![]() |
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı için Malzemeler 250 gr kadayıf 200 gr tereyağı 1 kase yaban mersini 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı su 1 dilim limon Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır Öncelikle taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve elinizle havalandırıp üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce harmanlayın. Pişireceğiniz kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirip sıkıca bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuması için bir kenara alıp bekletin. Derin bir tencereye yaban mersinlerini alıp üzerine şeker, su ve limonu ekleyin orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sos henüz sıcakken blender’dan geçirip hazırlamış olduğumuz kadayıfların üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk