![]() |
Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 300 gram un 75 gr pudra şekeri 150 gr tereyağı 1 tutam tuz 1/2 yumurta 3 yemek kaşığı soğuk su İç Harcı İçin: 400 gr çilek 45 gr nişasta 1 paket vanilin Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 tutam toz şeker Çilekli Galette Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak doğrayıcının içerisine un, pudra şekeri , tuz ve donmuş tereyağını ekleyin ve durdura durdara çalıştırıp kırıntı haline getirin. Ardından çırpılmış yarım yumurta ve soğuk suyu ekleyip yine karıştırın. Hazırladığınız harcı streç filme sarın, bastırın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken çilekleri iri parçalar halinde dörde kesin ve şeker, nişasta ve vanilin ile karıştırıp oda sıcaklığında bekletin. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açın, üstteki kağıdı çekin ve çilekli karışımı hamurun ortasına aktarıp kenarları ortası açık kalacak şekilde kapatın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin. Tatlıyı 190 derecelik fanlı fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun. Alıntı |
Cevap: Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette Sanırsın çilekli bir pizza misali.. Ama görüntü harika eline sağlık + |
Cevap: Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette Kolayda tarif mis, guzel de gorunuyor |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk