IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2024, 09:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakiki Ev Baklavası(Çıtır Çıtır Kat Kat)




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hakiki Ev Baklavası(Çıtır Çıtır Kat Kat)

Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
3 veya 3, 5 su bardağı un
İçi için:

2 su bardağı rondodan irice çekilmiş ceviz
Hamuru açmak için:

1 paket nişasta
Baklava hamurunun üzerine dökmek için:
250 gr tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:

3, 5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Aparat:

34 cm yuvarlak tepsi
Üzeri için:

Toz antep fıstık Bir çukur kabımıza hamur malzemelerini koyup ununu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu güzel bir kıvama getiriyoruz. Hamurumuzu streç filim ile kaplayıp 45 dk dinlendiriyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bir beze yapıp bir kenara koyup en son bezeyi incecik açıp üzerine kapatıyoruz. Geri kalan hamurumuzu küçük bezeler yapıp 30 tane bezecikler yapıp 10 ar gruplara ayırıyoruz.

Merdane ile bezenin birini koyup nişasta ile küçük tabak büyüklüğünde açıp on tanesini açıp aralarına nişasta koyup üstüste koyup geri kalan hamurlarıda aynı şekilde açıp 3 grup yapıyoruz. Grubun birincisini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirip ceviz serpip ardından ikinci grubu açıp ceviz serpip sıra geldi üçüncü grup yine aynı şekilde açıp cevizin üzerine seriyoruz.

Mandalina büyüklüğündeki bezemizi oklava ile incecik açıp en üst kademeye seriyoruz. (Eğer hamurlarımızı tepsiden büyük açtıysak tepsiye göre kesip artık parçaları arasına koyuyoruz)

Evet açma işi bitti şimdi kesmeye geldi sıra ister baklava dilimli ister kare kare kesin arzunuz nasıl isterse😄

Bir kaba yağını koyup eritip biraz daha ocakta tutup hamurun üzerine yayıp 180° ısıtılmış fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirin

Şerbetimiz için bir tenceremize şeker ve suyu koyup ocakta kaynayıncaya kadar karıştırıp 10 dk sonra limonu sıkın 20 dk kısık ateşte kaynatın.

Pişen baklavamız soğusun sonra şerbetimiz olunca biraz sıcaklığı gitsin ve üzerine dökelim. Baklavımızı yemeden bir gün önce şerbetini dökün ki iyice emsin şerbetini

Afiyet bal şeker olsun

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çıtır çıtır ballı tahinli sarma tarifi Sarya Tatlılar 0 02 Nisan 2021 13:56
Tam kıvamında denenmiş çıtır çıtır İzmir lokması! Ece Tatlılar 3 13 Şubat 2021 20:11
Midye Börek (Çıtır Çıtır) NurSima Hamur İşleri 0 11 Ocak 2021 20:10
Çıtır Çıtır: İstavrit Tava Tarifi Beatrice Deniz Ürünleri 0 16 Ocak 2019 22:35
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek Beatrice Yemek Tarifleri 0 06 Mart 2018 09:49