IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Toprak Ol Ki Renk Renk Çiçekler Bitiresin (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/405153-toprak-ol-ki-renk-renk-cicekler-bitiresin.html)

Kalemzede 22 Ağustos 2011 19:25

Toprak Ol Ki Renk Renk Çiçekler Bitiresin
 
(Ey Allah!) Yüzbinlerce zıt zıddını yok eder; sonra Senin emrin yine onları varlık alemine getirir.
Aman Ya Rabbi! Her an yokluk aleminden varlık alemine katar katar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüzbinlerce kervan gelip durmakta!
Her gece bütün ruhlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün akıllar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o uçsuz bucaksız derin denizde batar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yok olurlar.
Yine sabah vakti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o Hakk'a mensup ruhlar ve akıllar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] balıklar gibi denizden baş çıkarırlar.
Güz mevsiminde o yüzbinlerce dallar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yapraklar bozguna uğrayıp ölüm denizine giderler.
Kara kuzgun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşlılar gibi siyahlar giyinerek bağlarda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeşilliklerin matemini tutar.
Varlık köyünün sahibinden yokluğa "yediklerini geri ver" diye tekrar ferman çıkar.
"Ey kara ölüm!Nebattan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilaç olacak otlardan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] köklerden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapraklardan ne yedinse geri ver!" diye emredilir.
KARDEŞ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir an için aklını başına al! Sende de her an bahar ve hazan var.
Gönül bahçesinin yemyeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terütaze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] goncalar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güller[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serviler ve yaseminlerle dolu olduğunu gör!
Yaprakların çokluğundan dal gizlenmiş; güllerin fazlalığından kır ve köşk görünmüyor.
Akl-ı külden gelen bu sözlerde bulunan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o gül bahçesinin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o sümbüllerin kokusudur.
Gül olmayan yerden gül kokusu geldiğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şarap olmayan yerde şarabın kaynayıp coştuğunu gördün mü hiç?
Koku sana kılavuz ve rehberdir; seni ta ebedi cennete ve kevser ırmağına götürür.
Güzel koku[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göze ilaçtır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onun nurunu artırır. Yakup'un gözü ondan açıldı.
Kötü koku gözü karartır; Yusuf'un kokusu ise göze nur verir.
Yusuf değilsen bari Yakup ol; Onun gibi istediğine erişmek için ağla!
Hakîm-i Gaznevi'nin şu nasihatini dinle de eski vücudunda bir yenilik bul.
Naz için gül gibi bir yüz gerek.Öyle bir yüzün yoksa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kötü huyun etrafında dönüp dolaşma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nazlanma!
Çirkin ve sarı bir yüzün nazı da çirkindir.Gözün hem kör hem de hastalıklı olanı müşküldür.
Yusuf'a karşı nazlanma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzellik iddia etme!Yakup gibi niyaz etmek ve ah eylemekten başka bir şey yapma!
Sen de niyaz ve yoksullukta kendini ölü gibi yap da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'nın nefesi seni diriltsin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendisi gibi güzel ve mutlu hale getirsin!
Baharların tesiriyle taş yeşerir mi? Toprak ol ki renk renk çiçekler bitiresin.
Yıllarca gönüller yıkan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kalplere elem veren taş oldun; bir tecrübe et[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir zaman da toprak ol!

Hz.Mevlana (Mesnevi)
Yrd.Doç.Dr. Yakup Şafak



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net