🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kış mevsimde ilk aklımıza gelen lezzetlerden olan kestane ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz fındıklı leziz çikolata topları... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu tariff yılbaşı sofralarında yemek sonrası kahve yanı tatlı atıştırmalığı olarak çok yakışacaktır...
Servis: 12 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Bekletme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
150 gr şekerli kestane püresi veya kestane şekeri
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı fındık unu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
100 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı kıyılmış fındık içi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı:
*Kestane püresi veya kestane şekeri, kakao, fındık unu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp karıştırın. Elinizle minik toplar hazırlayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
*Çikolatayı benmari usulü eritip kıyılmış fındık içini ekleyin ve karıştırın.
*Düz bir tabağa pişirme kağıdı serin. Kestaneli minik topları çikolataya batırıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve çikolata sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
Kısa notlar:
*Kestane şekeriyle yaparsanız şerbetiyle birlikte püre haline gelene kadar ezin.
*Kapalı kapta buzdolabında iki hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.