IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12 Ağustos 2023, 11:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cannoli Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Cannoli Tarifi'nin Malzemeleri
  • 3 yumurtanın beyazı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı şekersiz toz kakao
  • 2 yemek kaşığı krema


Dolgu kreması için:
  • 250 gram süt
  • 45 gram toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çubuk vanilya
  • 30 gram nişasta
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Fındık pralin için:
  • 50 gram toz şeker
  • 50 gram fındık unu
  • 4 yemek kaşığı krema

Pastacı kremasını açmak için:
  • 2 yemek kaşığı krema

Süslemek için:
  • 400 gram çikolata
  • İri çekilmiş fındık

Yapılışı:

Yumurta aklarını ve pudra şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Tereyağı un, kakao ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar spatula ile karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çapı 10 santimetrelik bir yuvarlak şeklinde incecik yayın.
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp hamurları kenarları kızarana kadar 7-8 dakika boyunca kızartın. Her seferinde en fazla üç parça hamur pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz hamurları güzelce kıvırıp iki ucunu birleştirerek rulo yapın ve soğuması için kenara alın.
Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra kremayı hazırlamaya başlayın.
Sütü tencereye alın ve ocağı kısık ateşte açın.
İçine şekerin yarısını ve çubuk vanilyanın içindeki taneleri ekleyin.
Yumurta sarısı, nişasta ve iri çekilmiş fındığı ilave edin.
Şekerin kalanını da ekleyip çırpmaya devam edin.
Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fındık pralin için şekeri sos tenceresinde karamelize olana kadar pişirin.
İçine fındık ununu ekleyip hızlıca karıştırın.
Kremayı da ilave edip yeniden hızlıca karıştırın.
Fındık pralini pastacı kremasına ekleyip harmanlayın ve soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat de buzdolabında soğutun.
Ardından 2 yemek kaşığı kremayı da ekleyip dolgu kremanızın akışkan bir kıvam elde edene dek 2-3 dakika çırpın.
Kremayı sıkma torbasına doldurup hazırladığınız ruloların içini doldurun.
Kenarlarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın ve fındık parçalarına bulayın.
Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı İtalyan Cannoli Tatlısı Tarifi İpek- Dünya Mutfakları 1 10 Nisan 2022 14:41
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 01 Nisan 2021 20:39
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 15 Mart 2021 18:58
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:45
Cannoli Batonlu Meyve Salatası Liaaa Salatalar Mezeler 0 12 Ekim 2012 11:50