![]() |
Kavun Tatlısı 430-450 gram kavun (1/2 adet kabuğu soyulmuş dilimlenmiş) 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi Kavun Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Kavunun kabuğunu soyun ve dilimleyin. Suyla birlikte kavunu mutfak robotundan geçirin. Buğdaş nişastasını üzerine ekleyip tekrar robottan geçirin. Ardından orta-kısık ateşe aldığınız tencereye ekleyin. Hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynayıp kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca 2-3 dakika kadar daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Servis kaplarına eşit bir şekilde boşaltın. Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin. Dilediğiniz meyveyle süsleyerek veya sade olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun! Kavun Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi Kavunu muhakkak tadın ve eğer kendi şekeri damak zevkiniz için azsa dilediğiniz miktarda şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Süt ekleyerek muhallebimsi bir doku ve tat da elde edebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı |
Cevap: Kavun Tatlısı İlginç ve güzelmiş kavunun mevsimi geçmeden denemek lazım... |
Cevap: Kavun Tatlısı Kavun meyve iken güzel sevemedim bu tarifi |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk