IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 1,00 puandır. Stil
Alt 24 Mayıs 2014, 20:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




1-Ak Parti hükümeti kendi kurumlarını ve arsalarını yabancılara satarak ne hedefliyor?

2-Sizce bu yapılanlar doğru mu doğru değilse neden yanlış?

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Kasım 2015, 17:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




YIL 2003

KAYSERİ’deki Taksan, Bolu Gerede’deki Gerkonsan, SEKA’nın Balıkesir, Afyon, Kastamonu, Aksu ve Çaycuma işletmeleriyle Taşucu tersane alanı, TEKEL’in kaya tuzu tesisleri, Çeşme, Kuşadası, Trabzon ve Dikili limanları, Sümer Holding’in Merinos Halı Markası ve Adıyaman İşletmesi, Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nun Sakarya işletmesi, İş Bankası C, Arçelik, Tofaş, Meybuz, Ünye Çimento ve Türkiye Kalkınma Bankası’na ait kamunun elindeki hisselerle 277 adet taşınmaz, 103 arsa ve 90 adet lojman satıldı.

YIL 2004

– TEKEL’in alkollü içkiler bölümü, Eskişehir Doğalgaz Şirketi (Esgaz), Artvin Murgul ile Kastamonu Küre’de bakır madeni çıkarıp işleyen Eti Bakır, Sivas ve Malatya’daki Divriği Hekimhan Maden İşletmeleri, Bursa Doğalgaz Şirketi (Bursagaz), Amasya Şeker Fabrikası, Kütahya Tavşanlı’daki Eti Gümüş, Elazığ’daki Eti Krom, Antalya’daki Eti Elektrometalurji işletmeleri, Çayeli Bakır İşletmeleri, Kütahya Şeker Fabrikası, Türkiye Gübre Sanayi şirketine ait Gemlik ve İstanbul’daki fabrikaları ile Kütahya Gübre Varlıkları ve Şanlıurfa depoları arazisi, Sümer Holding’in Malatya, Bakırköy ve Diyarbakır işletmeleri, SEKA’nın Karacasu, Ardanuç ve Akkuş işletmeleriyle Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, EBÜAŞ’ın Samsun Soğuk Hava Deposu, Manisa Kombinası ve arsası, Sümer Holding’e ait Ortadoğu Teknopark şirketi, Çanakkale Deri, Malatya ve Tümosan işletmeleri, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri’ne ait Kalkınma Bankası hisseleri, TEKEL’in Tuzluca ve Sekili tuzlaları, Bursa İnelgöl’deki Kibrit Fabrikası, Kadadeniz Bakır İşletmeleri’nin Samsun İşletmesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Ankara ve Samsun feribotları, THY’nin 126 milyon dolarlık hissesi ile 375 adet taşınmaz ve lojman satıldı.

YIL 2005

– TÜRK Telekom, TEKEL’in sigara bölümü, İstanbul Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri, Konya Seydişehir’deki Eti Alüminyum Fabrikası, Kıbrıs Türk Hava Yolları şirketi, Adapazarı Şeker Fabrikası, Türkiye Deniz İşletmeleri’nin Karadeniz ve Turan Emeksiz gemileri ile şehir hatları hizmetleri ve gemileri, TEKEL’in Kristal Tuz Rafinerisi ile Kağızman Tuzlası, Sümer Holding’in İstanbul İmar Şirketi, Beykoz İşletmesi, makina ve teçhizatları, Türkiye Gübre Sanayi’nin Samsun Gübre Fabrikası ve Ordu Fatsa ile Tekirdağ depoları, DSİ, Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları’nın Kayseri Erciyes’teki sosyal tesisleri, Sümer Holding’in Aselsan’daki hissesi, Sarıkamış ve Tercan işletmeleri, Yeşilova Halı ve Battaniye Fabrikası, Emekli Sandığı’nın Kuşadası Tatil Köyü ile İstanbul Hilton Oteli, Sümer’in Manisa Pam. Men. hissesi, THY’nin USAŞ’taki hissesi, TOPRAŞ ve PETKİM’deki kamu hisselerinin bir bölümüyle 120 taşınmaz ile 41 adet arsa satıldı.

YIL 2006

– TÜPRAŞ, Erdemir, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik, TEKEL’in Kayacık, Yavşan ve Kaldırım tuzlaları, TEKEL’in ikiz kuleler olarak bilinen Ankara Başmüdürlük Binası ve Bodrum tesisleri, Emekli Sandığı’nın başkentteki Büyük Ankara Oteli ve Kızılay Emek İşhanı, İz- mir’deki Büyük Efes Oteli, İstanbul’daki Büyük Tarabya Oteli, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Yakıt-2 gemisi, Çanakkale Şehir Hatları Hizmetleriyle 9 gemisi, THY’ye ait kamu hisselerinin bir bölümüyle 350 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2007

– TCDİ- Deveci Maden Sahası İşletme Hakkı, TCDD Mersin Limanı, KGM İstanbul Levent Arsası, Sümer Holding- BUMAS, Araç Muayene İstasyonunun 1.-2. bölgesi, Emekli Sandığı Mülkiyeti Bursa Çelik Palas Otel, Türkiye Halk Bankası, 245 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2008

– Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Sümer Holding NİTRO-MAK Makine Kimya Nitro Nobel Kimya Sanayi A.Ş.’nin yüzde 33.5 hissesi, Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş., Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin 9 santrali, Tekel ve Sigara Sanayi İşletmeleri’ne ait Pipo ve Nargile Markaları, Türk Telekomünikasyon ve 196 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2009

– TEDAŞ Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., TEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., TEKEL Kastamonu Jüt İpliği Fab. Makine ve techizatı, TEDAŞ Konya Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ve 140 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2010

– TCDD’nin Samsun ve Bandırma limanları, TEKEL’in Çamaltı ve Ayvalık tuzlaları, Eskişehir Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak ve Fırat elektrik dağıtım şirketleri, Sümer Holding’in Antalya Barit ve Mersin Taşucu işletmeleriyle 205 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2011

– Bayburt, Çemişgezek, Girlevik, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır, İznik, Dereköy, İnegöl, Cerrah, Mustafakemalpaşa, Suuçtu, Çağ Çağ, Otluca, Uludere, Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Turunçova, Finike, Kayadibi, Besni, Derne, Erkenek, Kernek ve Kovada 1-2 akarsu santralleri, İskenderun Limanı, Trakya Elektrik Dağıtım şirketiyle 195 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2012

– ACISELSAN’ın yüzde 77 hissesi, PETKİM’in yüzde 10 hissesi, Kayseri Elektrik’in yüzde 20 hissesi, Beykoz’daki iskele ve rıhtım, Halk Bankası’nın yüzde 24 hissesiyle 192 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2013

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve çok sayıda arsa ve taşınmaz satıldı.

YIL 2014

Geçen yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme, 2 milyar 671 milyon dolarlık bedeli ile 'Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası' oldu.Bu özelleştirmeyi bedel büyüklüğünde 1 milyar 91 milyon dolar ile Yatağan Termik Santrali takip etti.Bunu da 702 milyon dolar ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası, bilinen adı ile GALATAPORT ihalesi takip etti.
Geçen yıl 'bedelli devir işlemlerinden' Hazine'nin kasasına giren meblağ ise 447 milyon dolar oldu.
Bu işlemler kapsamında TEDAŞ'tan Maliye Bakanlığı'na kadar bir çok kurumun taşınmazları satıldı.
Bu işlemlerden en büyüğü Maliye'ye ait İstanbul'daki 21 taşınmazın satışı oldu. Bu işlemden elde edilen gelir, 283 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Bu arada satış/devir onayı alınan ve sözleşme imza aşamasında olan 40 işlem daha var.
bu işlemlerden elde edilmesi beklenen gelir ise yaklaşık 4 milyar 259 milyon dolar civarında.
Onay aşamasında olan 11 işlemden ise 633 milyon dolarlık gelir bekleniyor..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Kasım 2015, 17:05   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




AKP hükümeti döneminde satılan devlet taşınmazlarının ve fabrikaların hangi amaçla ve misyonla satıldığını açıklamamakla birlikte AKP hükümetinin aksine, Mustafa Kemal Atatürk, 15 yıl gibi kısa sürede yüzlerce kurum, kuruluş ve fabrikanın kurulmasını sağlayıp, üstelik bunları en ufak bir borç ve dış kredi kullanmadan yapması, üstelik Osmanlı Devletinden kalan dış borçları ödemek için devletin hiçbir kurumunu satmaması, aksine birçok ecnebi işletmeyi ve şirketi yabancılardan satın alarak kamuya kazandırması, Osmanlı Devletinin enkazından ekonomide, sanayide, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, kültürde, savunma sanayinde ve daha birçok alanda atılım yapan Türkiye Cumhuriyetini kurması ve devleti bu şekilde başarıyla yönetmesi onun ne kadar başarılı, şerefli ve büyük bir devlet adamı olduğunu göstermektedir.!

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Kasım 2015, 18:00
Asimavi
Bu Mesaj Ezgi tarafından silinmiştir. Sebep: Lütfen mesajlarınızda üslubunuza dikkat ediniz.
Alt 12 Kasım 2015, 18:05   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




Asimavi Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Neden Bunalrı Kenan Evren'e Sormuyorsunuz Diyecemde Gitti Demi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yazık.

1984 Yılına Bakarsanız Yasayı Onaylayan Darbeci General Cumhurbaşkanı Kenan Evrendir.

Ayrıca Tüm Dünya Ülkelerinde Bu Sorun Kesinlikle Kabul Görmüş ve Uygulanmıştır.

Eğri Çıkan Bişey Varsa Neden Eğri Çıktığınıda Açıklayabilir AK Parti Seçmeni Ak parti Hükümetini Karalamadan Önce Birazda Beyninizi Kullanmayı Deneyin Belki Çalışır Azda Olsa.

Bunu Bir Özelleşen Kurumdan Geçen Ben Söylüyorum. Siz ne gördünüzde burda ahkam kesiyorsunuz anlamadım hala.

Ne düşündüm biliyor musun , bir anda olsa cevap vermeyi düşündüm sonra kelimelerim senin lugatına fazla gelir , kendini bişiy yazmış sanma diye alıntıya karar verdim.Önce nasıl karşılıklı tartışılır onu öğren gel .

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Kasım 2015, 22:31   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




Bu Forum da Siyaset Anlayışı Hiç Değişmeyecek Galiba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ak Parti Karalanırken Hükümet Karalanırken Buna Göz Yumacaksınız. Ak Parti Seçmenine Hakaret Ederken Göz Yumacaksınız Biz Mesaj Yazıncada Zoruna Giden Moderatörleriniz Mesajımızın Uslubunu İnceleyecek Değil mi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hanım. Burda Sizle Laf Dalaşına Girerek Tüm Hatayı Ben Yaptığımı Kabul Ediyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çünkü Hala %50'yi İdrak Edememiş Birine Ben Neyi Anlatabilirim ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4 Sene Daha Ak Parti Öyle Yada Böyle Bu Ülkeyi Yönetecek Sizin Ne Kadar Zorunuza Gitsede Artık Hiç Bir Mazlumu Ezemiyeceksiniz. Ağa Babalarınız Parayı Kazanamayınca Sizleri de Buralarda Maşa Olarak Kullanıyor Galiba. Forum Yönetimide Buna Müsamaha Gösteriyor Ama Halk Artık Gözünü Açtı Sizlere Pabuç Bırakmıyacak Merak Etmeyin.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:31 -->-> Daha önceki mesaj 22:17 --

Yeri Gelmişken Eklemeden Edemiyeceğim Satılan Camileri de Ekleyelim Konuya da Bilmeyen Arkadaşlarımız Belki Öğrenmiş Olur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Kasım 2015, 10:22   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




* İlk önce belirteyim akpartiyi karalama, iftira gibi bir söz,cümle veya bir olgu paylaşmadım.Gayet açık net resmi rakam ve bilgilerdir.
* İkincisi Hangi cümle ve kelimem de hakarete uğradığını anladın? Türkiye'de yazılan kurumları yazarken mi yoksa ''Ak parti Hükümetini Karalamadan Önce Birazda Beyninizi Kullanmayı Deneyin Belki Çalışır Azda Olsa.'' Hakaretini alıntı yaparken mi? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bey Karar versin.
*Benim kimseyi ezdiğim yada kimseye maşa olduğum yok Ayrıyeten Forum yöneticileri ciddi anlamda sana müsamaha gösteriyorlarmış.Gerçi korkunun işaretidir gerçeklere hakaretle cevap vermek,çok mu korktunuz Tek parti olamayacakalar diye?
*Benim zoruma giden bir şey yok zira iki saat içinde açıklanan seçim sonuçlarının doğruluğu da nasıl yapıldığı da tartışılır.
*Ben Atatürk bir kurum veya kuruluşu elden çıkarmamıştır demedim yapabilir en doğal hakkı ki o kurdu.O dönemlerde cami gibi değerlerimiz ne amaçlarla kullanıldığı bile belli değilken yapılan bir yanlış görmüyorum ben.
*Cumhurbaşkanı Mülteciler, açlıkla,susuzlulukla imtihan olan ülkeler için diğer ülkelere laf ederken şu müsrif krala niye ses çıkarmıyor/sunuz.Yok onlar müslüman dimi bizim gibi geçim memleket derdinde olanlar ateist oluyoruz.Azizim bırakın bu işleri ve mahşer günü hak yiyen çalan yalancıları niye desteklediniz diye sorulduğunda önceden de yapılıyordu dersiniz.


**Hırsıza,Katile oy çıkmaz bizden,içimiz rahat korkumuz yok Allah'tan başka.Türk Ulusu varolsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Kasım 2015, 15:47   #7
Çevrimiçi
Buz
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




Ozellestirmenin kelime manasini sorsan cevap veremeyecek arkadasların yorum yapabilmesi demokrasi adina guzel tabi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Birbirinizi isinize hicbir sekilde yaramayacak seyler icin kırmayin gencler..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Kasım 2015, 16:35   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




Anlaşılan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ortalamış, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da aldığı pasla hücuma kalkmış
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hiç ben uğraşmayım,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siyasi amaçlar üzerine açılan bir başlığa saydığınız KİT ler henüz özelleştirilmemiş ve devlet tekelindeyken yapılan Akademik bir araştırmayla sizlere katkıda bulunmak isterim. Zannedersem bir tez konusu olmuş araştırma görevlisi arkadaşlara ve geniş bir yelpazede kaynakçaları var.. Siyaset gözlüklerinizi çıkarak okumanız konuyu daha anlaşılır kılacaktır..
Buyrun..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Kasım 2015, 17:21   #9
Çevrimdışı
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




olay yine camiilere bağlanmış
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
zamanında 1 liraya özelliştirilen kardemirin şimdi ne kadar kar elde ettiğini bi araştırın...yazık ki yerli sermaye ( 3 5 yandaş hariç) yerlerde sürünüyor...ne hikmetse özelleştirilen devlet kurumları kısa zamanda kara geçiyor...ilginç

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Kasım 2015, 18:07   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de Özelleşen Kurumlar




MoHaC Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
olay yine camiilere bağlanmış
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
zamanında 1 liraya özelliştirilen kardemirin şimdi ne kadar kar elde ettiğini bi araştırın...yazık ki yerli sermaye ( 3 5 yandaş hariç) yerlerde sürünüyor...ne hikmetse özelleştirilen devlet kurumları kısa zamanda kara geçiyor...ilginç



DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nin aldığı ve Başbakan Tansu Çiller'in, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın ile birlikte açıkladığı 5 Nisan 1994 tarihli ekonomik kararlarda Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın yıl sonuna kadar özelleştirilmesine, bunun mümkün olmaması halinde kapatılmasına karar verildi. 30 Mart 1995 tarihinde tesisler, dünyada örneği bulunmayan bir şekilde 1 TL'sına çalışanlara ve yöre halkına satılarak, özelleştirildi. vsvsvsvsvs...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kurumlar, türkiyede, Özelleşen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurumlar vergisi beyannamesi Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 16:10
Türkiye'de özel eğitim gerektiren bireylere yönelik hizmet sunulan kurumlar Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 13 Şubat 2012 21:06