![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kireçte Kabak Kireçte Kabak için Malzemeler 1 kg soyulmuş bal kabağı 1 çay bardağı sönmemiş kireç 2.5 litre su 6 su bardağı toz şeker 6 su bardağı soğuk su Limon tuzu Tahin Ceviz içi Kireçte Kabak Nasıl Yapılır Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. Üzerine 2.5 litre su ekleyip 1 gece bu şekilde bekletin. Bal kabağını uzun ince parçalar şeklinde doğrayın. Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın. Kabak dilimlerini ekleyin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin. Kabakları sudan alıp iyice yıkayın. Yine bir kaba alıp üzerine su ilave ederek 1 saat daha bekletin. Dilimlerin suyunu süzüp kürdanla birkaç yerinden delin. 18 saat dolunca kabakları sudan çıkarın. Teker teker 5-6 kez suda yıkayın. İyice yıkadıktan sonrada 1 saat suda bekletin. Dilimleri kürdanla birkaç yerinden delin. Su ve şekeri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Şerbeti ılındırın. Kabakları şerbete ilave edin (kabakların şerbetin içinde kalması gerekir). Tencereyi tekrar ocağa alıp kabakları kısık ateşte 2 saat pişirin. Tencereyi ocak üzerinden almadan önce kabakların üzerine limon tuzu ekleyin ve 1 saat bekletin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kökeni Meksika'ya dayanan bal kabağı, demir deposu olarak bilinir. Türkiye'de en çok Akdeniz ve İç Anadolu'da yetiştirilir. Genellikle tatlı ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Uykusuzluk, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Malzemeler hazırsa, 7'den 70'e her zevke hitap eden kireçte kabak tatlısı tarifine başlayabiliriz. Dilerseniz klasik kabak tatlısı tarifimize de göz atabilirsiniz. Siz de doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz meyveli tatlılar arıyorsanız, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan crumble tarifine göz atabilir, kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. 1 Porsiyon Kireçte Kabak Kaç Kaloridir? Standart malzemelerle hazırlanan kireçte kabağın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. alinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Kabak Mücver Tarifi,Vejetaryenlere Fırında Kabak Mücver | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 2 | 03 Ocak 2023 15:47 |
Yeşil Kabak Püresi Tarifi - Yeşil Kabak Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:18 |
Kabak Kemane - Kabak Kemane Hakkında Bilgi | xena | Müzik Dünyası | 3 | 14 Mayıs 2014 22:59 |
Ekşili Kabak | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 03:17 |