IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2013, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmanı Ciddiyetle Düşünmek




İnsan gün içinde dikkatini dağıtacak yüzlerce konuyla karşılaşır. Günlük hayatın karmaşası ve hareketliliği sırasında imanda derinleşmek ahiretin varlığını daha keskin düşünebilmek ise ancak gerçek iman ile mümkün olur. Özellikle ölümü düşünmek dünyadaki varlığının Allah'ın kaderde belirlediği bir vakitte son bulacağını ve sonsuz hayata geçişin her an olabileceği gerçeğini kavramak akılda bir netlik oluşturur. Çünkü ölümle birlikte o güne kadar değer verilen çok önemli olduğu zannedilen üzerinde uzun zaman harcanan pek çok dünyevi konu anlamını yitirir. Ölümü düşünmenin getirdiği bu imani ciddiyet ile cennet ve cehennemin yakınlığı daha iyi anlaşılır. Ahiretin yakınlığı dünyanın yalnızca bir imtihan yeri olduğu daha derin bir anlayışla kavranır. İmanı gereği gibi kavramayan insanlar dünya hayatında ölümü ve ahireti bulanık bir bakış açısıyla değerlendirirler. Ancak ölümle karşılaştıklarında bu bulanıklık bir anda çok keskin bir netlik kazanacak ve ahiretin gerçekliğini tüm açıklığıyla kavrayacaklardır. Ölüm anında kazanılan bu keskin kavrayış Kuran'da şöyle bildirilmektedir:

“O ölüm sarhoşluğu bir gerçek olarak gelip de (insana) "İşte bu senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir" (denildiği zaman da). Sur'a da üfürülmüştür. İşte bu tehdidin (gerçekleştiği) gündür. (Artık) Her bir nefis yanında bir sürücü ve bir şahid ile gelmiştir. "Andolsun sen bundan gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp-kaldırdık. Artık bugün görüş-gücün keskindir."” (Kaf Suresi 19-22)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayetteki “... sen bundan bir gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp- kaldırdık.” ifadesiyle bazı insanların dünya hayatının geçiciliğinden ahiretin varlığından ve hesap gününden gafil bir yaşam sürdürdükleri haber verilmektedir. Ancak ölüm anında hayatı boyunca cenneti ve cehennemi düşünmeyen bir insanın dahi görüşü keskinleşir ve anlayışı açılır. Ama artık o kişinin imtihanı bitmiştir ve hükmü verilmiştir. Asla geri dönüş yoktur. “Ben bu gerçeği kavradım benim imtihanım tekrar başlasın” gibi bir ihtimal hiç kimse için asla gerçekleşmez. (En doğrusunu Allah bilir.)
İman edenler ahirette böyle bir durumla karşılaşmaktan şiddetle korktukları için hayatları boyunca Allah'a yakınlaşmak ve imanı daha derin yaşamak için yollar ararlar. Yalnızca Allah'ın rızasına rahmetine ve cennetine yönelirler. Asla unutmamak gerekir ki; her insanın ölüm anı gelmeden cennetin cehennemin yakınlığını ciddiyetle kavraması ve sonsuz güç sahibi Yüce Rabbimiz'e yönelmesi gerekmektedir (makale harun yahya)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ciddiyetle, düşünmek, İmanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maşite Hatun Ve İmanı Afrodit İslamiyet 0 30 Eylül 2012 09:50
TÜSİAD: Krizin ciddiyetle ele alınması gerekiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ekim 2008 18:37