IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 2 Post By muptelasiyim
  • 1 Post By esekherif
  • 2 Post By Mara

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Şubat 2016, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sokak köpekleri ve Cins Köpekler




Merhabalar, instagram hesabımda dolaşırken her zaman ki gibi bir hayvansever olarak bir profilde ki sokak köpeklerine yapılan yardımları gördüm. Ve bu beni çok mutlu etti , fakat birden bire yorumları okurken sürekli cins olmayan köpekleri kimsenin istemediğini ve sokaklara bırakıldığını sahiplendirilmesi konusunda sıkıntı yaşandığını ve gerçekten sahiplenmek isteyenler bile hangi cins olduğu ve cins olmayanların sahiplendirilmek de sıkıntı çıktıgı gibi soruların sorulduğunu gördüm. ve bir den bire aklıma bir soru geldi , ve bu beni oldukça düşündürdü.

O kadar hayvansever varken ve evlerinde veyahut yeri müsait olup köpek beslemeye imkanı olanların neden hepsinin köpekleri cins ? Veyahut çok acımasızca olmasın neden baktıgım her profilde ki insanların köpekleri cins? Belki sokak hayvanı alıp besleyen sayısı bir elin parmak sayısı kadardır.? O halde ? o yorum yapanlar hala evdeki cins köpeklerini beslerken sizce sokaktaki köpeği sahiplendirirken insanların bu tarz düşünmelerini birazda sizler sağlamıyormusunuz ?

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:31 -->-> Daha önceki mesaj 10:04 --

'' Gördüğüm '' bütün hayvanseverler buldukları sokak köpeklerini veyahut cins olup sokağa bırakılan köpeklerde dahil olmak üzere , sahiplendirmek isterler. Ve nitekim sahiplendirme konusunda sıkıntı yaşanır. Çünkü ülkemizde ki hayvanseverlerin '' pardon hayvansever dedim'' cins köpek sevenlerin takıntısı olduğu için , bunu cümlemin başında söylediğim köpeklerin sahiplendirilme konusunda sıkıntısı yaşanıyor. Fakat birde şöyle bir ironi var ki , sahiplendirme yapmak isteyen hayvanseverde nitekim evinde cins köpek beklemektedir. Kimisi 2.bir sokak köpeğiyle ayırım yapmadan ona bakar. Buradaki asıl mevzu şu ki ; kendilerinin cins köpek beslediği bir ortamda sahiplendirmek istedikleri sokak köpeklerine bakmayan cins köpek sahipleri başkalarının onları sahiplenmesini ister ve sonuç alamayınca ülkede cins köpek takıntısı olduğu söylenir. Siz evinizde cins köpek besleyerek yeterince bir ön yargı sağlamıyormusunuz? Peki o zaman her profilde sokak köpekleri için yakınan insanlar size cins köpek beslemeyi kim aşıladı?

__________________
Çok fedakarlık yapana kıymet verilseydi, yıllarca tarla süren öküze bıçak sürülmezdi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Şubat 2016, 13:11   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sokak köpekleri ve Cins Köpekler




Hayvan seviyoruz diye Pitbull'un ağzında kolumuz ve bacağımızın kalmasına pek razı değiliz de ondan. En güzeli Kediler elinizde birkaç çizikle yırtıyorsunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Şubat 2016, 13:17   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sokak köpekleri ve Cins Köpekler




Değindiğin nokta güzel ama 'gerçek' hayvanseverlerin böyle davranığını düşünmüyorum. Antalyada okurken Haysev'le çalışıyordum geçici yuva ve hasta bakımı sağlıyordum ve bizimle çalışan kimsede cins takıntısı yoktu hepsinde en az 2-3 can vardı evlerinde cins olsun olmasın hepsi sokaktan, hastalıktan gelmeydi. İnsanlarda bir 'cins' takıntısı olduğu ne yazık ki doğru ama gerçek hayvansever bunu düşünemez, farketmez ki benim 3 kedim de sokaktan gelmeler bir süre sonra cocugun gibi görüyorsun zaten cinsi falan hikaye.

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cins, köpekler, köpekleri, problem, problemi, sahiplendirme, sokak, takıntılık, Önyargı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık