İlişkiye hiç şans vermemişlerdir…

Peki bu kadar suçlamayı hak eder mi giden? Gerçekten hiç vicdanı yok mudur?yada giden gerçekten suçlu mudur? O aslında ilişkiyi ayakta tutmak için elinden geleni yapmıştır. Onun da yüreği sızlar, O da geri dönmek ister, hatta her defasında geri dönüp ‘’sensiz yapamadım’’ der ama biten bir ilişkiyi nasıl tek başına ayakta tutabilir ki? Nasıl tek başına direnebilir?

Peki ya gitmesine izin veren? En büyük suçlu O değil midir aslında. Hem devam etmek için hiçbir şey yapmamıştır hem de bütün suçu gidenin üzerine yıkar. Aslında o da farkındadır, suçunu sadece kendine yediremez ve karşı tarafa atar. Bu hepimizde vardır ya hani kendimizce bahaneler bulup bir şekilde suçlu biz olmayız.
Ama insan neden yüreğinin yarısını geride bırakıp gider. Neden acı çekeceğini bile bile böyle bir karar verebilir. Neden her şeyi göze almıştır. O insanın verdiği acıdan daha mı azdır ayrılık acısı? Neden ağlaya ağlaya gider. O vermemiş midir bu kararı. Çünkü tek kişi yaşanmaz aşk. Yürekler birse eğer, beraber atıyorsa tüm zorluklara karşı gelinebilir ama tek kişi olmaz. Aşk kırık bir kalbi kabul etmez, direnemez. Ne olursa olsun bu kadar gücü yoktur aşkın.

Peki sizce yüreğinin bir parçasını geride bırakıp acı çekerek giden mi suçludur yoksa bu aşktan yüreğini çoktan çekmiş ve iki kalbi ayırmış olan geride kalan mı?

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Mayıs 2014, 22:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşkta Hep Giden Mi Suçlu ?




Gitmeye mi mecbur bırakıldı? Gitmesi mi istendi ya da o öyle sezdi? Gideni tek başına suçlamak vicdan aklaması bence. Her zaman böyle değil, bazen o ilişkiye inatla devam eden orda kalan suçludur, bazen giden, bazen her iki taraf...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Temmuz 2016, 19:24   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşkta Hep Giden Mi Suçlu ?




giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir beyler! gitmişse zaten hiç senin olmamıştır! seviosan git konuş bence :j

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aŞkta, giden, hep, mi, suclu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkta ilk Adım PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Kasım 2011 17:21